Снимка: Спаси София / Facebook

Глоба от 910 лева ще отнесе надзорната фирмата "Трансконсулт-БГ", защото е проспала асфалтирането на дърветата на столичния бул. "Владимир Вазов".

Санкцията е максималната, която е предвидена в договора с фирмата - 10% от 9100 лв.

Надзорникът е предупреден и че трябва да си гледа по-добре работата, за да не се прекрати договора му с общината.

Ремонтът на бул. "Владимир Вазов" се извършва от обединение "Калистратов Груп-Рутекс" и е на стойност малко над 13,5 млн. лв.

Фирмата вече е отстранила и е положила нов асфалт на тротоара. Нови дървета обаче няма да има, защото изсечените и изкоренените се оказаха саморасляци, които е трябвало да бъдат премахнати от Дирекция "Зелена система".

Само преди два дни обаче кметът на София Йорданка Фандъкова нарече асфалтирането на дърветата "мърлявщина и абсолютно безобразие" и се зарече, че ще има наказани.

Е, има, асфалтовият капан за изсечените вече дръвчета, ще струва всичко на всичко 910 лева.

Преди два дни Гергин Борисов от "Спаси София" обясни в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR, че проблемът е в координацията между фирмите, извършващи ремонта.

"Много хора са гневни, че се стига до там, че се работи без да се мисли. Грешката е на строителите и на строителния надзор. Фирмата, която е бързала с афалтирането, не се е съобразила с фирмата, която е трябвало да изреже дърветата. Всичко това е отстранено в рамките на часове", обясни Ева Митова, кмет на район "Подуяне".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase