10

Анонимен

преди 4 години

Как не ви е СРАМ да пишете неистини от незнание! Какви гръцки зографи от Епирската школа, к'ви 5 лева?! Това са чисти българи от 16 и 17 век. До днешна Етолия или тогавашна Ливадия повечето жители са българи, а гърци е имало по крайбрежията. Пастирите са власи и това не е професия, нито нация, а български селяни занимаващи се със скотовъдство. Върху тази зографска школа влияние оказват наистина гърци от Епир, но само художествено и само частично, а най-изявените майстори ги елиминират критяните!

9

2

преди 7 години

Пиши в гоглето Рилски манастир и чети аз не съм ти учител! Уикипедията за такива като теб я пишат.

8

1

преди 7 години

До 2,не имах само шестици,кое не е вярно,за царя покръстител,или това че до приемането на христянството,българите не са били езичници.

7

2

преди 7 години

До 1Историята не ти е силна страна, май само тройки си имал в учлилище!

6

1

преди 7 години

До Отец Нафърфорийганчооооо,манастира е построен през 1865година,отиди и виж,какво пише на главната врата на манастира,за тези години за които пишеш,българите не са били покръстени,сигурно не знаеш и коя година,и името на царя покръстител,но няма да ти ги напиша,до тогава българите са се кланяли на бог Тангра,разбра ли ме сега.

5

Отец Нафърфорий

преди 7 години

До Анонимен 9Манастирът Свети Иван Рилски е построен на мястото на стара постница през 927 941 г. от Иван Рилски (според някои автори от неговите ученици) в Рила планина.В двора на днешния манастир през 1335 г. е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел протосеваст Хрельо. Какви глyпocти пишеш иcлямиcт заблуден?

4

Анонимен

преди 7 години

До Отец Нафърфорий,исляма е бил ,по нашите земи,но са ни разрешили и построили РИЛСКИЯ МАНАСТИР,да ти кажа ганчоооо.

3

?

преди 7 години

Аз все си мисля за Калофер. Там всеки трети е поп или роднина на такъв.Кой ще работи? Не може всички да са даскали и попове,я???

2

от Пловдив

преди 7 години

Асеновград, наричан още "малкия Йерусалим" има най много църкви и параклиси. И деца и внуци там ги кръстихме. Поп Данчо взема, колкото му дадеш. Кръщенията са истински празник. За пловдивчани Бачковския манастир също е добро мястао за кръщенки, но там поповете както каза някой са алчни и ти правят празника без добро чувдтво.

1

Отец Нафърфорий

преди 7 години

До ВрабчеТака е, докато не са влезли в храмовете агентите на ДС и са направили църквата държавна институция с възможности за печалба като и до днес е живо тяхното наследство на печалбарство, търговия с църковни имоти, дебели ланци, лимузини и пукница за сметка на вярващите. С такава църква бог да ни е на помощ че иcлямa настъпва с бързи темпове.