18

УФ

преди 7 години

А за метрото кога ще копаят по булеварда, айде пак нов асфалт нови 13 милиончета ще потънат в нечий джоб

17

Кина Костова

преди 7 години

Ужасссс! 910 лева!Откъде ли ще ги намери другаря Калистратов!?!?

16

Анонимен

преди 7 години

начина е един - всички тези обществени поръчки да се извършват само от държавата. без частни фирмино...кражбите ще намалеят с 99% и това е причината да не се приема

15

az tam

преди 7 години

300-1000 лева е глобата за паркиране с една гума в някоя кал, водена от общината за "зелена площ". Та за двойния аршин някой надолу пишеше.

14

az tam

преди 7 години

"Саморасляци" някой с по 50 см. диаметър. Как пък няма един престъпник, когато темата е разхищение и кражба на нещо обществено.

13

спокоен

преди 7 години

не се притеснявайте, след 2 години ще изкопат целия булевард, за метрото

12

Плавник

преди 7 години

Тази история за пореден път доказва, че не трябва да се бърза, за да се подгони сензацията! И тоя *** от "Спаси София" се изхвърли като че.кия на пясък и кметицата побърза да изцепи популистки статус във фейса. А те дърветата били саморасляци и така или иначе общината е трябвало да ги премахне.

11

Да

преди 7 години

Не мога да разбра-докога в тази държава ще има двоен аршин!?Глобата е 910 лв за такова безобразие,което е непоправимо-от гледна точка на работа,материал и разхищения,а глобите за административни нарушения г-н Постна пица навремето вдигна в хилядя пъти!От 50 лв всички административни нарушения станаха 500 лв и то за нищо!Примерно забравено и неподадено в срок ддс или друга декларация към НАП!Ама там се удря по джоба на дребния,а тия строителни фирми-бълха ги ухапала-че ще платят и с евро пари!

10

Анонимен

преди 7 години

Опитах се да ви обясня защо общините предпочитат да плащат на външен качествен надзор. Когато един отговаря за количество и качество адруг плаща с чужди пари най лесно и безнаказано се краде. Работника който е асфалтиран е неграмотен ром на който плащат минимума. Защо да мисли?!Повярвайте че и глобата е от наши пари. Работих 26 години в кметство и знам всички начини за кражба от парите на гражданите. Дака е не само с общинските шефове, така е и с държавните ръководители. Крадът безнаказано.

9

Анонимен

преди 7 години

На кратко. Общинарите вземат много пари от нас. Претупват работата за половин цена и остатъка си го разделят по дългогодишната крадлива система.

8

Анонимен

преди 7 години

Строителя наказан ли е? Най-вероятно той да е бутнал рушвет на надзорника, за да си затвори очите.

7

:(

преди 7 години

Жалко за дръвчетата.9100 лв са прекалено малко. Трябвало е с поне с 2 бона да жулнат надзирателя.Иначе предупреждението за прекратяване на договора му с общината е добре.

6

крадливата система !

преди 7 години

Защо кметството наема частна външна надзорна фирма ?! Много близко до ума. Защото общинарите не искат отговорност за разминаването между количество качество и цена. Така кметството много хитро се измъква от работа и отговорност. Но от друга страна нашите парите са в ръцете на общината. При злоупотреба с обществените поръчки, кражба и корупция от страна на общинските шефове трудно се доказва, когато има външна надзорна фирма. Външна частна надзорна фирма няма пряка отговорност към данакоплатците

5

Анонимен

преди 7 години

Саморасляци на по 20-на години и отгоре, ако се съди по пъна на снимката.

4

недоумение

преди 7 години

Тези продължават да не разбират или се правят на дръж ми шапката, че хората са гневни заради унищожените дървета.

3

крадливата система

преди 7 години

Кметството възлага обществената поръчка на фирма. Плаща с парите събрани от нашите данаци т. е. със нашите пари. След като фирмата свърши работа, кметството изпраща свои служители да проверят стандарта и качеството на завършения обект и да сложат своя печат и подпис върху документите за плащане. ако фирмата взема 1 милион а реалната стойност на завършения обект е половин милион, разликата се дели между шефовете в общината. Външна надзорна фирма е за ПАРЛАМА само да прикрие кражбите от поръчката

2

Коце кмета

преди 7 години

Само това да беше... Елате да видите при нас как герберастки фирми разкопават, асфалтират безобразно, след 2 седмици пак разкопават и не асфалтират вече 1 седмица...

1

asd

преди 7 години

А нещо за шахтите, които са под нивото на асфалта? А за това, че на такъв голям булевард не беше направена велолалея? А нещо за това, че със строителството на метрото булевардът отново ще бъде разкопан? Нищо!!