35

235

преди 7 години

С новите стратегии на МОН се стига до там че в класове от 25 деца има минимум по 3-5 хиперактивни (със СОП). За протичане на нормален учебен час и дума не може да става. Учителите не са в състояние да провеждат часовете си тъй като отделят половината време в укротяване на деца със СОП. Заради тези деца, родители отписват масово децата си и училищата които разчитат на увеличен бюджет заради деца със СОП се превръщат в гета.

34

хм

преди 7 години

Не се учудвам, че от МОН мълчат - те не могат да вземат отношение по важните въпроси, ама ако е да сътворят някоя друга простотия в закона, дето съвсем запрати образованието в нищото, веднага ще се появят, за да разясняват колко много добринки са сторили.

33

от опит

преди 7 години

Големият ни син беше хиперактивен на 12-13 годишна възраст. До агресия не стигаше, но пречеше на другите в клас. Заведохме го на беседа при Ани Владимирова и след това тя ни обясни, че 95% от всички случаи на такова поведение са резултат от усещането за родителски дефицит у децата. Рязко се променихме, започнахме да отделяме два пъти повече време за детето и всичко се оправи за има-няма година. Така че, мили родители, отделяйте достатъчно време за децата си.

32

Т

преди 7 години

Такива нищо не ги оправя. Сега е дете, като стане възрастен ще е убиец. Евтаназия докато е малко.

31

Родител

преди 7 години

Децата са, обикновено, копие на родителите си и резултат от тяхното възпитание. Не случайно в детска възраст отговорността за постъпките на децата е ИЗЦЯЛО на родителите. Ако моето дете случи на такова в класа си, аз лично бих метнал един бой на баща му.

30

Анонимен

преди 7 години

Всичко е сбъркано.Ако другите деца се обединят и го набият хубаво, за да си знае мястото, то веднага тия деца ще бъдат обявени за агресивни и опасни за обществото.А иначе тоя нехранимайко дето тормози другите е просто "хиперактивено дете"

29

Анонимен

преди 7 години

Като е хиперактивно да го запишат на някакъв спорт и извънкласни занимания, тогава не само няма да пречи, но може и да си поспива в час. Всички деца трябва да се занимават с нещо странично, за да се уморят хубаво през деня и да не пречат на възрастните ;)

28

Теодор

преди 7 години

До ПичАко ти си израстнал в условия на страх и хулиганите са те плашели, това си е твоя работа. При нас, когато имаше някой или няколко мърлячи, им се разминаваше до един момент.Така си бяхме изградили класа, така и си остана. Така и трябва да бъде навсякъде, а не децата да се страхуват поотделно.Едно такова келешче прави така защото знае че децата са разединени.

27

Анонимен

преди 7 години

Гледам, пише родителите подали сигнал само до МО и АЗД, грешка, сигнали е трябвало да пуснат до полиция, прокуратура, местната комисия за борба с противообществени прояви и социалните от закрила на детето. Ама никой не иска да влиза наистина в конфликт, никой не иска да се ангажира с истински мерки, да си "цапа ръцете", "да се съди". Защо не са завели граждански дела срещу родителите на хулигана. Ама по-добре да даваме изявления по медиите.

26

Макаренко

преди 7 години

Абе, така като чета май става въпрос за Ам-Гъл. Я една седмица на сурова риба на колене в некой гьол и ще миряса, *** и проклетника, ***. Може и спа масажи с каменна сол на чутурата. По мое време нямаше такива ***.

25

Анонимен

преди 7 години

Каква е тая дума "хиперактивно дете".Не е ли подходяща думата "малък терорист" ?Егати двуличното общество сме. Мислим само за доброто на престъпниците.Бой до откат, да видим друг път дали ще посмее да бие другите

24

Анонимен

преди 7 години

Никой не осъзнава, че това е само дете, жертва на родителите си, абсурдно-агресивната среда в училище и въобще целият абсурд България. Познавам такова дете, в училище избива невероятна агресия особено след смяната на учителката му, но когато към него се подходи с разбиране, човещина и спокойна среда, детето с това коренно различно. С моето дете също имаше пр. в у-ще. Вече сме в чужбина, на първата род. среща очаквах да се оплакват от детето ми, но ме изненадаха само с хвалебствия.

23

Иван Пешев

преди 7 години

Аз бих насърчил лапетата , да си го оправят сами, да научи че не е най-големия вагабонтин.

22

Анонимен

преди 7 години

Те с едно дете не могат се оправи, а как ще се оправят с дърти роми?Да му дадат дупе, щом не могат се оправи с него.

21

И ПРЕДИ БЕШЕ ТАКА !

преди 7 години

През комунизма беше още по-лошо . Тогава такива бяха децата на големите комунисти военните и милиционерите . Те ни тероризираха през всичките години в училище а който се оплачеше го изкарваха него виновен. Агресивните деца на управляващите и власт имащите ни тероризираха постоянно. А сега просто има гласност без нещо да се е подобрило . А пък това че - "Според тях родителите на детето не осъзнават, че то има проблем". . . На такова дете ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да му се създаде проблем !!!

20

Анонимен

преди 7 години

Da go pratiat v Parlamenta,MIn. savet ili Prezidenstvoto,tam ste mu pomognat,te sa go dokarali do tuk,te i psevdo bisnesmenite!

19

Анонимен

преди 7 години

Да се метне в некоя шахта това изродче!

18

Анонимен

преди 7 години

Липса на възпитание. Когато детето е хиперактивно, родителите трябва да вземат мерки, а не да обвиняват другите. Среща с психолог незабавно, да се помогне на това дете.

17

Психо

преди 7 години

Да му направят килия в класната стая и там да седи ако не го пратят на психолг

16

Анонимен

преди 7 години

ГМО ... има за всички от сърце.