13

FunFree

преди 7 години

Най-важното качество на слънчевите очила е предпазване от UV-лъчи. Обикновенното аморфностъкло спира 96% от UV лъчението. За съжаление огромна част от моделите са с пластмасови "стъкла", (по-лесно се огъват технологично). Намират се и такива които са стъклени,но изисква по-упорито търсене.

12

Чикън

преди 7 години

Очилата не са голям проблем. По-често причината за инциденти е мозъкът на водача. Някои просто са непохватни, други неадекватни и разсеяни, а трети са самоуверени до краен предел. Крайният резултат е ясен, жалко за невинните жертви на пътя.

11

Хм

преди 7 години

поляризацията на очила се проверява елементарно с телефон - завърташ на 90 градуса спрямо екрана и ако се затъмни, значи очилата има шанс да са качествени...

10

Анонимен

преди 7 години

*** и дразнеща рекламна статия /с внушение купувайте "маркови" скъпи очила, иначе горите/. Без съдържание, но за сметка на това със сензационно заглавие, накрая завършваща със хвалба/заплаха/, че ще има проверки. Голяма излагация в стил евтино женско списание.

9

Анонимен

преди 7 години

Как пък няма да се откажа от затъмнените цайси. Не ми стига слънцето, ами и отсреща всички светят с ФАРОВЕТЕ!

8

чукча

преди 7 години

Според мен ,когато стъклата са полароид,а то лесно се различава,не би трябвало да има проблем дори и при ефтините модели от 15-20 лв.

7

ха ха

преди 7 години

Преди 3-4 години отивам в някакъв магазин за очила и си харесвам едни за 40 лв и от вътрешната страна на рамката пише Globul. Оказа се че преди това имали някаква промоция на би конект с подарък очила и някой надушил далаверата.

6

Gogo

преди 7 години

Най-хубаво с маската за заварка или с очилата на баба или дядо щото тогава е нямало китайски пластмаси :)

5

тТт

преди 7 години

Този г-н Стефан Цанков буквално мисли като дете, да си подава оставката незабавно. Дрън-дрън... Маркировката СЕ се лепи по очилата!!! И?! Това доказва ли, че са качествени?! Колкото за специализираните магазини - знам 2 магазина, които купуват (уж) тайландски очила от Илиянци за по 5-6 лв на едро и ги продават после за очила със стъкла ПОЛАРОИД за по 49-59-69 лв!!! Така че не ми чакайте сигнали, ами проверявайте, това ви е работата!!!

4

Анонимен

преди 7 години

до 3:Не,не е едно и също.

3

чайна майна

преди 7 години

Интересно, какво ще попречи на бай китаец да сложи какъвто си поиска знак за качество??А още по-интересно е, къде се произвеждат "марковите" очила??

2

Сд

преди 7 години

Забранено е да караш кола с тъмни стъкла а с тъмни очила не. Не е ли едно и също.

1

Gogo

преди 7 години

Много интересна статия :)