21

дедо Мано

преди 7 години

В Авганистан няма война! В Авганистан има "законно" избрано правителство от ЕС и ФАЩ. И възниква един риторичен въпрос: Що на тези "амеби" с авганистанско гражданство се дава статут въобще? Нали в Авганистан според нормите на ФАЩ о ЕС има демокрация? Какви бежанци са те тогава и от кого бягат?

20

мъка

преди 7 години

натрапници-алахакбаристи

19

Анонимен

преди 7 години

Хайде, започна кампанията по промиване на мозъци и подмяна волята на народа.Защо престъпниците, нарушили държавната граница, нападащи български полицаи, прикрити терористи днес вече се наричат ГАМЕНИ. Утре да не се окаже, че вечи са скъпи гости.

18

Анонимен

преди 7 години

Какво благоволение, бе, безродни медии? Нямат право да влизат незаконно тук и толкоз! Още по-малко имат право, след като си показаха рогата. Какво ще ми се лензите, какво ще ми се мазните? Да отиват в спалнята на Меркел!

17

Анонимен

преди 7 години

Товарен самолет , парашут и ритник над Авганистан - бързо,лесно и евтино.

16

Анонимен

преди 7 години

Мртва държава като България може да се спаси единствено като приема и заселва такива млади и здрави хора. Те са бъдещето.

15

ДО ГОРУТАРОВ

преди 7 години

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКСчл. 279 (1)Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева.....(5) (в сила от 01.07.1982 г.) НЕ СЕ НАКАЗВА ОНЗИ, който влезе в страната, за да се ползува от правото на убежище съгласно с Конституцията.Ей ти го "закона" ! ПРОЧЕТЕ ЛИ ГО ХУБАВО ? Граниичарите му виновни. Разбирач!

14

Предлагам

преди 7 години

Дайте на всички авганистанци български паспорти срещу това да напуснат България незабавно и да отиват на май.ната си, където искат,но да не се връщат тук.

13

Ха-ха

преди 7 години

Да се узакони следното: Всеки, упражнил правото си на бежанец(трябва да го докаже), да се пита дали иска да остане тук, или да отиде в посочена от него страна. Това е ОСНОВНО ПРАВО, което стои над Дъблинското споразумение. И ако бежанецът поиска да иде в Германия, да се предава на германските власти като кандидат за убежище.Освен това, право на бежанец трябва да може да се използва сами веднъж - ако е приет някой като бежанец в Турция, вече няма да е бежанец, ако иска да се пресели в България.

12

хей

преди 7 години

Да се въведе мярка, която се прилага в САЩ - всеки, който е дошъл в страната, дори и да е придобил гражданство, ако извърши престъпления, незабавно се екстрадира от страната без право да посещава страната под никакъв предлог.

11

хей

преди 7 години

Нов закон за държавната безопасност, в който да има такива клаузи:- Не се допуска незаконно преминаване на границите - осуетява се от гранична охрана с всички средства! За сведение - една Македония приложи сълзотворен газ и спряха големите групи!- Групи от организирани мигранти се приемат за агресивна организация, застрашаваща нац. сигурност, на която агресия се дава въоръжен отпор!- Незаконно пребиваващи не се допускат - експулсират се незабавнопрез границата, която са преминали.

10

Готуранов

преди 7 години

Има закон, според който незаконното преминаване на границата е престъпление. Следва да се наказват престъпниците. Това го няма. Защото е бизнес за органите по опазване на границата и на администрациите по бежанските проблеми. Освен всичко друго, законът трябва спешно да стане по-строг и да се осигури прилагането му. И оградата да се довърши! Политическа мярка: Да се заяви отказ от приемане на мигранти - това го направиха много страни и не им се случи нищо! А за бежанци, истински, да има ред

9

Българина

преди 7 години

Да се смени закона, всеки незаконно преминал границата каторежен труд в мините на тецовете безвъзмездно до живот е тогава никой няма да си го помисли

8

бай ставри мастара

преди 7 години

Глупости ти веднъж се отърви от *** си па нека някой да иска да ти го върне

7

Анонимен

преди 7 години

Обещано ни е,началото на декември е поръчан самолет да ги извози!!!

6

ass

преди 7 години

т.е нашествениците не могат бъдат спрениииииии...еми дано почнат да чукат на врата на бъчварова и боко за хляб, както правят в киреево.Границата трябва да почне да си охранява както беше преди 30 тина години.Да да ама не. *** са на пост, в4ера някакъв *** от "Дневник" ми снима как не си чистят "клетите" бежанци и викат "мръсно".Еми кой да им чисти ,ние ли? требваше да ми стане тъжно ли кво? фотографът от дневник и битиви да си ги приберат тия в къщи.

5

Чакаме?!

преди 7 години

Браво бе! Чакаме..... Защо не чакайте така преди да вземете хола на онези пенсионери дето не ползват топлофикация а ги осъдите и дадохте на чси? Пу не ви е срам

4

Додо

преди 7 години

До Анонимен (1)Прав си! Много добри стари практики са забравени. Дори в МВР вече не се упражняват в "поразяване на цели при стрелба с рикошет" ... :)

3

Додо

преди 7 години

Нощес гледах по НВО филма "Уиски, Танго, Фокстрот". Ако искате да разберете защо преминаващите през страната ни афганистанци изглеждат като стада от парапитеци, гледайте го!

2

Анонимен

преди 7 години

Ясно, ще си ги дундуркаме... Сега гледам във Фокус пише, че Агенцията за бежанците към ООН изразила безпокойство от призивите за екстрадиране на бежанците от Харманли и призовава българското правителство да подобри условията в лагера и да проведе конструктивен диалог с настанените там.