50

РВ

преди 8 години

6-800 лева е ок за такъв вид труд.... Все пак става въпрос за готвач в кръчмичка а не за доктор. Надявам се , разбирате че говоря за седмично, а не за месечно възнаграждение, при положение че всички консумативи и разходи се поемат от баш баровеца.

49

Иван

преди 8 години

600-800?ха ха

48

Не съм партийче

преди 8 години

Работил съм над 6 години в туризма и изкарвах добри пари благодарение на допълнителните смени 24 труд ! Преди набираха хора с 3 езика за рецепция и лоби барове и ресторанти , а сега взимат вече само ... Жалка работа по високите етажи само връзкари които нищо не разбират от туризъм , хотелите ги държат или ДС или БКП които не знаят какво значи думата бизнес .. Истината е че всички трябва да избягаме !

47

До 56

преди 8 години

Отговарям:Въобще не беше дупка стаята,спах и сам.Второ 2/3 от сметката и се поема от работодателя.За храна почти не се дават пари.Накрая на сезона,края на септември имаш 2 бона спестени.ФАКТ.Въпрос на спестовност и що-годе коректен работодател.

46

Мен

преди 8 години

Не се съгласявайте за тия пари! Няма от къде да намерят хора, накрая щат не щат ще дадат повече!

45

Анонимен

преди 8 години

До тъпизмите на соцаоще един, дето насън го преследват руснаците, комунистите, КГБ и лично Путин!

44

Анонимен

преди 8 години

До Работил като готвачМи хубаво, ама от тия 1200 лева като си платиш дупката, в която спиш и храната, въобще, остава ли ти нещо, или си на принципа залудо работи?

43

бийч бой

преди 8 години

Хах смешници :-)

42

Оператор-тур

преди 8 години

Каквото правителството, такива са ни и бизнесмените - крадлива и глупава сбирщина от *** със селско самосъзнание !

41

Работил като готвач

преди 8 години

600лв взима миячката в ресторант на морето,за 800лв може пом.готвач да бели картофи и лук,или цаца на плажа да мята във фитюрника.В оборотен ресторант 800лв е стартовата заплата през юни,активния сезон юли и август е над 1200лв .

40

Анонимен

преди 8 години

За тези условия на труд, трябва седмично заплащане от не по-малко от 800-1000 лева на седмица. В противен случай излиза, че работят на ставка по-ниска от минималната.

39

Анонимен

преди 8 години

За това работно време - 6 дни в седмицата по 12 часа и 4000-5000 лева е малко. Да не говорим, че вероятно няма да платят последната заплата. Ако се спазят всички разпоредби на Кодекса на труда, за да получава минималната работна заплата, трябва да плащат не по-малко от 1200 лева месечно и да работи доста по-малко часове от тези, които сега ги карат да работят, а и има право на 5 дни платен отпуск за три месеца както и отпуск за компенсации за работа над определени часове.

38

.!.

преди 8 години

Значи нашия "туризъм" засега го спасява САМО И ЕДИНСТВЕНО ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА! Спасява го с това, че взривява разни бомби! Инак туризма в БГ е ***! 600 лв заплата за готвач! Това е СМЕШНО! А тия дето се водят за хотелиери и тур оператори и за *** за зеле не стават! Добре, че взривяват в Турция и добре, че има имигранти в гърция но ВЪПРЕКИ това тази година ПАК няма да ида на БГ морето и това ще е 13 та по ред! Хора идете поне ведниж на море другаде не за друга ами да видите какво е кеф!

37

Работяга

преди 8 години

Работил съм доста по морето и повече в България абсурд да работя.Може само на почивка да отида.В момента съм в австрийските алпи като след 10-на дена свършва сезона.Тък в туризма също се работи здраво обаче се и плаща здраво.Аз взимам нето 2000евро и съм доволен.На Бг "бизнесмените" трябва да им се спре да им се работи, защото все викат че немогат да плащат повече обаче всеки сезон сменят колите с последните модели мерцедеси и бмв-та.По малка заплата от 2000лв. за сезонна работа е подъгравка.

36

Анонимен

преди 8 години

Бе то, ако си готвач, спиш в някое мазе на хотела и не харчиш нищо, пак може да ти останат няколко стотин лева от сезона, ама ако си си сервитьор например, трябва да се храниш с остатъците по чиниите на гостите, или да разчиташ на буркани от село, щото с 20 лева на ден

35

хммм

преди 8 години

Докато има овце ще има и вълци.

34

Анонимен

преди 8 години

Развесели ме тая статия, честно.

33

Анонимен

преди 8 години

600 - 800 лева месечно. Тези нормални ли са? Ако добавят една нула отзад за заплатата, може и да си намерят персонал.

32

Activity tracker

преди 8 години

Kelner, :-)asperji, shunka, holandski soss, siciiansko chardone za rechovitia koragelia djurnalist...:-)i da si napravi nova actualna snimka :-)

31

Едикойси

преди 8 години

До АнонименА Дано, АМА надали!!!По-скоро виждам отлив на работници българи и "внос" я на китайци я на виетнамци...