83

Анонимен

преди 5 години

До Анонимени на мен не ми взимат - таксите са за сметка на магазините

82

ЗА

преди 7 години

Осве нтова банката не ЗНАЕ какво точно си си купил!!! знае че си платил през ПОС терминала определена сума!

81

ЗА

преди 7 години

Когато платиш с карта през ПОС - за стоката трябва да има издадена фактура от доставчика за магазина, което в голяма част не се прави! По-този начин изсветлява икономиката, 1% е смешно нисък за да има ефект в случай че % е 5 и повече си заслужава, защото ако един човек получава годишно 10 000 лв. ( което средна раб.заплата) то 1% е едва 100лв.

80

Анонимен

преди 7 години

Ясно е, че става дума за пари.Вчера бях написал-да обложат с данъци оркестрите на братята роми,да проверят откъде толкова пари за безумни сватби по една седмица-справка ютуб,-Каспичан,Севлиево и мн.др.Да обложат с данъци парите,които се получават през уестърн юнион.Ще постъпят милиони в държавата!!!Бях написал,ама някой го е изтрил-данъците са задължение на българите!!Само!!

79

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 91И на мен не ми вземат. Всяка банка има общи условия. Хората трябва да ги четат преди да открият сметка.

78

нереално

преди 7 години

Кой ще събира, пази и описва бележки от ПОС терминалите, за да спести 1% от данъци?

77

Анонимен

преди 7 години

В мол-а теглят на банкомата и влизат да пазаруват. Проблемът е първо манталитета, кеша е кеш и второто таксите на банките. Да внесе пари в сметката такса, да изтеглиш такса. Банките печелят милиони от безумни такси. В Германия превод към България безплатно, но над 100 Е има такса в България за вх. превод. Някой банки имат такса 25 Е за превод към чужбина.

76

Деси

преди 7 години

Моля прочетете конкретния случай. В повечето случай работодателят определя по своя изгода банката, през която ще превежда заплати. И когато това не е изгодно на работника, ок ще си направи сметка и в друга банка, ще плаща 2 такси за обслужване и безброй други али бали.

75

Анонимен

преди 7 години

До ДесиПо-скоро глупости на недоразбрал съфорумник. А ако наистина банката взема 20 ст за плащане през ПОС устройство, тогава просто си сменяш банката. На мен не ми вземат.

74

Деси

преди 7 години

Извинете, Анонимен 87, не разбрах за глупостите. Смятате, че са глупости на банките или глупости на недоразбрал съфорумник?(не се заяждам). Не всички банки, но е факт, че някои взимат такса за пазаруване през ПОС или техен банкомат. И всяка операция като е по 20 ст, е ясно къде му отива края.

73

Анонимен

преди 7 години

Съдейки по коментарите в тази статия, българинът е масово финансово неграмотен.

72

Деси

преди 7 години

Хаха ха! Шефът ти тегли кредит за нова вила и банката му го задължава да ти превежда заплата през нея. Само че банката взима такси за ПОС-терминлите и за теглене от собствен банкомат.(конкретен случай) И всички тия таксички+ обслужването на сметката правят годишно повече от кирливия 1% ! И да си изтеглиш цялата заплата на един път, пък не знаеш кой ти е зад гърба. Хахава работа! В Ада да изгният!

71

Анонимен

преди 7 години

Какви са тези карти, които всички ги имате? Как може при плащане на ПОС терминал да ви вземат такса, особено в България? Това са пълни глупости.

70

Radost

преди 7 години

demek vseki lev koito harchish trqbva da bude prosledyavan :)

69

ISTINATA

преди 7 години

Леко полеко Банкоматите ще изчезнат и ще останат в Историята .Идеята е на Банките , не е за следене , а за такси .Вече остана в Историята Лихвата по Депозити , плащаш за да ти управляват парите .В навечерието на 2017 , от 1 януари на всички Работници се увеличава Данъка на Заплатата с 1 % .

68

Анонимен

преди 7 години

В момента най много ни крадат банките, под предлог, че ни обслужват парите. Целта е всичко да минава през тях, пълен контрол над всички плащания, а следователно и над живота ни.

67

БЪЛГАРКАТА

преди 7 години

ИСТИНАТА Е, ЧЕ ХАЗНАТА Е ПРАЗНА. ТОВА СИ Е ЗАКОННО ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИНА. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ. НИЩО НЯМА ДА ВИ ОПРОСТИ ДЪРЖАВАТА. ИЛИ АКО ТОВА СТАНЕ, НЕМИНУЕМО ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА ПРИМЕРНО НА ИМОТИТЕ ЩЕ СКОЧИ И ВМЕСТО ДА ВИ ОПРОСТЯТ МОЖЕ ДВОЙНО ДА ВИ ОГРАБЯТ. ХАЙДУШКА ДЪРЖАВА. КАКВИ ЛИ НЕ *** НОМЕРА ИЗМИСЛЯТ ЗА ДА ОБЕРАТ И ОСТАНАЛОТО НА БЪЛГАРИНА.

66

Анонимен

преди 7 години

Мъка, как ще оставиш бакшиш на сервитьора, като дойде с пос-терминала, ами куките като те спрат и кажат какво правим и просто искаш да им дадеш 20лв за здраве или на отчето за бог да прости. Ще трябва да имат пос-устройство ли?

65

Анонимен

преди 7 години

За пореден път се убеждавам, че държавата ни не е по-умна от едно шимпанзе. Наистина ли мислят, че ще стмулират когото и да било с този смешен процент? ??!!

64

Анонимен

преди 7 години

да бе за кирлив 1% да ходя на майната си да пазарувам с колата като мога да ида в близкия магазин в кеш. Годишно за гориво ще изхарча стократно повече от колкото тяхното кирливо левче.На 100лв 1лв ще ми върнат ало данъкът ми е 70-80лв за 80стотйнки да ходя в някой голям супермаркет и ще изгоря гориво за много повече това ли ми е файдата. Не благодаря ще си пазарувам в кеш в близкия магазин това важи и за сметките.