36

а

преди 7 години

Друг е въпроса, че дете на 1г. и 4м. е твърде малко за ясла. Каквото и да и коства на майката трябва да устиска до 2г., много малко деца са толкова оправни, че да могат да се защитят на по-малка възраст от две-три годишните. Виждала съм такива, но много рядко.

35

Чоко

преди 7 години

До 33Да, децата на тая вързаст се удрят и хапят и затова са възпитателите: да ги контролират и спират. Детето е нахапано 7 пъти !!! То със сигурност е оревало цялата ясла. За да стане това никъв контрол от възпитател не е имало !!! Направо са ги оставили сами и да оцелява по-силния. Който е бил на смята тогава трябва да бъде накзан, че не е бил на мястото си и не си е свършил работата.

34

а

преди 7 години

тя мехмедова е много категорична нещо, при положение, че не е била в стаята в този момент..... сега, в яслите персонала не е образован, там работят основно нереализирани сестри и дори хора със средно образование, неуравновесени и лениви откровено мързеливи жени, на които трябва да им се забрани да работят със хора, камо ли с деца. НО проблема е, че труда е ниско платен, директорките са хора на някой от Общината в съответното населено място, разбирай несменяема *** в критическата и така нататък

33

Пъзел

преди 7 години

Винаги съм казвал, че те са сред нас - вампирите !

32

Анонимен

преди 7 години

За каква лелка говорите? Става дума за мед.сестрата,че не е гледала децата.А лелката си има други задължения-да чисти,да дава закуската,да отсервирва ,да мие посудата и т.н.

31

художника

преди 7 години

Не знам дали е спала лелката, ама на едно 2г. дете само да му стиснеш пръстчето и почва да реве. За такива ухапвания трябва да е оквичало цялата ясла. За мен всички са замесени, от директорката до чистачката. Така си отмъщават заради ниските заплати, които им дава "държавата".

30

Върколаков

преди 7 години

Растат им зъбките на младите хиени, за това хапят.Трябва да се провери дали не са млади върколаци, тогава и нахапаното дете става като тях.Решение:Всяко дете от яслата до като стане студент(после ще го хапят за друго) да се изпраща на градина със сребърни оръжия - патрони, мечове, кинжали, стрели.Лелките пък да имат чукле и дървен кол. Сестрите да пият кафе и да не заспиват, че става "Петък 13".Иначе - "децата са нашето бъдеще".В ОДЗ "Веселушко"-скука няма.

29

Анонимен

преди 7 години

До ля ляПрочетох всички коментари. Нито един, който да посочва истинския проблем - децата са зверчета /не само в яслите, питайте преподавателите какви са като станат по-големи!/ защото им липсва какво? ВЪЗПИТАНИЕ!!! Изпуснатото поколение нефелни "мамини дечица" на "родители", разбрали демокрацията като слободия. Невъзпитани, мързеливи, неграмотни - това са масата днешни българчета, уви!!!Лелите и учителите не са звероукротители на неуправляеми и неставащи за хора отроци на същия вид "родители.

28

Realnost

преди 7 години

Абе и аз съм била дете, и да случвали са се такива неща! Я някой се сбие, друг паднал от пързалки или люлки, ама чак по медиите да се тръби!

27

мда

преди 7 години

До иванТака е навсякъде. Болен здрав носи, а ако опита да се защити, му казват, че си разклаща позициите тия, от които зависи нещата да не са така!

26

Анонимен

преди 7 години

КАМЕРИ ТРЯБВАТ,НАВСЯКЪДЕ!

25

Сп???нс

преди 7 години

Още преди да построят "Кайсиева градина" започнаха да заселват блоковете и имаше и доста бразилци и едно от заниманията ни като малки беше да се замеряме с камъни докато на някой му пукнат главата .... НО това не е оправдание ,че в яслата ,децата са безпризорни и се хапят , като ще е такава грижата за детето ти , по-добре да го оставиш в колата пред офиса и в почивките да ходиш да му хвърляш по едно око

24

до 30

преди 7 години

Вие нормален/а ли сте??? Ако сте родител и си позволявате да обиждате напълно непознат само защото е изказал мнение какво възпитание ще дадете на детето си??? Да, на тази възраст децата се бият и това е нормално, и ще е така докато станат на 12-13 /при момчетата даже повече/ и започне следващото съзряване. Още повече, че в случая детето изобщо не е травмирано, майката е тази, която раздухва случая и прави от мухата слон.. Скапано поколение родители са днешните и за съжаление вече берем плодовете

23

първите 7

преди 7 години

Кажи пред някого, че за децата до предучилищна, най-добра е домашната среда - веднага ще бъдеш оплют, порицан и публично таковАн... Почват приказки за социализация, учебни програми, английски, танци, разнообрзна храна и др. Истината е, че на тази въраст и при такъв персонал, детето трябва да оцелява в ясли и градини.Резултатите с на лице - ежедневно в медии и соц.мрежи се публикуват побоища и гавра между "ранносоциализирани"дечурлига и тийнейджъри. Но няма как,това е положението!Давайте минусите

22

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 28Абе я твоето дете да се прибере така и ще те питам тогава, д*ишло такъв!

21

Анонимен

преди 7 години

Проблема е много, много сериозен, и нека го мислим изначално, а не само в дадената ситуация. Недостиг на персонал - какъвто и да е, да не говорим за качествен и квалифициран, способен да гледа децата ни. Недостигът е от липсата основно на финансов стимул за млади и кадърни хора, които да заменят изморените и изнервени пенсионери. НЯМА КОЙ ДА НИ ГЛЕДА ДЕЦАТА. ПОЛИТИЦИТИИИИИИИИ СЪБОДЕТЕ СЕ ОТ ЛЕТАРГИЯТА, решете изначално проблема, за да може ние да работим и да плащаме данъци

20

Анонимен

преди 7 години

Преди време в групата на детето ми беше дошло едно хапещо момиченце. На два пъти си взех детето с жестоки нахапвания. Най-много се ядосах, че не ми се обадиха веднага, а бяха слагали лед на ухапаното. И в двата случая детето ми нямаше вина, просто се беше оказала наблизо, когато хапещото дете го бяха дразнили други деца. Моето дете не беше единственото нахапано.

19

Анонимен

преди 7 години

Е па голяма работа всички сме били така

18

Аз

преди 7 години

Кой е виновен ли ?Ами детенцето е виновно и никой друг, то ди е нахапало само гърба само и само да бъдат набедени служителките

17

иван

преди 7 години

жена ми е детска учителка. гледа по 30 деца в групата всеки ден за 600 лева на месец. сама. защото лелката в групата при децата не влиза, мете двора, шляе се или пие кафе и пуши с другите лелки. директорката не се вяства на работа. на кой да се оплаче жена ми? на мен само.