16

Анонимен

преди 7 години

Ще наложат глоба на участниците в картела и те ще я прехвърлят на клиентите си, като калкулират загубите в цената. Борбата с картел не се прави с глоби, а със създаване на условия за реална конкуренция. Ако бяха подкрепили Марешки и малките бензиностанции с ниски цени - това наистина би било атака срещу картелите. Ама подозирам, че ще направят точно обратното - ще смачкат конкуренцията и ще разчистят полето за повече картел в същото време, докато говорят против картелите.

15

Анонимен

преди 7 години

До нема и такива банкиЗамазаха очите на българина, че се борят със сивата икономика и направиха задължителни плащанията през банки за суми над 5000 лева. Това де факто прави задължително поддържането на сметка в банка и развързва ръцете на банките на произвол в налагането на каквито и да е условия и такси, защото си задължен да им ползваш услугата със закон. Иначе политиците винаги измислят благовидни предлози, когато защитават нечий бизнес и получават нещичко срещу услугата.

14

Анонимен

преди 7 години

Лицемерие! КЗК всъщност работи в полза на картелите. Сега са решили да изискват една голяма сума като гаранция от продавачите на горива, което ще разчисти конкуренцията пред големите в бизнеса и ще им позволи съвсем лесно да стигат до картелните споразумения. Същото направиха с данъчните складове за горива - въведоха измервателни системи, които всъщност не гарантират абсолютно нищо, но имат такава цена, че ликвидираха конкуренцията на "Лукойл" и няколко по-големи играча. Зад тях е държавата.

13

Анонимен

преди 7 години

Високите цени на горивата значат повече коли, по - бързо шофиране, повече пътни инциденти, респективно повече ранени, физически осакатени, психически осакатени, човешки жертви, мъка, страдание, жалейка, медена пита, дружба с червеите под земята! Отделно от това и материални загуби, водещи до финансови такива! Това се случва след като паднаха цените на горивата! Горивата трябва да поскъпнат ДВОЙНО, за да се намали потреблението, за да се запази здравето и животът, околната среда, атмосферата!

12

Е

преди 7 години

цени от Валенсия - А95-1,165=2.27лв., дизел-1.031=2.01лв. - у нас. колко са?

11

както винаги

преди 7 години

До БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!! ''РЕВОЛЮЦИЯ'' ??РЕВОЛЮЦИЯ , АМА ПРЕД ЛАПТОПИТЕ.

10

нема и такива банки

преди 7 години

А как е в банковото дело ?Още по-голям картел , все били зле , а колите им само са за ''някакви си 100 -тина хиледарки , та даже и повече , раздут щат , мацки на повикване , банките повече от парите и от хората в Бг , лихвите на вложителите са под 0,0002 %, а на кредитите ,над 16 % ...ИМА ЛИ ТАКваз дРъжава ?

9

Пешо

преди 7 години

Ахааа значи държавата ще вземе 10% от доста голяма сума, която картела е взел от нас - потребителите. Демек държавата ще прибере парите от нас. Да ги накарат да занижат цените да речем..... за 10 години, с толкова, колкото е необходимо за да бъдем реванширани. Иначе излиза, че нас са ни бухали, пък и глобата ние ще платим, а картела ще остане с реалната печалба.

8

реалист

преди 7 години

ТАКА НЕ СА НИ ГРАБИЛИ И МАЧКАЛИ И ПРЕЗ ТУРСКО

7

Анонимен

преди 7 години

А Боко Картаджията към кой картел е ?

6

Анонимен

преди 7 години

това е трик на гербераското недоразумение

5

Анонимен

преди 7 години

Като минат изборите друга песен ще запеят тези от КЗК !Това е трик на ББ ! Както и Свинетка миналата година 100 пъти повтори, че цените на винетките ще се запазят и 1 ден след изборите обяви увеличение !

4

Анонимен

преди 7 години

А на Лукойл сложиха ли им водомерите на слкадовете, както искаше Танов, и щеше да им се зима лиценза, или и това се забрави? И тия въобще в коя държава плащат данъци?

3

Анонимен

преди 7 години

Картел има и при банките - поддържат високи лихви на кредитите и ниски на влоговете и скубят бедния българин!Господ да ги убий!

2

Коментатор

преди 7 години

Единствената революция която сам мога да направя, е да спра да посещавам изброените бензиностанции, което и вече правя.Съветвам и всички останали да направят същото. Това си е един вид една лична персонална революция.

1

БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!!

преди 7 години

РЕВОЛЮЦИЯ!!!!!