4

Анонимен

преди 8 години

Проблема на тинейджърите е че прекалено старателно ни слушат, а ние като родители не сме се подготвили за прекалено старателни слушатели.Пример:Казваш за пръв път Не трябва да правиш...нещо си, на тинейджъра му е любопитно защо сега си се сетил да му го кажеш и какво е променило твоето мнение, на такова.Казваш за N-ти път Не трябва да правиш...нещо си, той го знае естествено, значи искаш от него проверка, и той прави проверка дали е така. Нали това му казваш.

3

Анонимен

преди 8 години

Като не слуша, заиграват шамарите. В живота нищо не идва наготово или с инат и това че другите правели това или онова не е причина да се държат като диваци. Ние с баща им не сме били такива. До 18г възраст щат нещат - ще слушат и изпълняват, после да правят каквото си искат. Аз съм майка не съм звероукротител и те го знаят.

2

знаещ татко

преди 8 години

Не видях най-важния съвет - възпитанието на децата приключва при влизането им в пубертета, тогава когато те просто престават да случат родителите си. Така че, ако до тогава не сте изпълнили мисията си - няма смисъл да се захващате точно тогава, когато може да има само обратне ефект.

1

Анонимен

преди 8 години

Трябва да имате предвид, че изобщо няма да ви слуша. Нали и аз съм бил тинейджър, когато нашите ми говореха, чувах само шум в ушите.