61

бобо

преди 7 години

На ден сигурно се изоставят 100+ кучета...... Не падат от небето, не те си избират съдбата пък и много от изоставените кучета са бити и озлобени към хората.Няма лошо куче има лош стопанин!!!! Които гледат куче знаят! Трябват закони срещу хората да спрат това изхвърляне като ***...Всичко идва от нас ние сме виновни.Няма животно на планетата което не може да бъде научено да живее с хората..Ако сме агресивни към тях рано или късно и те стават агресивни

60

до 49

преди 7 години

Как може да сте толкова злобни и ограничени. Най-малко кучето е виновно. От общината са виновни затова, че кучетата не се кастрират, а хората, че вземат малки, сладки кученца да им се радват и в мига в който попораснат и вече не са толкова сладки, ги захвърлят на улицата. Кучетата не се раждат злобни, все едно да кажете, че дете, родено в семейство на лоши хора, трябва да се подложи на евтаназия. Ако се грижим за бездомните животни и не ги осакатяваме и те ще отвърнат със същото!

59

Анонимен

преди 7 години

Пак някои съвестни граждани ще организират среднощно хранене на кучета с кюфтета . Като няма държава е така....

58

Божидар

преди 7 години

Ако съберът кучетата и ги пратят в Китай , за тяхната нова година на цената на свинското ще помогнем с дупките в бюджета . И всички ще сме весели и усмихнати

57

WTF

преди 7 години

Евтаназия на всички бездомни кучета. Ако някой не е съгласен, да си ги прибере у тях.

56

Анонимен

преди 7 години

Ухапаната да се оплаче на арменския митрополит Жалбаворк Тъжбанет Неприемян.

55

До Ани

преди 7 години

Не ме интересува безпризорно ли е, бездомно ли е, домашно ли е... дори и домашно да е, щом няма чип (т.е. не е ваксинирано, обезпаразитено) да се прибира + глоба. Ако искаш куче ще се грижиш за него

54

Ани

преди 7 години

До Анонимен Безпризорно не значи бездомно.

53

АНОНИМЕН

преди 7 години

Един съвет към пострадалата. Намираш свестен адвокат , завеждаш дело срещу г-жа Фандъкова, печелиш го тук, ако не в Европейски съд и събираш пари за старини. Г-жа Фандъкова да спре малко със селфитата , а да се прибира в къщи, защото е видно за всички , че не става. Както можеш да осъдиш община за това че си пострадал зимата от хлъзгави тротоари , падащи висулки така може и от кучешки ухапвания.

52

Анонимен

преди 7 години

Нещо не ми е ясно. Бездомно куче, а търси собствениците?

51

Анонимен

преди 7 години

колко сте велики, милосърдни и колко много ги обичате. Също така куче се разхожда на каишка и му се събират л..та, никой не е длъжен да гази в кучешки... и да си "играе" с разни 50 кг песове, пуснати без каишка. Щото малко ми писна от кучета "които само си играят" и "нищо не ти прави..." Щото травмите са за цял живот после...

50

Анонимен

преди 7 години

дъщерята на пострадалата да разбере коя милосърдна бабичка от блока е хранила "горкото животно"... аз така бих направил. иначе решението е просто - всяко куче без чип (т.е. необезпаразитено, неваксинирано и т.н.) в приют. Ако е агресивно се евтанизира, ако някой кучелюбител го хареса - да си го взима - да си го чипира, ваксинира и да си го гледа. Ако обичате кучета, обаче не мисля че трябва да ги затваряте в апартаменти, също е и хубаво да се грижите за тях, не да лаете о форуми и телевизии

49

Анонимен

преди 7 години

Убийте ги най-накрая, колко години едно и също се върти.

48

Един от Северозапада

преди 7 години

Точно това имах впредвид, да не се случва, като искам да се върне старото отношение към кучетата.Едно време ловните дружинки на село застрелваха именно такива кучета, а който иска да си го има-води го задължително за регистриране и ваксина.Ако се намери безстопанствено такова,15 дена в приют, и да се застрелва или приспива, ако не се намери кой да го потърси.Кое е по-жестоко, това, което казвам, или да четем тук за нахапани жени и деца от улични "кастрирани и обезпаразитени" кучета?

47

Бай Лази

преди 7 години

До ДжиМи щото си е истина. Кой нормален човек, особено ако го е страх от кучета ще тръгне да ги закача с цел да види колко са остри зъбите им? Да - трябва да се прибират в кучкарници за 7 дена и ако не ги потърсят до тогава - да ги евтанизират. И когато тези дето трябва не си свършат работата - остава хората да се защитят както могат. Хиляди пъти съм казвал че здравето на едно дете или пенсионер (те са най - беззащитни) е по-скъпо от живота на 1, 10, 100, 1000 кучета!!!!

46

Джи

преди 7 години

Защо във всяка статия за нахапан от куче човек все излиза, че кучето ей така от нищото или от чиста злоба хапе човека. В нито една статия не се споменава човешка грешка или вина.

45

Анонимен

преди 7 години

Що така почти няма нещо смислено сред коментариите?! Преобладават избиването на комплекси и някакъв панически страх от кучета, изливащ се като омраза към кучета и хора.

44

Анонимен

преди 7 години

Решението е едно и единствено (и всички го знаят!):ВСЯКО безпризорно куче на МОМЕНТА се пробира в кучкарник и ако до 7 (СЕДЕМ) дни никой не го прибере и осинови следва хуманно "приспиване".А ако някой изхвърли собственото си куче на улицата - зверски глоби и поправителен труд!Всичко останало е замазване на очите на хората и постоянна агония за животните.А за момента - който ХРАНИ безпризорно куче - ГЛОБА - първи път 2 мин. раб. заплати, втори път 10 мин. раб. или затвор и т.н.

43

Анонимен

преди 7 години

ТАТО,Дошли са от разни кучелюбци, които, обаче, не си кастрират животните. Дори разните му организации признават това.Има и още нещо, обаче - политиката по намаляване на популацията на бездомните кучета е откровено неработеща и трябва да се промени.

42

ddd

преди 7 години

Нали е бездомно..какъв собственик?