13

Анонимен

преди 7 години

Излишък,за сметка на мизеруващи пенсионери и най ниски доходи в Европа.Демагогия.

12

Объркан

преди 7 години

Абе,всяка година се хвалят с излишъци,пък все се оплакват,че пари за увеличение дори на най-ниските пенсии-няма.Желание няма,не пари.Два милиона български пенсионери са осъдени на бавна и гладна смърт....Колко от Вас-уважаеми страдате от хронично недохранване? Колко от Вас не могат да си купят жизнено важни лекарства? Колко от Вас утопляват домовете си?...И да ме изтриете,все тая. Печалната картинка си остава.Важното е особено пред избори да се Фалим...

11

ГЕРП?

преди 7 години

1,5 млрд. излишък, 20 млрд заем за 2016г.Къде са останалите 18,5 млрд?

10

До Анонимен 10

преди 7 години

Ами може ама не се знае догодина как ще е. При станишев имаше също големи излишъци но и той не вдигна пенсиите. Ако беше го направил щяхме да сме като гръците сега - да намляваме минмалната пенсия , вместо да я вдигаме.

9

До А къде е мозъка?

преди 7 години

Абе не е точно така. Двете са отделни но имат връзка. Обиновено ако няма излишък се налага да се тегли заем и да се увеличи дълга.

8

Анонимен

преди 7 години

Само с тези 1,5 млрд лева, минималната пенсия по груби сметки може да стане около 320 лева....

7

Циник

преди 7 години

Все още сме във валутен борд.....и слава богу...па и кво ви пука за заемите - те вижте византийците 350 милиарда изпапкаха за 2 години....и кво? Суфлаки, и Сиртаки....а на тоя професор не му се сърдете....така де....професор е човека :-)

6

Ами ако е недостиг ?

преди 7 години

Ами ако има недостиг от 1,5 млрд. пак ли ще бъде нож с две остриета? Подозирам нещо! Този професор - икономист да не е бил от екипа на министъра на икономическото развитие Румен Гечев по времето на Жан Виденов? Или изпълнява поръчка на чужда държава, която се меси във вътрешните работи на България!

5

Бай Ристо

преди 7 години

Евала ла професьор! Много разбираш от ножове с две остриета. Ако нямаше излишък нищо нямаше да влезе в резерва и потреблението и инвестициите щяха да растат, понеже всеки ще си каже "паре нема , действайте", нали така?

4

hhh

преди 7 години

Нямаме пари за раково болните, за кувьози , за лекарства, за хората в неравностойно положение, за пенсионерите и т.н. и т.н. и т.н., но пък си имам 1.5млрд. излишък!

3

дедо гоше

преди 7 години

е тва е точно - какво усещат хората от този излишък?? Нищо, само говорят колко сме великив пестенето на пари...но това ли е целта???дайте да ги развъртим тези повече пари, дайте хората да го усетят...кажете примерно: имаме 1.5 милиарда повече, тази зима във влаковете, в ажтобусите ще има мнооого топло...само пример давам, може да са много други неща, но това е посоката, това искат хората., не само цифри...

2

акуд

преди 7 години

е тва кумониста е страшно нещо. все ще измисли селска пропаганда и ще изкара. че само шумкарското решение е най убаво. бсп ако бяха на власт с дпс щяха да откраднат излишъка и всичко щеше да е ок

1

Ken

преди 7 години

Дайте по 250 лв еднократно на всеки българин и няма да имате нож с две остриета.