Снимка: outnow.ch

Ако все още сте в тийнейджърска възраст или сте в началото на 20-те си години, вие все още не можете да осъзнаете, че с възрастта идва и мъдростта.

Може би все още не осъзнавате, че ви делят само няколко години от зрялата възраст и сериозните отговорности, които идват с нея.

Сигурно вашите родители и/или учители редовно ви дават съвети и споделят с вас мъдрости за живота, за които обаче вие все още не сте готови.

Просто ви е рано да разберете тяхната гледна точка и думите им сигурно минават от едното ви ухо и излизат от другото.

Ето и 7 мъдрости, които вашите родители са се опитали да ви предадат, но вие ще осъзнаете едва след време:

1. Парите не растат по дърветата.
Родителите ви вероятно са ви казвали това хиляди пъти, но вие все още не можете да разберете, че те не са банкомати и че парите се изкарват с труд. След като обаче, започнете да си плащате сметките сами, ще разберете, че трябва да спестявате и че трябва да си правите бюджет, иначе ще опрете до ръба на мизерията.

2. Наслаждавай се на младостта си – спри да искаш да си по-възрастен.
Всички млади хора искат да бъдат по-възрастни, за да шофират кола, да не ходят на училище, да могат да се напиват спокойно и т. н. Когато обаче, достигнат до годините, които могат да правят всичко това, те осъзнават постепенно, че безотговорната младост не може да се върне. С възрастта идва и рутината, а тя не е особено забавна.

3. Трябва да учиш повече, за да имаш шанс да си намериш по-добра работа.
Освен ако не сте наследник на богат род, то вероятно ще трябва да учите доста, ако искате да се сдобиете с добра професия след време. Но това човек го разбира едва в средата и дори в края на 20-те, когато се сблъска с безмилостния пазар на труда. С напредването на възрастта, човек разбира, че родителите му са били прави да искат от него да учи повече и че е трябвало да ги послуша.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase