18

Анонимен

преди 8 години

накрая гърците може да я изкарат виновна

17

Анонимен

преди 8 години

през време и във връзка или по повод на извършваната работа. Има пряка връза между времето на работа и извършваната работа. Тоест да са и 2-те. Тя е била на работа, ама не е налице другото, че е залята с киселина поради или по повод работата и.

16

Анонимен

преди 8 години

това с профсъюзите което казваш е невъзможно, тъй като тя не е в трудови правоотношения със синдикалната организация, а в отношения на членство и следователно гръцкият трудов закон не важи. Освен това както става ясно, тя е метяла в рамките на трудовите си задължения.

15

Анонимен

преди 8 години

17, "при ИЛИ по повод изпълнението на възложената работа". Т.е. достатъчно е увреждането да е настъпило ПРИ изпълнение на работата, без значение на източника на това увреждане (стига да не се е самонаранил умишлено или по непредпазливост). В Щатите не знам как е уреден въпросът - англосаксонското право е съвсем различно от континенталното европейско право и вероятно зад океана подобни възможности за търсене на компенсации от увреда не са възможни.

14

Анонимен

преди 8 години

продължение, тоест, ако е свързано с профсъюзната и дейност, нека съди профсъюзите. Когато е залята с киселина, не е отивала на работа, струва ми се.

13

Анонимен

преди 8 години

до 15, Компаниите които имаха офиси в Световния търгоски център бяха ли осъдени от роднините на загиналите си служители след 11 септември? Не знам как е по гръцко, но по българско е всяко внезапно увреждане на здравето станало през време и във връзка или по повод на извършваната работа, както и при всяка работа, извършена в интерес на предприятието, когато е причинило временна неработоспособност, трайно намалена работоспособност или смърт.При нея няма връзка между работата и обезобразяването.

12

Анонимен

преди 8 години

до 10, освен това например за трудова злополука се счита и инцидент станал по време на пътуването до работа или връщането от работа, ако служителяте използвал обичайния си маршрут.

11

Анонимен

преди 8 години

10, по законодателството трудова злополука е всяка травма, която е причинена на работник/служител при или ПО ВРЕМЕ на изпълнение на служебните задължения. Няма значение дали работодателят е виновен или не. Щом се е случило по време на работа и щом служителят не е виновен за инцидента, работодателят компенсира!

10

Анонимен

преди 8 години

БРАВО, А В БГ ПЕТ ГОДИНИ МИЛИЦИОНЕРИ И ПРОКУРОРИ ЩЕ РАЗСЛЕДВАТ......И НА КРАЯ СЪДА ЩЕ ИЗЛЕДЕ С РЕШЕНИЕ,ЧЕ НЯМА ВИНОВНИ!

9

Анонимен

преди 8 години

Абе четете ли? Какво е виновен работодателя и, че са я залали с киселина? Не е трудова злополука, нали? Утре някой ако неизвестен ви удари шамар на работа, трябва да съдите работодателя си за хулиганство ли?За левите все работодателя е виновен!

8

Анонимен

преди 8 години

8, цяла Гърция въстана в защита на пострадалата българка преди години. Няколко седмици имаше масови демонстрации (ама наистина масови - с участието на десетки хиляди хора във всеки що годе голям град). Не са виновни гърците, а съдебния слуга на капитала, на който не му се плаща.

7

туй ще е то

преди 8 години

А какви хубави работи слушахме за Гърция и колко помия се изля по адрес на България.Обаче едно извинявайте няма да чуем сега.Долно племе. По-малко работа с гърци - по-добре.

6

Анонимен

преди 8 години

То си има и Страстбург!Той най- вероятно друго ще отсъди.

5

Анонимен

преди 8 години

2, хайде стига. Когато заляха тази жена с киселина цяла Гърция въстана и всички големи градове бяха в пламъци. Гърците са много солидарни на социална основа и не ги интересува националността, още повече че Кунева беше много известен функционер в синдикатите. Решението на съда е скандално и очаквам съдите по това дело да си изпатят сериозно...в буквалния смисъл на думата. Там анархистите не се шегуват.

4

tarbuh

преди 8 години

Днес.бг, малко обща култура и по-малко google translate - Пиреус на български е Пирея

3

Голда Меир

преди 8 години

Грък-грък да осъди в спор с чужденец !!! НИКОГА...

2

Анонимен

преди 8 години

Ужасна работа... Извършването на престъпления, които довеждат до обезобразяване и осакатяване на на хора трябва да се третират наравно с убиствата - доживотен затвор или смърт.

1

Анонимен

преди 8 години

Не се учудвам Гърция е един батак, никога няма да отсъдят против грък