64

Анонимен

преди 7 години

Добре~такса мощност е нормална. Но ако хората не ползват услугите на ''Топлофикация'' то не трябва ли да получават наем за съоръженията.които минават през собствеността им

63

Георги

преди 7 години

До shop,Не мога да се съглася с теб по следните причини: 1. Ако да речем не съм си в апартамента за известно време и не желая да го отоплям, според твоята физика трябва да плащам? 2 Ако си топла апартамента на ток или газ, комшията на парно? Защо аз трябва да плащам на него, а не той на мен? Топлообмена не е ли във всички посоки?3 Дори да приемем постановката че се възползвам от топлината от тръбите, таксата мощност е като приказката за хляба дето човек си го топли на чуждата скара.

62

Американ

преди 7 години

Ако това е единственото жилище, то не може да се продава, поне не в Америка. Да не би да имат и друго?Кредиторите имат право на запор и да чакат собствениците да продадат или умрат, но така както е е абсурд( ако е единственото им жилище)!И как па не разбрахте в Бг че масрафът ви е с пари!

61

Анонимен

преди 7 години

Това вече е безобразие, тази демокрация точно не я искам........тъпотията е голяма или как да окрадем бедните по бързия начин за почивки на карибите....

60

АНОНИМЕН

преди 7 години

Дайте им роля в някоя тв.реклама,както направиха седин известен артист-също длъжник на Топлофикация.Защо за известните да може,а за обикновенните хорица да не може.

59

Анонимен

преди 7 години

Бабата да си купи пистолет и като дойде бирника да го умери в десятката.Ама преди да дойде душманина да мине първо през Парламента

58

читател

преди 7 години

Има десетки хиляди с аналогична ситуация.Всички плачат когато топлофикация започне да си събира дълговете.Ясно е, че щом има закон, то той трябва да се спазва, и тези знаят всичко това.А защо никой не протестира против този закон?Никой не протестира срещу енергийното робство изобщо.Защо?Защото са роби.Само в София абонатите са ~ 300000!10% да излезнат на улиците и законът е паднал.Но всеки си седи в кочинката, и се надява че ще мине гратис.

57

Кривондел

преди 7 години

До крайА че жърналята не правят разлика между 1/2 идеална част от двустаен апартамент и една стая - за това какво точно да се каже?

56

vlady

преди 7 години

В случая жилището е неделимо и длъжникът има право на 25кв.м., ЧСИ няма никакво право да продава 1/2. Също се съмнявам да има желаещ да купи идеална част в тази ситуация, освен евентуално взискателят на трета или четвърта продан, което е почти невероятно.Длъжникът по изпълнителното дело няма право да участва в публичната продан. Същото важи за ЧСИ извършващ проданта, неговите помощници и служители.

55

Мияч на чинии

преди 7 години

Малко ви е клети роби! От сега нататък и такса въздух пом500 лева на година!

54

(-_-)

преди 7 години

Как може да я осъдят жената, при условие, че самата такса мощност не е законна?? Ми щом сте толкова по буквата на закона какво става с тия хора, които не искат да плащат такса, защото например живеят на последен етаж и са спрели радиаторите и до тях не достига топлина?

53

Кратун

преди 7 години

Нямаше ли закон да не се пипат от кредитори единственото жилище и предметите от първа необходимост? Или съдия-изпълнителят си превишава правата или има нещо некоректно в статията! Пенсионерката да вземе сега да озъди топлофикация за нематериални щети и тормоз.

52

Реалист

преди 7 години

Ползваш - плащаш, така е сега, а и не само сега. Парното е такъв вид услуга, че живееш ли в топлофицирана сграда, винаги ползваш - просто такива са законите на физиката, а щом ползваш трябва и да плащаш. Аз самият плащам за два необитаеми апартамента, но като отида там под 18-19 градуса, температурата не пада, а парното не се пуска от години.

51

дърт

преди 7 години

До Джедай МастърПри положение, че се продаде идеална част ще се намери мераклия да им иска наем или да им набута наемател.

50

Джо Бързия

преди 7 години

Мутренски закони.Частните съдебни изпълнители са натурални мутри-някои вече ходят с охрана от 4-5 души.Пълен произвол,едва ли някъде по света има частни съдии!Нищо няма да се оправи без *** пушка...

49

соцялно слаб депутат

преди 7 години

За кокошка няма прошка за милъони няма закони.Гърч до дупка няма аванта за българина 420 лв минимална заплата ,то и в Албания е по висока миниалната заплата но все пак България е в ЕС !

48

Анонимен

преди 7 години

Е на кого ще продаде половин апартамент Топлофикация? Гледах тоя цирк в един от сутрешните блокове и собственикът на гарсониерата си го каза много ясно ,,Продават хола аз вдигам една стена в коридора който си остава мой и собственикът на хола да влиза откъдето иска''

47

Анонимен

преди 7 години

и какво, трябва някой съсед да се намери да пише за да обясни какво е положението, защото драгите джурналисти не могат да проучат един казус преди да драскат?ама то това пък не става с copy/paste от друг сайт, трябва един телефон да се врътне, а той с пари....

46

Капитализъм

преди 7 години

Да питам по време на лошият Соц имаше ли хора които не можеха да си платят парното

45

Анонимен

преди 7 години

джорналисти , когати преписвате поне гледайте датата . такса мощност няма от 2 (две) години .