21

До Анонимен 11

преди 7 години

Я помисли ако нямаш застраховка гражданска отговорност и не дай боже направиш ПТП и нараниш хора откъде ще вземеш 100 - 200 хиляди лева да платиш?

20

Гост

преди 7 години

"Наредбата също така предвижда всяка издадена застрахователна полица да влиза автоматично в реално време в регистър на Гаранционния фонд, до който достъп ще имат МВР и КФН."То и в момента е така!

19

Морския

преди 7 години

Да не си мислите, че за изрядните шофьори ще намалеят цените на ГО - ами НЕ ! Просто за изрядните ще останат сегашните цени, а за тези с нарушенията ще се вдигнат.На нещо такова ми намирисва да ви кажа.

18

Сс

преди 7 години

Гражданската трябва да е на името на шофьора а не на колата. Като нямаш нарушение плащаш малко и с нея да можеш да караш различни коли без значение на чие име са писани те.

17

Интересно какви

преди 7 години

бази данни събират тия милиционери-явно водят автомобилите за нарушители?! Тоя турлю гювеч се прави само в полза на застархователите-повече мангизи за застраховки и поне три пъти повече откази ще има за покриване на обезщетения.

16

Азер Гъзаев

преди 7 години

Я съм у една западна държавица..ами верно скъпи са ГО колко колата слагай и ГО АМА ПЪК С 5000 хил лева местните си живеят по Социалистически..те бабите катат нови коли вкл и разни премиуми по вашенски ама дреме им ..с 600 лв или 800 тва си е гавра с Бг населението

15

Анонимен

преди 7 години

До лупиОстави драскотините за 100-200 лева, ако има смъртен случай се плащат по 100-200 хиляди.

14

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИма смисъл в гражданската. Представи си, че причиниш ПТП и разходите са 20 - 30 хил. лева или много повече. Кой ще плати? Най-вероятно виновния. Аз лично няма откъде да извадя такава сума.

13

лупи

преди 7 години

Цитирам един полицай в ситуация, в която две коли просто бяха надраскали боята: Маани я гражданската! Никаква работа не върши!

12

Анонимен

преди 7 години

Застраховки в Бг са си пълна парлама.плащаш премията ДНЕС а като настъпи събитие и се започва.........ама чакай то тази щета не я лови, я дай окумента за това и онова и накаря ако изобщо платят то е 1/10 от това което се дължи.Застраховка САМО при мен.......каквото счупя си го копувам и баста.на алавера съм от всякъде. Щети за 500-1000 лв а премията е 3000-4000.Застрахователите ДГД!!!Рекет НЕ ПЛАЩАМ!!

11

Анонимен

преди 7 години

До Spica до 6Има механизъм да се намали броя на бабите собственици *** МПС. Електронните фишове пристигат по адрес на бабата и ако не ги плати може да се подкани да каже кой е карал - ако не следва запор на пенсията. Ако патрул спре въпросната кола, ще напише акт на водача - пак лошо за него. Признавам че, по цялата система много трябва да се поработи.Например стикерите на ГО, преглед и винетка може да са електронни, а не да се финансират определени печатници. Има електронни регистри за всичко.

10

Анонимен

преди 7 години

За бонус малтус - добре, но какво стана с тази еко такса която се събираше от частна фирма и никой не знае къде отиват парите? Мушеници!

9

важни коли

преди 7 години

Най важните в България са КОЛИТЕ ЧОВЕКА е на ПОСЛЕДНО място

8

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЗастрахователите са частници и имат приходи, но всички щети се изплащат от застрахователя, а не от държавата. Остави калниците и броните, при човешки жертви това са стотици хиляди левове за 1 събитие.

7

Анонимен

преди 7 години

Застрахователните дружества са частни, а държавата се пребива да им осигурява приходи. Полицаите контролират зали си се тчел на частника, а им се плаща от данъкоплатеца. Странни работи!

6

Анонимен

преди 7 години

До ssПрав си, но гражданската е на колата и тя ще бъде по-скъпа.

5

Анонимен

преди 7 години

"Затвориха АМ "Тракия" заради снежната буря"Няма и магистрали.......Паднаха снежинки и о-ли-лийййй.Баце чисти магистрари.......опс, не били магистрали ами били селски пътчета.

4

ss

преди 7 години

ем чи убуу всички ще правят застраховки дето даже нямат коли за да са изрядни пред кат нарушителите, масово лели стринки дядовци ще сключват застраховки а пишлеметата им с нарушения ще бръмчат с по ниска гражданска, еййй в българия на всичко му се намира цаката...

3

Анонимен

преди 7 години

Най-после дочакахме бонус-малус. Омръзна ми да плащам гражданска, колкото плащат и джигитите с 30 ПТП-та. В интерес на истината, застрахователите и сега имат достъп до базата на МВР и не преписват всички данни от талоните. МВР пък има данни за всички сключени полици през електронния публичен регистър на КФН - това не е сензация. Все пак браво, това е крачка напред за изрядните водачи.

2

смЕх

преди 7 години

Това нЕкой дали ще го повЕрва ,че за нещо си у нас ще се плаща по-малко . Колкото и да се опитвам не мога да си спомня за такъв случай така ,че блажени са верующите.