13

Анонимен

преди 8 години

До недоумявам 11 AMI DA NAPUSNE SHTOM NE IM HARESVAT PISANIATA IM.

12

"

преди 8 години

В съдебната система и МВР парите не се харчат- те просто се прахосват и потъват като вода в пясък!

11

Mahlenski sad nakrak

преди 8 години

Zakrivame mvr i sadebnoto ministerstvo ...i sme na izlishak daje...:-):-):-):-) za 15-20godini...te i bez drugo prejiviavat otlichno ot izvanrednia si trud...v izvanrabotnoto si vreme...:-):-):-):-)

10

недоумявам

преди 8 години

До АнонименТози, който пише, относно "машинописките", моля да заповяда в съдебната зала да седне и да пише с бързина "АКО МОЖЕ МАЛКО ПО-БЪРЗО ОТ СВЕТЛИНАТА", защото никой не те чака, и тогава да каже как е, дали път няма напрежение, а!!! Нека тогава да го питам, дали 12% увеличение е много!!!

9

вики

преди 8 години

Как да не взимат адм. секретарка в малък районен съд взима след 12 % увеличение 1570лева

8

Анонимен

преди 8 години

Да ти и експерта, който не знае, че наименованиято е "Комисия по правни въпроси", а не лаишкото "правна комисия".

7

Анонимен

преди 8 години

"Една обикновена машинописка ... взима хилядарка чисто на месец..."Пишете тъпотии. Дано поне сте си получили парите за това. Нито има такава длъжност в съдебната система, нито протоколистите и деловодителите взимат такива заплати. Ей, много ви бодат в очите чуждите паници! Ми станете една "машинописка" тогава!Сега ако говорите за машинописки в друг бранш или организация- за там не знам. Но не за тях е тази статия, все пак. Даже бабите по пазара не си съчиняват чак такива глупости.

6

ужас

преди 8 години

Същата работа като в МВР,огромен бюджет и служители а никаква полза,и за всичко това нищо плаща народа.

5

1,

преди 8 години

До Анонимен 1,Никоя машинописка в съдилищата не взима хилядарка. Не пишете откровени лъжи. По- ниски са заплатите.Ако говорите за НС и министерства, агенции и тем подобни- може. За съда категорично това не е вярно. Тринайста заплата няма всяка година.Четиринайста- никога не е имало.Освен ако не пишете за МС пак и за останалите административни служби на изпълнителната власт. Откровените лъжи, които се тиражират от платени писачи в медиите няма да ви повишат стандарта на живот!

4

Анонимен

преди 8 години

Отново се напада съдебната власт, понеже има претенциите да е независима от едноличното, еднопартийно тоталитарно управление на министър- председателя. Ако ще си говорим за увеличение на заплати, то трябва да се отрази истината- в съдебната система те не бяха пипани от 2012 г.,докато по закон следва да се формират и изменят винаги, с промяната на средната заплата за бюджета. През това време и НС и администрация повишава многократно възнагражденията на заетия персонал,вкл. и на ръководния такъв.

3

Анонимен

преди 8 години

В нашия съд материалната издръжка през 2015 г. струва толкова, колкото е била и преди пет години. Това е по офизиален отчет.За какво и кой е харчил 5,5 пъти повече и спрямо кой предходен период не става ясно. Администрацията може да се посъкрати. Но това важи и за НС и за цялата изпълнителна власт, която си е почти на 90% пък чиста администрация с малко експертни реални длъжности. Нейната издръжка с колко е скочила?

2

Анонимен

преди 8 години

Не ми пречи да взимат, ама да работеше тази институция, тогава и ние щяхме да взимаме и хората щяха да са доволни.

1

Анонимен

преди 8 години

Парите се харчат гьотьоре!Една обикновена машинописка или деловодителка взема около хилядарка чисто на месец! Отделно за дрехи,премии,тринайста,четиринайста заплата...абе въобще живот си живучкат! Всички до един са с връзки и с топ не можеш ги премести.А един учител нека да кара с 550 лв.Това ако е държава,аз съм Осама Бин Ладен!