30

к

преди 7 години

колко пъти могат да даряват?

29

man

преди 7 години

Да помислят и за причините за стерилност.

28

h

преди 7 години

Има една книга на Людмила Филипова "Стъклени съдби", която описва до къде могат да стигнат нещата ако няма ясни закони и правила.

27

Анонимен

преди 7 години

Времето ще покаже

26

12-13 дни за 3000

преди 7 години

Сега е време прокуратурата да привика всички правили инвитро с донорски яйцеклетки и да зададе простичкият въпрос: Платихте ли на донорката и колко?

25

556

преди 7 години

Тези девойки на 20-30 г. с изчерпан яйчника в резерв са след лапароскопски операции за премахване на фалопиевите тръби, прекъснато е кръвоснабдяването на яйчниците и са осакатени жените за цял живот от бърза не и алчност.

24

123

преди 7 години

дари клетка,вземи си ифон - това е безценно

23

Трол

преди 7 години

1.Ужасно неприятна женица. 2.Не не се дарява клетка,а дете.Детето става от яйцеклетка и сперматозоид.Нали от моята яйцеклетка,независимо с кой сперматозоид се ражда дете,което е толкова мое колкото и синът ми.И утре той да се влюби в сестра си и какво правиме с последствия като болните деца от такава връзка,психологическата травма,че имало кръвосмешение със сестра му,вината,болката....?А?Съсипани животи,защото уродливи гнусотии като тази разпространяват тази гадория,като нещо нормално!

22

Анонимен

преди 7 години

Радва ме, че много жени осъзнават абсурда на ситуацията и манипулацията на обществото с тези хиляди бройки. Обраха свестни и стойностни двойки, разбиха много връзки и семейства, съсипаха много надежди и мечти, оставиха живота на много жени без смисъл. Ако има Господ, то ще има възмездие и за тези които не са между живите след неуспешните опити. Много жени са в депресия, с паника атаки и не могат да съберат сили да продължат да живеят. Много родители и близки страдат с тях, но са безпомощни борят

21

@@@

преди 7 години

България е малка.Като се вземе предвид и колко изоставени деца има, с братя и сестри, накрая всички ще се ****** по роднински.

20

Ели

преди 7 години

До АнонименТИ СИ ПЪЛЕН ПРОФАН/КА! МОЛЯ ТЕ, СТОЙ СИ В ДУПКАТА И НЕ ИСКАМЕ ДА ТИ ЧЕТЕМ ОЛИГОФЕРЕНИИТЕ!!!

19

Анонимен

преди 7 години

Айде, да престанате вече да се правите на богове и да ровите безобразно и в човешкото ДНК, и в зачеването, че съвсем ще доунищожите бялото население. Не виждам нито в Африка, нито в Азия, пък да не говорим в близкия изток, зачеването и раждаемостта да са проблем. Напротив - милиони са наплодени и то по естествения начин.Не си играйте с природата, че лошо пише.

18

До RM

преди 7 години

Ситуацията, която описваш е напълно възможно да се случи, не само между деца на донорки и тези които са ползвали яйцеклетките, но и между още куп други жени. Защото когато една жена дари яйцеклетки примерно 10 бр, после те се препродават на още поне 3 жени от лекарите, голямо родословно дърво се получава след време.

17

просто питам

преди 7 години

ако сме 7 милиона българи от тях казват, че близо два милиона и половина са пенсионери и не знам колко са децата. При тези данни 250 хиляди двойки да са с репродуктивни проблеми - нещо не ми се вярва.

16

Анонимен

преди 7 години

Нещо не ми се вижда достоверно, 250000 двойки, което значи полочин милион от населението. При положение, че около 60% грубо от цялото население е в репродуктивна възсраст, това значи повече от 10% от него да има проблем. А като махнем и необвързаните(защото в статията се цитират 250000 двойки), значи че едва ли не всяко трето семейство има проблем!! Ако е така е доста притеснително, но около мен лично е пълно с млади семейства и всяко от тях има бебе,и то почти веднага след като са започнали опи

15

Анонимен

преди 7 години

Малко се съмнявам, че бройката на двойките с репродуктивни проблеми е 250 000. Възможно да е била такава преди 10г, но населението на България е намаляло с близо 1 000 000 души през тези години.

14

Кати

преди 7 години

До АнонименВ последните години успеваемостта значително падна!!!! Качва се при откриването на инвитро център или при назначаването на нов млад гинеколог, прави му се име и след това.. неуспехи, неуспехи... Да, няма лошо да е платено, но да не заблуждават обществеността че е платено, защото се плаща!!! Плаща се на донорката от 2-3000!!! лв. И моля да си коригирате цифрите!!! В българия има не повече от 20000-24000 семейства без деца, защото ако са 25000 то и ученичките ще трябва да заплождате!!!

13

Поля

преди 7 години

Тази и още една са супер безочливи женици. Трупат пари на гърба на страданието на семействата с репродуктивни проблеми, после по цели месеци по екскурзии в чужбина и по разни морски курорти с коктейлчета в ръка. Как не ги е срам да се подиграват така със съдбите на хората. Най виновна е клиниката, която им плаща за тази демонстрация. Небезизвестен е факта какви пари се разиграват с продажбата на яйцеклетки в клиниките, само не знам защо никой не ги държи отговорни за това!

12

Анонимен

преди 7 години

Ама не пишат, че за тия 2 седмици те назобват с всякакви медикаменти.

11

Анонимен

преди 7 години

Не виждам какво лошо има донорството да е платено. Не може да се извадят повече яйцеклетки от колкото са се развили до етап на оплождане . Мисля че това е едно от решенията за хората които имат доказани фертилни проблеми . Разбира се не трябва да се спекулира с това . Инвитро процедурата е скок в развитието на борбата с тези проблеми . В последните 10 години успеваемоста се покачи значително . Всеки взима доброволно решение какво да предприеме .