Снимка: архив, Булфото

 "Помощ! Убиват ме!" Това пишел на листчета пенсионер и ги хвърлял от апартамента си на осмия етаж малко преди да почине в страшни мъки.

За това разказаха съседи от кооперация в бургаския кв. "Лазур" пред в. "Труд".

За смъртта на Димитър Миразчиев бе арестувана 59-годишната бивша учителка Веселина Гинева. В четвъртък бургаският съд остави жената в ареста.

Още по темата
"Никога не ми е минавала такава мисъл - нито подсъзнателно, нито умишлено, нито съзнателно, да му причиня вреда. Аз го взех, за да го възстановя, да оздравее и да живее", коментира Гинева, цитирана от "24 часа".

По думите й той починал на 1 август 2014 г. сутринта в 7 ч. "Впрочем чак до 12 ч го гледах как диша трудно. И всеки момент очаквах да се оправи, защото до последно ядеше. А пък смятам, че човек, който се храни, няма да умре", обясни тя пред съда.

Разследването, което доведе до повдигане на 4 обвинения срещу Гинева, е извършвано в пълна тайна месеци наред. Така няколко факта, които на пръв поглед нямат връзка помежду си, се оказват елементи от общ пъзел.

На 26 февруари 2015 г. в парк "Езеро" са открити човешки останки - череп и кости. Първоначално бе заключено, че става въпрос за останки на клошар.

В МВР обаче получили анонимен сигнал срещу Гинева. Авторът му обяснил, че дочул разговор между учителката и нейна приятелка, в който Веселина се похвалила, че още получава пенсията на починалия си мъж.

Събраните до момента доказателства сочат, че Гинева е личност с висока обществена опасност, твърдят от прокуратурата.

Държавното обвинение набляга на престъпната упоритост, с която учителката е осъществила 2 от обвиненията - противозаконно лишаване от свобода, което е продължило година и 3 месеца, и получаване на пенсията в продължение на 2 г.

Последната сума, която Гинева е изтеглила от сметката на бившия си мъж, е 900 лв. Това е станало на 8 август т.г. Според последните изчисления пенсията на Миразчиев е била 910 лв. Общо тя е ощетила държавата с над 21 000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase