14

Krom

преди 8 години

До ф 22 - само дето изглежда, да е стъпил на двата бряга. Това не е техно парти на Слънчев бряг. И активното Християнство не зависи от възрастта. Не бива да се бърка "действеността" с "шутовщината". Активно християнство? Като видя колко бедни и ровещи в *** българи нахрани Българската Православна Църква, тогава ще говорим за активно християнство. А сега видях един двойнствен, арогантен млад поп. Извини, но това не е младостта в действие.

13

Yakov

преди 8 години

Дионисий не е ли бог на виното? Ако е така, не му се сърдете на човека! Просто зарята започна малко по-рано. Сигурно е била предвидена в края на светата литургия след Великденското послание на патриарха като край. Ама явно така му е казал "началника".............. отгоре!

12

Анонимен

преди 8 години

Колкото по-малко се показва Дионисий по телевизията, толкова по-малко хора ще бягат от църквата!

11

Анонимен

преди 8 години

С една дума ще опиша случилото се - ЦИРК.

10

BURZUM

преди 8 години

Ние атеистите също сме възмутени...това беше голям цирк ...толкова нелепо като слизането на индивид с анцунг от ЕС класа....за модерните вярващи само ще кажа че религията не може да бъде модерна тя е традиционна ,хилядолетна, канонична ....на мен ми е все тая обаче поне уважавайте това в което вярвате...

9

Krom

преди 8 години

До д - не ти ли подчертах изрично, че нито осъждам нито хваля разбиранията на Ботев? Човека си е имал идеал и е умрял за него, достойно за възхищение. Само не разбирам, какво общо има според твоя пост между кривата социалистическа доктрина и Спасителя Христос? Не знам дали бих искал да чуя версията ти, но опитай все пак. Както знаеш, никога не е късно човек да стане за ... нали се сещаш?

8

консерватор

преди 8 години

Ами то все някога има първи път и на втория вече му се вика ТРАДИЦИЯ ... Щом нещо е за хубаво - лошо няма. Но и едно ДОРЕ ОБМИСЛЕНО сценарийче щеше да остави по-добро впечатление, но млъкни сърце. Виж ако почнат разни чалгарски елементи да се прокрадват - тогава няма да е добре. В западните църкви се вършат доста по-отворени неща - това е, за да се привлича повече електорат. Абе членската маса е важно нещо ! В какви интересни времена ни се падна да се мъчиме да живеем ... Да сме живи и здрави !

7

Krom

преди 8 години

Ами да, уважаеми сънародници, простотия е. Първо, това, че го има в съседни нам държави, не е повод за грубо "плагеатство". Второ, Ботев е бил на крачка от социализма. Имал е доста своенравно виждане за религията - не определям - добро или лошо - но, своенравно. Е, Ботевия марш нещо не се съчетава с Воскресение Христово. И, да не забравяме, дето точно тази Православна Църква скочи срещу възстановката на Априлското възстание дни по рано. Ха накрая да се самоопредели БПЦ, кое от кое е по свято.

6

Поп мераклия

преди 8 години

А, ама приятно беше. Аз очаквах и мажоретки....Ама хайде- догодина.

5

Анонимен

преди 8 години

Разбира се по стар комунистически обичай самоинициативата се смята за нещо много лошо и най-вероятно ще бъде наказана от светото лентяйство. За това държавната ни администрация е на такъв хал... Всеки се таи и скътава, гледайки да мине деня. Ако случайно свършиш някаква работа, то не се гледа с добро око, натискаш се за шефския пост, злепоставяш останалите търтей...

4

Анонимен

преди 8 години

Простотия българска , за този народ вече няма нищо свято , няма никакви ценности и скоро , много скоро ще се самозатрие !!!

3

Анонимен

преди 8 години

Така е като от комунисти станаха попове. И има да се учат в движение.А президентът е бил наясно с организацията на тържеството, и щом не е реагирал, значи спада към гореизброените.

2

Багра

преди 8 години

Ахах.. Ботевия марш... "О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове;"Да беха поръчали и некой да пее "Харе кришна"...

1

не било гаф значи

преди 8 години

Е, щом се прави така в Русия, не е гаф, както оаканата преса прегракна да ни осведомява през целия Великден. Горките русофили и те си съсипаха празничните дни да злословят по адрес на Президента - без вина виновен. Сега, ония там от "библиотекарския", трябва да му връчат орден, както направиха неотдавна. Какво ли ще прави сега стадото!