32

Анонимен

преди 7 години

Проблемът ни е, че сами плюем по себе си. Южен поток никога нямаше да се случи, каквото и да направехме ние. Няма как от пректна цена 16 млрд. долара да нарастне на над 50 млрд. долара. Нали някой трябва да ги плати тези пари и да чака после да си ги върне. Престанете да си сипите главите с пепел! Ние бяхме удобната жертва за Путин и гадната му политика.

31

Анонимен

преди 7 години

Уж услилено строяха стабцията от руската страна, а като отиде Нова ТВ, намери само буренясала поляна. Потърсиха местния областен управител и той каза, че не знае за такова нещо. Нямало внесен проект и документи за отчуждаване на терени, нищо. Ауж усилено строяли. Строяли, таратанци. Южен поток беше мъртъв още като проект и руснаците го знаеха и шантажираха Европа.

30

Анонимен

преди 7 години

Не бъдете неграмотни нихилисти. Два месеца преди Путин да ни "отреже", италианската и холандската банки спряха финансирането на Южен поток. Всички европейски банки ги отрязаха. Тогава Путин реши да си измие ръцете с нас. Това е истината.

29

Анонимен

преди 7 години

Котьо Дончев би трябвало да знае, че хъб с пръдня не става, трябва и газчица... А поради географското положение на региона, тя ще основно и най - руска...

28

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЗащото Дания има добра политика със съседите си и най-вече, защото Дания се управлява от глави, а не от тикви!

27

чехльо

преди 7 години

споко, кмета на симитли ще пълни хъба на борисов

26

fripp

преди 7 години

Газпром е получил първите разрешения от турските власти за реализация на ''Турски поток"Почват. Не че нас това ни засяга, ние си имаме всичко. Но - чакаме ветото. Все пак сме в един съюз с Турция, недопустимо е да не ни бръснат за нищо, както каза слънценосния.

25

А добро утро

преди 7 години

"Газовият хъб "Балкан" може да съществува и без руски газ, но би бил много по-атрактивен и рентабилен с доставки от Русия."А добро утро! Най-големият производител и доставчик на газ в света се намира на 500км от България. Трябва да сме най-големите бунаци да не се възползваме от това.А вместо да си стиснем ръцете с руснаците, ние се чудим какъв тръбопровод да прокараме, за да внасяме газ от САЩ. САЩ, които се намират от другата страна на Земното кълбо... Определено не пращим от ум.

24

Анонимен

преди 7 години

Аман от ***.След като спряха сумати проекти защото били руски и на САЩ не им харесва, сега им го набиха в канчето и руският газ бил по-добре.KYS.

23

:)

преди 7 години

И Бургас-Алксанруполис не искахме, че щели за замърсим Бургаския залив. А там има 50пъти по-голям терминал на Лукойл и слава Богу нищо не се е замърсявало 30-40год.Но за нефтопровода насъскахме бургазлии за референдум на който нямат право защото проекта е национален, а не областен.Сега разрешихме да дупчат цялото Черноморие вкл. и Силистар. А рисковете за замърсяване са при проучване, а не при изградена инфраструктура.Може да остане без морски туризъм и без да намерят газ

22

:)

преди 7 години

"проектът не трябва да е с публично финансиране, а да е пазарен"Пазарен, братя българи, а не български, не на България.Оправдавахме се, че за Южен поток трябва да прежалим 5дка плаж. Е сега ще дадем повече българска земя, но не за проект с държавно участие, а за този дето ще даде най-яката комисионна

21

norm

преди 7 години

Може, може, всичко може, мофе дори и без хъб.

20

:)

преди 7 години

"от собствен добив, ... от Румъния, която по-скоро рано отколкото късно ще започне експорт,"От кой "собствен добив" моля??? Нали още се правят проучвания дали въобще има. И ако все пак се намери газ в Черно море, чий "собствен" ще бъде той? На тези които сега го търсят, техен бъде газът, тяхна собственост.А Румъния ако имаше достатъчно газ отдавна да е започнала да продава. Ама има само колкото за тях си

19

А защо американски?

преди 7 години

На мен нещо друго ми е интересно. Вчера по новините съобщиха, че сме щели да зареждаме хъба с американски газ. И се чудя - наистина ли доставката на газ от Америка до България е толкова евтина? Каква ни е икономическата ползa, ако трябва да плащаме 10 000км пренос на газ. Че Русия си е 10 пъти по-близо, Карат и те са на 1500км от нас. Каква ни е ползвата тогава да плащаме толкова повече за транспорт, само и само да угодим на хамеринакците.

18

:)

преди 7 години

"Може от 4-5 източника"Да бе, може и от 40-50 източника, ама де ги???То само за един имахме шанса, ама нали сме умни, изпърдяхме си шанса.Че и продължаваме ... ей го онова нещо "външен министър", пак пърди - нямало да подкрепим вдигането на санкциите срещу Русия.Че защо ли... нефт и имаме в изобилие, че и газ, и руда, и дървесина, и диаманти.Пък пазар за стоките ни... ей го Евросъюза плаче за нашите стоки да има напълнем магазините в цялата Европа

17

Пешко

преди 7 години

До Анонимен 15,Щото писа, че никой не се топлел на газ, затова го писах.

16

Анонимен

преди 7 години

Какво му разбира на Томето Дончев плешивата глава от хъбове и енергетика и така нататък? Ми той само да краде знае и тука вижда възможност да понапълни сметката си с някой друг милион на гърба на народа, що пък не, сега му е паднало да краде?

15

fripp

преди 7 години

Удивително е с каква наглост се правят на луди нашите политици, когато трябва да замажат истината, че са прецакали народа си. Всички тръби ще минат през Турция - и азерската, и иранската (най-малкото е въпрос на география), вече и руската, тъй като ние я спряхме. Туркменска в близкото бъдеще няма да има по една много проста причина - трябва да мине по дъното на Каспийско море, чийто терит. води още не са разделени между държавите там. В Турция, за съжаление, ще се пресичат трасетата. Това е

14

Анонимен

преди 7 години

Е тоя даскал от Габрово е ку ку пълноо

13

Анонимен

преди 7 години

Като казваш настоящи и бивши комунисти да не би да имаш предвид БОрисов. Щото той ляга и ставя с газовия хъб на уста.