12

от 11

преди 8 години

Ако го ограничим само за работа, означава децата да не учат нищо от което те не виждат практическа полза веднага.Но за щастие ,децата се учат най добре за това, от нашите действия.Ние учим непрекъснато ,и те следват нашия пример.

11

един родител

преди 8 години

3. Трябва да учиш повече, за да имаш шанс да си намериш по-добра работа.Напомня ми на нещо което казваха моите родители "Които учи по малко работи". Живота ми показа че и са прави и не .Всъщност разбрах че правилния израз "Който обича работата си ,не чувства че работи." а за да постигнеш това си иска много учене.Но ученето не донася само ползи за работата, а за цялото ни всекидневие, не е редно да го ограничаваме само с работа.

10

от 9

преди 8 години

Сетих се за един пример. Като беше на 5 години сина ми ,много искаше да играе с нашите тенис ракети не с неговата.Защо ли ? Аз като глупав родител, му казах че нашите ракети са скъпи, професионални и трябва да си добър да играеш с такива ракети.Но когато му обясних че неговата ракета е добра за неговия ръст, че може с по малко сила да връща ударите , и че има повече площ ракетата му(по лесно цели топката). Нещата коренно се промениха.Е порасна и нали се сещате.Учим се от децата.

9

един родител

преди 8 години

2. Наслаждавай се на младостта си спри да искаш да си по-възрастен.В повечето случай им казваме какви са недостатъците на тяхната възраст,а не какви са предимствата и резултата е налице.

8

един родител

преди 8 години

1. Парите не растат по дърветата.Грубо за съжаление, и аз съм казвал подобни реплики, заради чувството на вина в себе си.Един родител никога, не чувства, че има достатъчно пари и време.За това имаме нужда да се оправдаваме, но не ли е по добре ,просто да помислим как да използваме максимално парите и времето което имаме за общото щастие.И да научим детето на това,както учим себе си ,отколкото да го учим да съжалява, че няма достатъчно пари и време.

7

bros

преди 8 години

И хубаво да си поживейш на София, ***, чи читирси години си изтичат ехе тека и та почва живота...

6

ОСТАРЯЛ ТИНЕЙДЖЪР

преди 8 години

Единствения път, когато дъщеря ми се вслуша наистина сериозно в думите ми, когато за пореден път й "набивах канчето" беше, като й казах че го правя не заради нея а заради мен. Буквално. Обясних й че тя си върви по свой път който сама си определя но аз й се карам за да имам чиста съвест след години и да няма основание тогава тя да ме обвинява че не съм я мотивирал. Това даде резултат и я накара да се замисли много сериозно - иначе сме я оставяли да си играе, да общува и наистина да се радва

5

Един дядо

преди 8 години

Да,вярно е,че едно време,като млад и зелен,тати /Бог да го прости!/,като ми говореше едно или друго,аз се чудех защо ми говори така?Сега,от позиция на времето,разбирам защо ми е говорил тези неща,но само,че той не може да стане от гроба,за да му кажа,че е бил прав!Най-точен в коментара си е 7-Брегор,въпреки,че като говорим ние старите,кой ли ни чува от по-младите?Най-често им казвам така:"Да сте живи и здрави,един ден,рано или късно да разберете,че сме били прави!".

4

Брегор

преди 8 години

Младите не слушат защото родителите ги учат какво да не правят, но не ги учат какво да правят и как да се наслаждават на живота. Преобладават забраните което е добре като предпазване от грешки, но липсва и правилния подход с окуражаване на самоинициативата и насоки как да живеят за да се чувстват добре. Мъчно им е само със забрани и натоварване с отговорности а кога ще живеят? Родителите трябва да им покажат как да живеят и кое е доброто в живота, защото само с негативизъм не става.

3

до Berlin

преди 8 години

Не, тия yрycпии на снимката би трябвало да са родителки, а това е още по-притеснително.

2

Анонимен

преди 8 години

pinko razveden 40minkolinke shte ti napyravq sondaj

1

Анонимен

преди 8 години

Да, чехълчета - кастрирани сте откъм идеи :))))))))))))))))))))))))))Така и ще си останете - с огризките от чуждите разговори и ровейки в чуждите тоалетни!Да ви е сладко! :)))