16

Анонимен

преди 8 години

...тъй като не замърсява по никакъв начин околната среда......нормално приземяване чрез 4-те дизелови V8 двигателя....==============================================Аз ли изпуснах нещо или е поредната некадърно преведена статия?

15

Майк

преди 8 години

Върнаха дирижаблите. Ако обвивката е направено много здраво и като цяло е обезопасен с най-модерни системи може да се окаже невероятен въздушен транспорт за товари, нещо като въздушен тир.

14

рум

преди 8 години

Някои от коментарите са точни.Наистина, много висока степен на безопасност, но за целта следва да се ползва хелий, което поражда основателни съмнения в икономическата изгода. Допълнителен важен минус е ниската крайцерска скорост - да, по данни от сайта на фирмата-производител (впрочем, неправилно е посочено името в статията) 148км/ч. Товароносимостта нормално също не е впечатляваща ...Ако пък го минат като иновация и някой еврочиновник се върже на това - евала (актуална думичка из белгийско)

13

Кочо

преди 8 години

Да номинираме Сиднито за нобелова награда за Физика и Химия, той пали Хелий с цигара, това е първия случай на запален инертен газ от *** с цигара.

12

Анонимен

преди 8 години

"Изобретил" дирижабъл ...А граф Цепелин с усмивка гледа от небето )))

11

Министър Не Нчев

преди 8 години

Може да го закупим като нов изтребител за армията , ако никой не го иска.

10

до 2

преди 8 години

До msimov800км/че обичайната скорост

9

Анонимен

преди 8 години

"почти никой не се спаси". Знаех, че в Сидни са скотове, но не чак толкова, всъщност при катастрофата на Хинденбург оцеляват 62 от общо 97 души на борда. Рядко са самолетните катастрофи с такъв процент на оцелели.

8

Анонимен

преди 8 години

Бъдещето...

7

Анонимен

преди 8 години

В едно проекция подозрително прилича на ду.***! Дали няма някаква символика?

6

Наблюдател

преди 8 години

Просто по-голям дирижабъл пълен с хелии, който за разлика от водорода негори но е пък по-скъп. Като всеки дирижабъл ще лети бавно.

5

Анонимен

преди 8 години

Има един основен проблем. Доста по бавно е от стандартен самолет.

4

.

преди 8 години

Джихадистите могат да го свалят с прашки и фунуйки.

3

Въдушен охлюв 11

преди 8 години

Не е случайно, че никой не го иска туй чудо. Максимална скорост от 148 км/ч...

2

Кратун

преди 8 години

Много готино. Има много положителни страни, но колко е устойчиво на въздушни течения? Ако лети само при хубаво време, дали ще си изкара парите?

1

msimov

преди 8 години

СУПЕРСКО Е!!!!!!!!!!ХЕМ ДВИГАТЕЛИ ХЕМ ВИНАГИ ИМАШ БАЛОНА КОЙТО Е РАЗДЕЛЕН НА СЕКЦИЙ!!!!!!!! 1 МИЛИОН ПЪТИ ГО ПРЕДПОЧИТАМ ПОВЕЧЕ ОТ САМОЛЕТ!!!!ВЕРОЯТНО ЕДИНСТВЕНИЯ ПРОБЛЕМ Е СКОРОСТТА ! ВСЕ ПАК ЕДИН БАЛОН ТА ДОРИ И С МОТОР НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА СЪС САМОЛЕТА ДЕТО РАЗВИВА НЕ ЗНАМ СИ КОЛКО СКОРОСТ!