15

Анонимен

преди 8 години

Гнездо на покрив на къща е нежелано и опасно. Падат изпуснат земи.и донесени за храна на щръклетата

14

Анонимен

преди 8 години

Разрущиха им гнездата, като ги направиха от метал. По този начин ги прогониха. Мечешка услуга, за пари

13

Анонимен

преди 8 години

Платена статия от източвачи

12

Джон

преди 8 години

Ако щърка беше принуден да живее в геноцидните условия в които е поставен редовия българин и той не би се връщал ами би си останал в Африка на топло. Алегорично и напусналите страната българи си стоят на топло и биха се върнали само ако се "затопли", ама да стане "много топло", че на студено не се живее. Докато има обаче хора в България които искат да ги експлоатират с ниски заплати а и цялостната среда си остава същата те ще си правят гнездата далече и на "топло" а "жабите" ще залеят страната.

11

Джон

преди 8 години

Ако трябва да вляза в символиката и алегориите които използвате в тази статия бих казал, че щърка не е патриот защото иначе не би напускал страната нали така? По-скоро идва и отива според това къде му е добре за момента, нещо като връщащите се за почивка емигранти преди пак да си заминат пак към по-добрите условия за живот."Изчезват, защото ние, хората, изсичаме горите" Да не правим обобщения, аз лично не съм изсякъл дори една гора.

10

Анонимен

преди 8 години

Снимката не ми харесва. Изложихте хубавата тема.

9

така де

преди 8 години

До Бойко не Борисов: Ми то и ти ако отидеш в Африка, бързо-бързо ще се завърнеш!!

8

Бойко не Борисов

преди 8 години

Парадоксално но факт! Щъркелите отлитат на юг, а българите през терминал 2 на север. Щъркелите се завръщат, българите не! Ще се оправим когато щъркелите станат повече от раята.

7

Анонимен

преди 8 години

Щъркелите в БГ се увеличават но хората намаляват. Тях никой не ги брои, може би защото европари дават да броене на мишки, лалугери, щъркери, мечки и т.н.

6

Анонимен

преди 8 години

Ето това е МИГРАЦИЯ а онова с чуждоземците е ИМИГРАЦИОННО НАШЕВСТВИЕ

5

Футболис мигрант

преди 8 години

Прекратете футболното парвенство защото е рисково за миграцията на щъркелите,топките които биват шутирани към противниковите врати летят високо във небесата и със това застрашават миграцията на птиците и здравето им.

4

Анонимен

преди 8 години

Щъркелът - символ на детството, на ваканциите при баба и дядо на село. Ех, символ на отминало щастливо време. Къде сега в града ще видиш щъркел и ще изпиташ старите светли чувства... Може би, никога вече.

3

TTP

преди 8 години

Браво за статията! Звучи някак зареждащо и обнадеждаващо на фона на всички останали новини!!

2

Българин

преди 8 години

Наскоро в България имаше новина, че властите са взели мерки за обезопасяването на щъркеловите гнезда - което е добре. Да не изгарят по електрическите стълбове, които не са обезопасени. Някои от гнездата им са по електрически стълбове, но сега са обезопасени. Радвам се, че България полага все пак някаква грижа и за природата си.

1

Анонимен

преди 8 години

Току що двойката щъркели дето си направи гнездо на стълба до нас преди години долетя.Майка ми миналата година казваше ,че има чувството че те също ни разпознават между другите хора и не се страхуват от нас.