8

юбералес

преди 8 години

Митрополит Кирил отслужи литургия за евреите в черквата ''Св. Богородица'', след което поведе множеството през главната улица и джумаята, където се увлякоха още повече хора, всички те стигнаха до еврейската махала ''Орта мезар'', където евреите бяха събрани в двора на еврейското училище. Полицията не пусна Кирил да влезе, затова митрополитът презкочи оградата на училището, седна между евреите и се провикна: ''където те- там и аз''. Нобеловата награда я заслужава митрополит Кирил, а не БПЦ.

7

Анонимен

преди 8 години

До за съжалениеСпоред мен е добре, че българите не знаят молитви от Талмуда.

6

Българин

преди 8 години

Хия не ви искаме благодарностите Израел. Гледайте си световния ред, който сте установили, и не се занимавайте с България.

5

Напълно заслужава

преди 8 години

А, дано, но надали. БПЦ напълно заслужава Нобелова награда, защото в лицето на Екзарх Стефан, митрополит Кирил и останалите православни свещеници, се е противопоставила абсолютно категорично на депортирането на евреите от България, което никак не е било безопасно по онова време, при наличие на фактическа окупация на страната от хитлеристка Германия.

4

Анонимен

преди 8 години

Само да попитам, за същата църква ли става въпрос, в която от 13 митрополити 11 са доносници на дс?

3

за съжаление

преди 8 години

Много медали ,награди ,телевизии ,а българите са си все така неосъществени християни дето не знаят една молитва като хората.

2

Анонимен

преди 8 години

Какъв мир, те на война тръгнаха скоро срещу йогата - "пътя към мрака"... Явно искат всички да са хомосексуалисти с бради.

1

zeus

преди 8 години

Щом Хюсеин Обама може да има такава награда, значи всеки може да я има ;)