19

Аха

преди 8 години

А един мармот завива шоколада...

18

Анонимен

преди 8 години

Ако покупателната способност на 1% от свръхбогатите българи нарастне, това ще се отрази пряко върху средната покупателна способност.В щатите например ако богатството на Бил Гейтс и още няколко като него се увеличи, това ще се отрази върху БВП, а оттам ще си направим изводи, че ВСИЧКИ американци живеят добре. Тук е същото - милионерите трупат милиони, а парите от бедни и средна класа винаги се движат в тяхна посока.

17

Елемаг

преди 8 години

Обяснявам на стъкмистиката в прости цифри веднага:2013-та преди срива на цените на петрола, кило врат беше стигнал до 12.00 лв килото.Сега някъде е и под 6 лв..Месо за готвене,от което става прилична манджа е даже под 5 лв.Тааа,логично понякога ще се купува малко повечко.Та не разбрах как сме забогатели?Кача ли се горе,всички тия от статистиката ще ги беся от София ,до произволна дестинация по пътищата!!

16

Анонимен

преди 8 години

е много забогатяхме покрай руското ембарго всичките *** ги изсипаха към нас и направо се обогатихме

15

Анонимен

преди 8 години

До сериознаКолко серизна?Докато има за гепене ще живеете добре. после на околомръсното - там е пазарната икономика

14

go 7

преди 8 години

е нали искахте "немски" стандарт? ето ви немски стандарт! един тука се хвалеше, колко евтино било месото в Германия - ето ви евтино месо! Като говорех, че това нещо се дъвчи по 20 минути като подметка, всеки си мислеше, че си измислям.

13

Анонимен

преди 8 години

ЗНАЕТЕ ЛИ НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТЕЗИ СТАТИСТИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ Е ОСРЕДНЕНО , А ТОВА ОЗНАЧАВА БОГАТИТЕ СТАВАТ ОЩЕ ПО-БОГАТИ И ВДИГАТ СРЕДНИТЕ ДОХОДИ И ВСИЧКО ,НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ БЕДНИТЕ СА ЗАБОГАТЕЛИ ! ЗНАЙТЕ ,ЧЕ ТАЗИ БЕЗДНА ,КОЯТО РАСТЕ МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ СЪЗДАВА СЪВСЕМ ПОГРЕШНА ПРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСОВОТО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ НА 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ ,КОИТО БЕДСТВАТ. ВИЖДАТЕ КАК НАРАСТВА ПРЕСТЪПНОСТТА -ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛА ,ЧЕ БЕДНОСТТА РАСТЕ И ХОРАТА КРАДАТ ЗА ДА СЕ НАХРАНАТ !

12

Анонимен

преди 8 години

И за каква социална и образователна политика говорим? Пенсионерите ни също са най-бедните в ЕС. В образованието министърката Кунева прие ново правило за разпределение на европейските фондове за студентски стипендии, в което открито дискриминира болшинство от специалности като икономика и администрация - ще получат точно нула лева европейска помощ.

11

сериозна

преди 8 години

В България се живее добре. Нормално е да има и бедни-равни хора няма. Не може мързеливия,тъпия,бавноразвиващия се,***,страхливия,нерешителния да иска да живее като реаботливия,умния,решителния и смелия.

10

Арнолд Шварц

преди 8 години

Глупости на търкалета! Докато либералните ни политици мислят само за "дефицити и инфлация", жизненият стандарт се понижава или в най-лошия случай остава същия, докато цените на стоките и услугите вървят нагоре. Пропастта между 1% богаташи и останалите 99% бедни/средна класа се увеличава. Доказват го последните данни на Евростат - оставаме най-бедната страна в Европа. Чудя се тия от НСИ кой "изследват" - сигурно богати шопи.

9

тапак

преди 8 години

в потребителската кошница влизат събития, свързани с културата - посещения на кино и театър.влиза и покупката на нови дрехи и обувки.все по-малко хора консумират плодове за сметка на цигарите и алкохола.така че едно голо месо, при това отгледано с ваксини и хранено с гмо култури няма как да е обективен показатдвижрниетоението на покупателната способност.

8

Одисей 1

преди 8 години

Само сравнете тогава и днес кой ходи по Ввликден на Халкидики да нв говорим 1994 за 1984 знам че никой не е ходил

7

Анонимен

преди 8 години

Да, забогатяхме- купуваме за 6 лева свинско месо което е бъкано с химия и за двойно по кратко време става спрямо нормално хранене. И оня ***.де..раст от Кауфланд по радиата се провиква....свинска плешка саааамо за 4.99. Кайма саааамо за 4.50. И като го кусаш и ти се иска да се издрайфаш.

6

дърт Реститут

преди 8 години

Не , разликата е че през 2004год. баба и дядо бяха живи и гледаха животни ,а днес всичко от бакалията.

5

Анонимен

преди 8 години

до кога ще работим само за свинско и пилешко ?

4

Крум

преди 8 години

Интересно защо аз не съм усетил покачване на покупателната ми способност???

3

utru

преди 8 години

статистика....значи е стъкмистика

2

Анонимен

преди 8 години

"Забогатяхме ли? Купуваме два пъти повече месо от 2004 г."И колко пъти по-малко от преди 1989 г.?

1

gtf

преди 8 години

забогатяхме бе, месото е по 4 лв. - смятай с какво е гледано животното. Чистото месо гони 10 лв. но малко могат да си го позволят.