8

един друг

преди 7 години

Да обобщя написаното по-долу. Човекът няма как да не да си набави протеини и аминокиселини. Има ги както в месото, така и в зеленчиците и бобовите. За да не си ги набавите трябва да спрете да се храните. И тогава много преди да ви се "изпарят" протеините ще изпитате симптомите на "нервност, слабост, замаяност" само от липсата на въглехидрати. В общи линии статияти ни обръща внимание на един несъществуващ проблем. Това се потвъждава и от написаното на адреса в долното мнение.

7

Експерт

преди 7 години

До един другТестове за дефицит на есенциални аминокиселни (не-растителни) не се правят тъй като съвременния човек е решил проблема с набавянето им. Веганите са сравнително нов феномен в западната култура. Ефектите от липсата на есенциални аминокиселни и мазнини от животински произход тепърва ще се описват. При проведени опити първите симптоми са нервност, слабост, замаяност. Прочетете това ако смятате да си правите веганчета: https://en.wikipedia.org/wiki/Protein%E2%80%93energy_malnutrition

6

ЕИМ

преди 7 години

До No.5 Тук не говорим за енергия, а за ползата от протеините и, че не трябва да се изключват от менюто.

5

Анонимен

преди 7 години

Енергията се получава главно от въглехидратите, не толкова от протеините.

4

един друг

преди 7 години

До лудия:1. Как какво е общото. Първото изречение в статията гласи, че са много важни. Съвсем логично е да попитам щом са "много важни" защо няма тест за количеството им. Това за IQ-то ми дори няма да го коментирам.2. Много добре знам къде има протеини, но явно твоето IQ стига само да се заядеш (не и да отговориш на въпрос).

3

LUD

преди 7 години

До 21. Това пък какво общо има ? Защо не тестват IQ-то ти преди да те пуснат сред хората ?2. Все едно диагноза липса на вода .... Пак си си труп. Да кажа, че и в растенията има протеини.

2

един друг

преди 7 години

Искам да попитам експерите (които не се съмнявам, че са заляли този сайт) следните неща:1. След като протеините са толкова важни, защо не присъстват в обичайната кръвна картина? Защо няма тест дали ядеш достатъчно протеини?2. Дали някога през цялата човешка история някой е диагностициран с диагноза "липса на протеини"? Пак да повторя, говоря за протеини или техните съставки (аминокиселини). Да не започнете да ми обяснявате за желязо, калций и хемоглобин, защото са съвсем различни неща.

1

Анонимен

преди 7 години

Още като видях подзаглавието предположих, че статията е писана от малoyмен.