48

Анонимен

преди 8 години

Ами ако вярващия твърди и си вярва, че е ангел на възмездието и избива себеподобните си, пак ли ще твърдим, че човек е вярващия?! Ако не вярвам в един бог, който никога не се е появявал пред хората и реално никога не е казал нищо, не съм човек? Ако не се връзвам на хора, които твърдят, че бог говори чрез тях, пак ли не съм човек? Не мислите ли, че е много странно бог да не се появи пред хората и да си каже думата, вместо те да се избиват от "негово име". Би ли допуснал това, ако го има?

47

турчин

преди 8 години

След 50 год. атеистично възпитание друго не може да се очаква. Човек е вярващия.

46

Анонимен

преди 8 години

Тая планета си заминава бавно и сигурно. Дайте да си търсим друга, че взе да пари на петите много вече.

45

мйдбц

преди 8 години

Скоро ще стане век, откак Ататюрк е забранил многоженството в Турция, направил е реформа на облеклото, обяснявал им е, че закриването на лицето е щуротия и прочие. Сега да назадваме и да се връщаме в Средновековието. И то в България.

44

До Наблюдател

преди 8 години

Според данните на сайта на НСИ, коефициента мъже/жени за тези на възраст между 15 и 64 години е 1.0224, т.е. на 100 жени се падат по 102,24 мъже, а не е както ти си написал коефициент 0,97. Второ, до около 53-54 години на мъжете, винаги мъжете са повече от жените, които са родени в същата календарна година. После става обратното. Примерно при тези, които са на над 87 години, жените са два пъти повече от мъжете, което според теб и този Али Х., дава право на мъжете над 87 години да имат много жени

43

Нещо таквоз

преди 8 години

"Някой да й плати и да е вярващ - значи тези хора до скоро не са били вярващи - сега претендират, че са вярващи".Анджак.

42

хдн

преди 8 години

Многоженството е забранено от закона и "духовната" съпруга няма права пред държавата, тя не може да наследява, да притежава като съпруга и пр., както и децата й. Тук е най-кофти, защото децата не са виновни. Разбира се, бащата би могъл да ги припознае.Общо взето, казусът е по-скоро цивилизационен, отколкото морален, защото да се преструваме, че обществото ни в действителност е моногамно, е щуротия. Не е, връзките са отворени и понякога твърде безразборни, а медиите - направо разюздани.

41

До 49 Наблюдател

преди 8 години

Смесил си различни възрасти, за да докараш, че този е прав, а то не е така. Вземи примерно мъжете и жените между 1 и 50 години и тогава ми доказвай, че жените били повече от мъжете, когато на 100 жени на възраст между 1 и 49 години вкл., се падат повече от 106 мъже на същата възраст. затова не многоженство трябва, а многомъжство....

40

187263

преди 8 години

Забрана трябва да има. Иначе дай да няма забрана за робството, защото няма роби или има само двама-трима, а пък после станали 20-30. Иначе за лицето, че не трябва да се закрива, добре го казва. Да им го каже на тях.

39

1223883221

преди 8 години

Исляма няма нищо общо с това. Навсякъде по света мъжете с финансови (и физически) възможности имат повече от една жена. Естествено повечето не си признават и го пазят в тайна защото обществото и медиите ще ги разпъната на кръст. Примерно в западна Европа винаги е било прието заможните да имат поне по няколко любовници. Даже само до преди 1 век повечето лордове и членовете на кралските семейства открито са признавали че имат поне по 4-5 любовници. Разнообразието в секса е хубаво нещо.

38

прокто лог

преди 8 години

И германския президент Гаук, има две жени. Едната е законна, а другата му е метреса. Защо не пишете за това?

37

Наблюдател

преди 8 години

До Факт 45 по официална статистика от последното преброяване и към 2015г. положението е следното:Общо:0.84 мъже/жена (2009) При раждане:1.06 мъже/жена До 15 години:1.05 мъже/жена 15-64 години:0.97 мъже/жена Над 65 години:0.68 мъже/жена така, че е прав, но тази фактология по никакъв начин не оправдава многоженството. Пълно лицемерие целящо оправдание на скрита разюзданост.

36

БГ

преди 8 години

Тоя на бесилото

35

казах

преди 8 години

Политологът Огнян Минчев казва: Ислямът е гост, а не домакин в Европа. Аз добавям - и е време да си ходи вече у дома.

34

до 41 ?????

преди 8 години

"защо например преди 15-ина години нямаше жени с бурки, а се появяват и увеличават откакто се развихри ДАЕШ" Интересна логика. По същата логика аз мога да попитам защо например преди 15-ина нямаше смартфони, а се появяват и увеличават откакто се развихри ДАЕШ? Може би и те да част от пропагандата на ДАЕШ и плащат на хората да ги носят.

33

Факт

преди 8 години

Този и лъже, че жените били повече от мъжете. Всъщност жените живеят по-дълго от мъжете и затова в общия брой натежава броя на стариците, но тях малко тепърва ги взимат за жени. При по-младите е обратното - мъжете са повече от жените.Примерно според официалната статистиката в България на 100 жени се падат 108,4 мъже при тези, които са на възраст между 30 и 34 години. Чак след около 54 годишна възраст жените са повече от мъжете.

32

ххх

преди 8 години

До До 35"ко не е била унищожила ислямската култура в Андалусия Ренесансът в Европа щеше да се случи няколко века по-рано"Много си зле. Ренесансът вече се е "случил" 200 години преди края на реконкистата и близо 300 преди окончателната разправа с мюсюлманите в Испания. Ако имаше такава връзка между исляма и Ренесанса той щеше да се случи някоя арабска страна, а не в Европа.

31

Анонимен

преди 8 години

всеки другар с другарки всяка другарка с другари това е комунизма

30

Анонимен

преди 8 години

До 38Не намесвай миналото и кръстоносните походи. Важното е какво се прави и случва сега. Ако гледаме кървавата история на някои държави като Турция примерно, това означава тя незабавно да бъде унищожена с ядрено оръжие. Сега сме 21 век обаче и отживелици и простотии от религиозен характер са ненужни и недопустими.

29

?????

преди 8 години

Този на снимката да обясни, защо например преди 15-ина години нямаше жени с бурки, а се появяват и увеличават откакто се развихри ДАЕШ? Не било за пари, стига смешки. Млади жени в 21 век, в България, ще се забулват, все едно живеят от векове в Близкия Изток? Като ще се забулват, да си ходят в Саудитска Арабия.