24

Анонимен

преди 7 години

Защо предпочитат или нямат друг изход за да оцелеят с мизерните си пенсии.Пенсионерите от западна Европа ходят на почивки ,а нашите предпочитали да работят ами на коледа по една тиква за ***

23

Благодарско

преди 7 години

Сега с дуалното обучение ще започваме работа от 14/15-годишни, първите години няма да ни плащат, щото ще ни учат, а и след половин век няма да се пенсионираме, защото ние самите ще желаем да работим. Просто всичко е за наше добро.

22

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен Горното не го казват "джурналята", а Виктория Леви от Световната банка. Нея ще търсиш.

21

Анонимен

преди 7 години

ПИША ДО КОМЕНТАР 9---Направо си смачкал главата на змея!Точно така е в световен мащаб.--Но пък от друга гледна точка по-добре е човек да не зависи от разни пенсионни фондове, защото и това е под достойнството на човек, който цял живот е давал и накрая получава само подигравки.Колкото до поколенията след настоящето пенсионно поколение...защо ние да му мислим,нека те да му мислят.Кой на каквото си постеле, на това ще легне е казал някой си някога си.

20

Анонимен

преди 7 години

Ми като трябва да избират между работа и гладна смърт само на пенсия, не ще работят, ами хоро ще играят... Джурналя, не се ли усещате колко цинична е "статията" ви? Вместо да се заровите в далаверите с пенсионния фонд на целия ни политически "елит" от последните 27 години, вие се занимавате с пенсионери, които продължават да са на работа, щото иначе - лошо?

19

РАБОТНИК

преди 7 години

КОГАТО НАПРАВИТЕ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ 55 ГОДИНИ ЗА ЖЕНИТЕ И 60 ЗА МЪЖЕТЕ, И КОГАТО ПЕНСИИТЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ... ХА ДА ВИДИМ КОЛКО ОТ ХОРАТА НА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ ЩЕ ПОИСКАТ ДА РАБОТЯТ ????ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ СА ПОДОБНИ ТВЪРДЕНИЯ...

18

Шаран БГ

преди 7 години

Всичко става ясно ,като се хвърли поглед на тежкото финансово положение на С.Паси, Ив. Костов и компания!? Също като на БГ-пенсионерите !!

17

помни дядо Тошо

преди 7 години

Търсете в Гугъл "Планът Ран-Ът",за да ви стане ясно защо е така и кой ни направи роби. Но за колко - ние никога няма да научим точната цифра.

16

Чич

преди 7 години

Единственото вярно в изказването й е, че и останалите европейци са ги подредили да работят до пределна възраст като нас и то без разлика мъже-жени. Само дето стандартът там е по-висок и продължителността на живота по-дълга и не го усещат толкова болезнено. Има и тях ще продължат да ги хързалят, докато им измучат натрупаните придобивки. Почнаха те да се усещат, ама късно.

15

Анонимен

преди 7 години

Каква невероятно съчетание от *** жестокост и глупава манипулативност. Такива може да ги ръси само човек уверен, че властта му е безгранична и никой не може да му търси сметка.

14

Анонимен

преди 7 години

Няма да видим пенсия.Вече при пенсиониране в трудовия стаж не се включват двете години майчинство и военната служба.Това е прието ,без да му се дава гласност.Честито да ни е !.....

13

Анонимен

преди 7 години

Жените се пенсионираха на 55, мъжете на 60. Лош бай Тошо, лош!

12

Социолог

преди 7 години

Вече е излязло решение, който доживее до пенсия, да го глобяват.

11

Анонимен

преди 7 години

Виктория ЛЕВИ от Световната банДа кво друго да рече?

10

Анонимен

преди 7 години

Всеки пенсионер, който работи трябва да подписва документ, в който да му се забранява през следващите 5 години да си поиска пенсията. Ако поиска - става безработен през този период или отива на борсата. Такъв документ ще ги отказва автоматично и най-накрая ще "отпушат" тапите с места които са заели пожизнено, на които не работят, но искат голяма пачка пари, щото видиш ли били велики специалисти и по-подготвени от тях намало.

9

аха,да

преди 7 години

До Анонимен 3,ами такае,защото европейските пенсии са нищожно ниски в сравнение с българските,хората са работили,осигурявалиса се,но бяха жестоко ограбени от т.нар.измислена криза,а бг пенсионерите си клатиха краката цял животи сега им плащат безбожно високи пенсии,освен това продадоха децата си в чужбина и живеят на техен гръб,но с кръв ще връщат тези измъчени пари,проклети да са бг пенсиоерите,съсипали една хубава държава

8

Анонимен

преди 7 години

Пазете работниците и служителите в напреднала взъраст, защото идващите след тях са невежи, демотивирани и без никакви трудови навици - благодарение на образователната реформа под диктовка на същата кохорта световни институции. Половин работен ден за макйи и възрастни е уловка с цел да се намалят заплатите, защото се знае, че когато има да се върши работа, не важи половин работен ден. Не се отчита,че нашите пенсионери са много малки пенсии и са принудени да работят до последен дъх.

7

gost

преди 7 години

Абе чиче със 180 лева пенсия и заплата 400 лева а живеи

6

Анонимен

преди 7 години

"По думите й има доказателства, че при възрастните хора, ако има влошаване на когнитивните умения, то се компенсират с натрупан опит"А стреса? Той изобщо отчита ли се, защото с напредването на възрастта стресът може да се окаже фатален. Или може би това е целта? На хората в пенсионна възраст им трябва движение, а не работно място.

5

Абсолютише

преди 7 години

Особено *** в министерството на отбраната както показа проверката - крепят по бюрата сигурността, като се борят да не паднат докато спят!