116

.../\...

преди 7 години

До Анонимен (147)Преподаватели по информатика във ФМИ си докарват допълнително между 10 и 20 хил. на година като го играят агенции за подбор на персонал и препоръчват студенти на фирми.

115

Брокеро

преди 7 години

Пазара бил балон. Моля?! Да ви дам ли списък с колко пара взимат в чужбина? В ПЪТИ и то в НЯКОЛКО ПЪТИ!Балон е нещото наречено държава, която разрешава да й крадат кадрите или те да бягат, защото тук ги експлоатират.

114

цвилещ от кеф

преди 7 години

Нямало връзки. Хехехе че аз работя във фирма чисто западна с персонал 80% с дебели връзки. Че то чак името на фирмата като затвориш едното око значи нещо близо до връзки.Там връзките са нещо нормално. Горко на този който не е. Ще му скъсат обрачите от работа. Ушите му ще свирят като чайник. Очите му ще светят като на статуята на царчето. Ще видите какво значи роднина - милиционер на живо. Вие сте отдолу а отгоре некадърни до некадърник с връзки.

113

Знаещ

преди 7 години

Този който не вярва за връзките нека дойде в нашата фирма. Западна фирма С КОРАБНИ ВРЪЗКАРИ.Значи как става. Назначава се роднината на най-ниската длъжност, за която не иска никакви знания. Така няма тест. И в рамките на година се издига до някакъв чин комадващ. И защото е ***/*** като *** не се иска знания от него/нея, с които да се види че за нищо не става, защото реално другите са селфорганайзед. Програмист с връзки няма. Но Скръмастер, Тимлидер, Проджект лидер са идеални позиции с връзки

112

До 41

преди 7 години

Идвали нови компании и крадели хора - дрън дрън. Идват нови компании и очакват за опитен IT инженер с 10 години опит да му дадат 4500лв, но се оказва, че трябва да са поне 7000лв и те се цъклят и пулят.А иначе Тимлидер трявало да взима 7000лв. Алоу какво прави Тимлидера, освен да се чеше по макарите? Ходи по цял ден на митинги да си говорят как материала не бил продуктивен на 100%. Аре да поработи малко, вместо да говори, то на говор всеки го може.

111

Депутат

преди 7 години

Баща ми е бил депутат,сега аз съм депутат,след мен ще е детето,след това моя внук който ще е милиардер

110

хългъзник

преди 7 години

Депутат е моя татко.Депутат ще стана аз.Банката ще търкамВ парламента аз.

109

ай ти ай аз

преди 7 години

Ай ти съм азЩото шефа ми вика.Ай ти,да останеш след работа,Ай ти да бачкаш събота и неделяАй ти ,ай ти.....айсиктр.И вземам каквото ми дават.

108

Анонимен

преди 7 години

Всеки може да взима добра заплата стига да успее да докаже че ги заслужава. Западните фирми се избиват за добри кадри.

107

Анонимен

преди 7 години

Аз съм бъдещ студент и ще взимам поне десет хилки.И ще си барам вялокестените.

106

Студент

преди 7 години

Аз съм студент и получавам чисто 6500 лв месечно в IT сектор ,не ви трябва да знаете много по специалността

105

.../\...

преди 7 години

До ИТ в БГ не е балон! (135)Никой балон не изглежда като балон докато не се спука :) .Не мисля че ще се повтори случаят от 2001-ва (още повече че финансовата криза от 2008-*** не засегна чак толкова ИТ-то). Пазара за софтуерни продукти също не дава признаци да намалява. Само дето очаквам AI-то до голяма степен да замести софтуерните чернорабтници (https://quora/Could-artificially-intelligent-computers-replace-programmers-in-the-future) И вероятно ще е доста скоро и доста драматично.

104

Анонимен

преди 7 години

И да се чуди човек , защо сме винаги , във всичко последни и бедни .

103

ИТ в БГ не е балон!

преди 7 години

До всички, които по-долу твърдят, че ИТ в БГ е балон. Съжалявам, но ще ви разочаровам. Основното е цената на труда, да, но какви са фактите: От топ дестинациите за аутсорсинг само в Индия средната заплата за страната е по-ниска от тази в България, във Филипините е 2/3, в Китай е с 1/3 по-висока, в Малайзия с 2/3 по-висока. А в БГ средната ИТ заплата е 3 средни за страната, т.е. има доста години да минат, докато се доближат и хората да загубят интерес към ИТ в БГ. А също секторът расте глобално

102

Програмист на работа

преди 7 години

Като е толкова трудно програмирането защо толкова много време имате да пишете в новинарските сайтова скъпи съдраскачи.

101

Лисан

преди 7 години

Защо ми слагате минуси бе? Нали сте отлично платени и не сте в сивия сектор, значи има откъде да дойдат парите за пенсии. Или пък не сте толкова платени, а само пишете глупости по форумите?

100

.../\...

преди 7 години

До АТАКИСТТи сериозно ли?При 30% 'подстрижка' както се изразяваш програмистите лека полека ще почнат да се изнасят от българия. Поне за тях това е сравнително лесна стъпка.И тогава за пенсии ще има по-малко пари и от сега

99

Fena

преди 7 години

Пари се правят с акъл. Никой няма да дава голяма заплата на ***. Защото всеки може да е ***. За съжаление не виждам много млади хора тук, които да програмират. Виж тарикати и недоволни има много.

98

Maria

преди 7 години

До .../\...S tolkova zapochvat programistite , injenerite poluchavat 6000 lv .

97

Лисан

преди 7 години

Като ви слушам колко "добре" платени сте компютърджийчетата, прави са от ПФ, че искат минималната пенсия да стане 300лв. Има откъде да се събират данъци - от вас!