45

Анонимен

преди 7 години

На който са му притрябвали да си дава пари и да си ги възстановява. Не е нужно да бъдат занимаяани останалите.Аз предпочитам да гледам сгради, които се използват, а не запуснати коптори.

44

Цветан Караилиев

преди 7 години

До extremistТо картинката е ясна за Зах.фабрика,от нея вече и голяма част от тухлите са отнесени.Сградите ще бъдат,ако вече не са,обявени за опасни(те и са вече такива),тихомълком ще се отстранят и ето стр.терен.И случаят е приключен,паметта на хората е къса

43

ИНТЕРЕСИ

преди 7 години

ГАЛКСИ=ПЕЩЕРСКА ГРОЗДОВА=МУРАВЕЙ РАДЕВ=СТОЯНОВИ=ИВАН ТОТЕВ=ТОТАЛНО ОГРАБВАНЕ НА ПЛОВДИВ

42

Сп???нс

преди 7 години

от кога взе да има фабрики за цигари в България и от кога станаха Паметници на културата --- на каква култура точно , освен на тази на тютюнопушенето ?

41

Край

преди 7 години

Какъв паметник на културата е например Захарна фабрика - руини свърталище на наркомани и клошари. Каква култура може да има в складове, фабрики и пр. Утре някой ще обяви Кремиковци за пк. Някой си искал да стои и да не се развива света щото много му харесвало миналото.

40

Край

преди 7 години

Министерство на културата и Парлементарната комисия по култура носят ОСНОВНАТА ВИНА за това този закон реално да не съхранява паметниците на културата а да поставя собствениците в ситуация да се чудят как да се отърват от тях. Щом обществото иска една сграда да се съхрани в някакъв вид е длъжно да плати за това. Проблема е видим във всички градове в които има стари сгради. Навсякъде собствениците им ги оставят да се саморазрушават. Отделно сума сгради станаха паметници без култура в тях.

39

ИНТЕРЕСИ

преди 7 години

Проект, който планира изграждането на огромен жилищен комплекс със SPA центъра в Тютюневия град, е търсил европейско финансиране разбра TrafficNews.bg. Той се намира на метри от опожарените сгради,върху бивши тютюневи складове, които са били на улица Д-р Г.М. Димитров. Парцелът е с площ от няколко декара, като сградите върху него бяха съборени тихомълком преди няколко години. Те не са били индивидуални паметници на културата, а и няма информация да са влизали в ансамбъла от сгради, които влизат в защитената територия.

38

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 7 години

Любо се появи половин час след започването на пожара,влезе в зградата,след малко излезе и каза ,че пожара е слаб и пожарникарите ще го загасят ,той си е приготвил багажа но не го е взел тъй като мислеше ,че ще го изгасят,не гореше там където той е живеел.Малко след товеа зам.шефа на пожарната заповчда на пожарникарите да излезнат с цел да не пострадат но такава опасност реално нямаше и можрха да го загасят,а след малко всичко пламна от всякъде а миризмата на нафта се носеше много яко

37

Анонимен

преди 7 години

Министерството на културата също има вина за текущата ситуация, министър Рашидов.

36

Цветан Караилиев

преди 7 години

До .Би било добре отговорността и финансирането на паметниците на архитектурата да не е само на собсвениците.Не един такъв случай има в София,сгради,за чиято поддръжка собствениците нямаха средства,вече са минало.Само по старите снимки ги има.Изоставят се,времето ги помита,самонастанилите се клошари палят огньове,за да се топлят,ето го и резултата.Напъните да се принуди някой да реставрира звучи толкова ялово,щеше да е смешно,ако не бе толкоз жалко.Сега вече останките от сградите ще ги гътне в

35

Питане

преди 7 години

А дали е възможно да се въстановят. "Тютюневия град" е част от историята на града, вдъхновил Димитър Димов за романа му Тютюн, които всички сме изучавали в училище. Въпроса ми е от гледна точка на строителните инжинери дали е възможно ПРАКТИЧЕСКИ въстановяването им?

34

we

преди 7 години

Сега всички реват за запалените съборетини.Защо досега министерството на културата не се беше сетило ,че съществуват такива "изключителни'' паметници на културата и искат да извличат дивиденти от тяхното съществуване.Защо с безумните си комисии и чакане с години спъват всякакви дейности по тези сгради?! Защо чак сега се сетиха? Защо?

33

Бате Бойко

преди 7 години

Айде честит ни нов пещерняшки МОЛ!

32

голф 3

преди 7 години

И на кого му пука за някакви съборетини, превърнати от 15 години в нужници за слизащите от нощните влакове?

31

Фен

преди 7 години

След 100 години Автомивката на чичо Славчо ще е културен паметник помнете.

30

Анонимен

преди 7 години

Както навремето турците са затрили паметта за нашите царе и държава която сме имали. Така и сега, процеса продължава.

29

Анонимен

преди 7 години

Хайде стига,решил някой,че нещо е кул. Ценност и сто год., никакво развитие!Сега е друго време,а то спира само в главите на някои!

28

Алов

преди 7 години

Собствениците са Бокови хора няма как. Мол ще да е.

27

Анонимен

преди 7 години

Тража нежен евроатлантик от софия за горещо палуване.

26

до фасилев

преди 7 години

Не се опитвай да филосфстваш бе CEЛЯK