60

Анонимен

преди 7 години

Ами добре, условията не са добри и явно "нарушават" нечий права. Дайте на тези хора правата, които им се полагат - направете им бригади, за да работят по своя "дом". Така май ще имат "човешки" условия, а нашата страничка ще може РЕАЛНО да си позволи да ги помещава.

59

kiorsufra

преди 7 години

abe g.profesor kato iska6 vsemi si niakolko u vas .Da si gi gleda6,no te 6te jiveat v tova koeto im se predostavi.

58

аа

преди 7 години

"Бежанският център в Харманли много наподобява концлагер като условия."Български професор се хвали. Нямам думи да опиша колко абсурдно е това.

57

ннн

преди 7 години

условията били като в концлагер.Само че никой не ги държи на сила тук. Пък и никой не ги е канил.Ако не им харесва - куфарчетата, влакчето и айде обратно....

56

Анонимен

преди 7 години

Само не знам с братята как ще си разделят сферите на влияние. Братята са от техния калибър, само дето са по- брутални и издръжливи.

55

Анонимен

преди 7 години

Условията били ужасяващи,, остана и държавата да им осигури чистачки/хигиенистки/.Нямат работа,по цял ден бездействат па да вземат да си почистат!

54

Анонимен

преди 7 години

Тези не осъзнават ли, че не са желани никъде? НАВЛЕЦИ

53

Анонимен

преди 7 години

АФГАНИСТАНСКИЯТ КВАРТАЛ НА СОФИЯ ЩЕ СЕ ОБОСОБИ В МАЛИНОВА ДОЛИНА.

52

Анонимен

преди 7 години

До 89-та година думата гето почти липсваше от българския език.Четяхме че някъде в САЩ в еди кое си гето избухнали вълнения.Сега освен сиганскогето сме на път да се сдобием с афганско,пакистанско и еди кое си арабско.Започваме да приличаме все повече на САЩ.Там има Сабъри,елитни,по-малко елитни ,престижни квартали,бедни и много бедни.В родната БГ вече имаме квартали със супер домове и соц квартали които се санират.Трудно ще се примерим с арабските квартали но те ще бъдат част от пейзажа.Няма как.

51

Явор

преди 7 години

Имат си държава да си ходят там като по хубаво тука никой не длъжен на тия за нищо

50

Аман

преди 7 години

Кой е решил да събере на едно място сирийци, които имат основание за бежанци, и афганистанци, пакистанци, които отиват към Европа, понеже смятат, че им се "полага" безусловна издръжка от държавата, най -вече германската такава? Според споразуменията за бежанци, първата гранична държава е длъжна да даде убежище и бежански статут. Ние се падаме първата гранична държава на Сирия или на Афганистан и Пакистан?

49

Анонимен

преди 7 години

Където има много мигранти има и мизерия. Сега ние да се чувстваме виновни че нямали условия? Да ви заведа при баба ми на село. Няма канализация и вътрешна тоалетна. Жената ходи зимата с бастуна по снега до тоалетна и живее с 200лв. пенсия. Сама си плаща ток, вода, топло. За кой да се грижим ? Мигрантите да се хвнат на работа и да си плащат по-добрите условия. Да метът улици, да събитат ***. Работа има много. И без това се заделят доста средства за тях

48

КРАСИМИР ИВАНЧЕВ

преди 7 години

А ОНЕЗИ ОТ ФРАНЦИЯ ДАЛИ СА ИМАЛИ КОШЧЕТА ЗА ***? ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЖАЛВАТ СЕ ЧЕ ИСКАЛИ САМО ДА СИ НАПАЗАРУВАЛИ И ЗАТОВА СЕ СТИГНАЛО ДО ВСИЧКО ТОВА И ПОЛИЦИЯТА ГИ БИЛА БИЛА.АМИ ТЕ КАКВО ИСКАТ ТРОШИШЩ ПАЛИШ ПОСЯГАШ НА УНИФОРМЕН .СРАМ И ЗА ТАКИВА КАТО ТАЯ ДЕТО ГИ ЗАЩИТАВА.Я ДА ПОСЕГНЕ НА ПОЛИЦАИ НЯКЪДЕ В АРАБСКИЯ СВЯТ НЕ САМО ЩЕ ЯДЕ БОЙ АМИ И ДРУГИ НЕЩА ЩЕ И ПРАВЯТ .

47

Божидар

преди 7 години

Ами човек има елементарни хигиенни навици , има стари хора с мижави пенсии ,и въпреки всички условия в домовете им свети от чистота . Така че това са *** оправдания че било като концлагер, каквито са отвътре такива са и отвън - дивеч , *** . Животни с човешки претенции . И там от където идват живеян по същия начин

46

Анонимен

преди 7 години

Да си подобрят условията сами какво са заревали ама искат наготово е няма как да стане.

45

до 56

преди 7 години

Ами не съм . Защото да ти кажа турците умеят да са приятели . Когато те приемат няма вариант да те предадат . Смятай че човек все пак трябва да има някаква ценностна система за да съжителства с други и да му се получават нещата .

44

RUSSIA the best

преди 7 години

54 - Така е , прав си , в България мирно съжителстват българи , руснаци и турци. Но също така да кажа , че тук има много хора и от мюсюлманските държави , завършили висше образование в български университети , създали семейства , работещи за България , които също са приети и уважавани. Да сте ги виждали тях да правят такива зулуми , като тези които станаха в лагера ? Сигурен съм , че и те самите се срамуват от сънародниците си.

43

и още

преди 7 години

Защо подяволите като искат да са тук ,вместо на каналджии не дадоха парите си легално да са тук ? Защо са на групи ? Защото страха сплотява ? Питам ако са с добри намерения тук от какво се страхуват ???? Като някоя неблагодарна глудница са . Преди да дойдат защо не се интересуваха ние как живеем и можем ли да отговорим на техните прищевки .

42

до 49

преди 7 години

И не можеш да отречеш че нашата родина приютява два народа които са враждували - турци и руснаци . Питам аз как те съомяват да се разбират и положението не е тегаво ? Сигурно защото всеки гледа себе си и не наднича в чуждата паница ?! А тез маймуни какво ? Още не са дошли тук и ще чупят и малкото което можем да им предложим . Много съм възмутена .

41

до 49

преди 7 години

Относно религията - да , но те са достааааа поцвярващи от нас .