8

Анонимен

преди 7 години

До ХансРазликата е, че с екипирока за 5000 лв няма как в 1 м. сняг или лед да излезе и да иде до село да вземе нови буркани или сланина, а дядото може и да реши да го направи. Шанса дядото да го направи е по-голям от мотора да излезе от гаража. Също така - има, но са малко, хората които ходят на ски с каравана. Тези които ходят, най-вероятно ще си платят. Това е направено за тези 100 000, които си оставят моторите в гаража в края на септември или средата на октомври.

7

Анонимен

преди 7 години

Откъде на къде в цената на гражданската ще плащам и за някакъв гаранционен фонд? Всъщност гаранционният фонд представлява гражданската отговорност на тези които карат без гражданска, най-често полицаи и римляни.Отделно тази гражданска отговорност се облага и с данък, нещо което е безумие.

6

Браво

преди 7 години

Това значи,че тези които нямат за през другото време, не могат да си паркират кемпера на обществен паркинг и да го зазимят там!!!! Супер !!!

5

Анонимен

преди 7 години

До хМоже, но хората не казват, че ти дават възможност да си караш караваната без гражданска зимата. Просто ти можеш да решиш дали да си вземеш годишна, месечна и тн. Автомобилът се предполага, че се ползва ежедневно или поне доста по-често от каравана и мотор.

4

Ханс

преди 7 години

Докога депутатите ще клякат на разни рекетьори като мотористите? Гражданската отговорност не е само за шофиране, ами изобщо за вреди, причинени от превозното средство. Значи, може дядото с Вартбурга, дето си го зазимява всяка зима, да си плаща гражданска, а *** с екипировка за 5000 лева не може да плаща гражданска. Безумие.

3

Анонимен

преди 7 години

Сега пак ще започне едно писане за тези "донори" и тн. мотористите...истината обаче е, че в автомобилни катастрофи загиват повече хора. Става въпрос за % отношение собственици на автомобили и собственици на мотори. Но поради факта, че повечето автомобилисти имат измамно усещане за сигурност, този факт се подминава. Живи и здрави да са всички ако искат и с ролери да карат. Иначе - супер. защо да плащаш нещо, което не го ползваш през 1/2 от годината.

2

х

преди 7 години

На зимен курорт, не може ли да се ползва кемпер? А кои си имат кемпери-вероятно най бедните!? Пак за тях си правят наредбите. И аз не карам през зимата колата си, ама никой не мисли за това. А ***-каруцари, защо не купуват винетки и не плащат гражданска, каруцата не е превозно средство, което ползва и руши пътищата?

1

Анонимен

преди 7 години

Стига с тази дума справедливост,!Тя еднаква ли е за канибала и жертвата ,която му е избягала?Тези ,които всеки ден мрът по пътищата и са на две колела,да не карат детски колички?