48

Анонимен

преди 7 години

До СтранноБи имала право, ако не са били разведени. Но пишеше, че той е бившия и съпруг. Тя го прибрала при себе си, защото бил болен и щяла да се грижи за него. От това следва, че най-изгодно би било наистина да полага някакви грижи, за да ползва пенсията му. В противен случай няма право на нищо.

47

uchenik

преди 7 години

to i az da govorq edni i syshti raboti 35 godini na nai - razlichni pokoleniq ***...mai i az bih poludql :D sry za latein

46

До 54 весето

преди 7 години

Весе, теб май те мързи да четеш, ама искаш и ти да се изкажеш.Нали казваш, че никой не коментирал за съседите. Ами вземи да прочетеш преди да спамиш

45

Кон

преди 7 години

Това за листчетата сега го дописаха, да изглежда версията на прокурора по-реалистична. А за "страшните мъки" е измислица на автора на статията, който няма необходимите морални задръжки да не лъже публично. Нали ако имаше такива листчета, и не те пускат в апартамента, би трябвало нормално да позвъниш в полицията, с доказателство на ръка?За страшните мъки - откъде е информацията на журналиста? Умрелият ли му е съобщил? Защото единственият жив свидетел не говори за страшни мъки.

44

Весето

преди 7 години

И никой не коментира какви хора са съседите, които са чели бележките, не са виждали с месеци човека и не са информирали социалните служби и МВР. Не останаха човеци в тази държава.

43

Анонимен

преди 7 години

Пенсионери вече няма да имаПарите отиват за **********

42

Пинтии

преди 7 години

Само аз ли имам усещането, че не хвърленият в езерото труп е разтревожил инстанциите, а получаваната неправомерно след смъртта му цяла пенсия от 900 лв.Докато мен хич не ме безпокои, че вдовицата му е вземала пенсията му (впрочем, в редица държави така си е по закон), а ме тревожи само да не би действително да му е приближила смъртта. Което не звучи доказано.

41

Странно

преди 7 години

Странно. Тя е имала правото да получава 20% от пенсията на починалия си съпруг. Вярно, разликата между 180 и 900 е голяма, но пък рискът да я разкрият като убийца или поне укривателка на труп е още по-голям.

40

До: 48 Анонимен

преди 7 години

И мен ме е срам че си Българин, така че бягай на Югоизток през телената ограда там за тебе питат. Отивай и не се обръщай!

39

Анонимен

преди 7 години

това го правят много хора и на запад. Особено когато деца гледат родители. Наскоро писаха че една американка държала майка си в хладилник з месеца за да и взема пенсията. Накрая я обявила за изчезнала за да спечели още малко време и пари, продала къщата на майка си на майка с всички мебели. Естествено хората които я купили при отваряне на хладилника не били приятно изненадани. Не разбирам този човек нямал ли е роднини и деца които да го чуят или видят поне веднъж в годината...?

38

Анонимен

преди 7 години

До Либертофонски мозъкБългария има закон че който остае жив от съпрузите до края на живота си получава 25% от пенсията на починалия съпруг. В Изарел е 70% което е доста по- голяма сума. В Гърция мисля че е 60%. Ако едно домакинство се подържа от две пенсии и едната изчезне на този който остане жив ще му е трудно да вързва двата края на мескца. Учителката е извършила престъпление срещу държавата, независимо че държавата законно извършва тройно по по-голямо престъпление срещу населението.

37

баба Муца от Пловдив

преди 7 години

Какво е работил този, та взима 910 лв. пенсия? Аз затова не го затривам моя дядо, защото за 100 лв., не си заслужава масрафа.

36

Анонимен

преди 7 години

бас ловя, че след като успеят да й измъкнат 21.000 лв в полза на държавата, които ще потънат в нечий чиновнически джоб, делото ще спре и ще й сложат я глоба, я условна символична присъда. не си мислете, че на някой му дреме за починалия човечец. важно е да се вземат пари и да не се дават, който умрял, умрял.

35

До 41 и 21

преди 7 години

Човека реагира. Събра в апартамента полиция, лекари, пожарна, за да разбият вратата... Обаче резултата е този.Не обвинявайте, като не знаете

34

Либертофонски мозък

преди 7 години

До АнонименДа бе , какво им е на Българите? Гърците редовно получават пенсиите на 100-120 годишни умрели преди 30-40 години !

33

Анонимен

преди 7 години

Бившите учителки имат много психически отклонения и вероятно лесно могат да бъдат оправдани за невменяемост!

32

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 21"Човека" който е намерил и прочел бележките верно ли не е реагирал ??? Той/тя е за съд също. Нямам думи.."----------Това не е племе!Не е болно!Не е изродено!Не е долно!

31

анонимен

преди 7 години

Да си учител е диагноза.

30

анонимен

преди 7 години

Никак няма да се учудя,ако учителския синдикат направи така,че да не я осъдят.Спомням си за учителката,която нахлу с пистолет в банка и я "осъдиха"да живее във Франция.Може и на тая да и помогнат.Дори и за кокошка не трябва да има прошка.

29

Аде бе :))

преди 7 години

До До 22ЧЛ. 80 от КСОНаследствени пенсииПраво на наследствена пенсияЧл. 80. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 2012 г., в сила от 1.01.2013 г., бр. 99 от 2012 г., в сила от1.01.2013 г.) Личните пенсии могат да преминават в наследствени, с изключение на пенсиите загражданска инвалидност, социалните пенсии за старост, социалните пенсии за инвалидност иперсоналните пенсии.(2) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г.) Право на наследствена пенсия имат децата, преживелиятсъпруг и родителите.......