9

Кратун

преди 8 години

Извинете, но уменията за работа в екип и предприемаческото мислене не са дисциплини от висшето образование. И е напълно нормално на един новозапочнал да му липсват някои професионални умения. Затова съществува понятието кариерно развитие. А че българските работодатели само искат да получат наготово, но през ум не им минава да инвестират в развитието на собствените си кадри си го знаем отдавна. Ако тази статия има за цел да депресира младите да не искат нормални заплати - айде у лево!

8

ha

преди 8 години

Ми границите са отворени да си привлекат вишисти от Германия например :)Много интересно защо същите тези нехаресвани тук -се адаптират и нормално работят зад граница?Или западните работодатели са по-малко придирчиви :)

7

Pavlik

преди 8 години

Така ли? Недоволни били. Ми БГ е в ЕС, ей го къде е целия ЕС, да си наемат германци или холандци, че са по-добре образовани.

6

рускипрахсвитамини

преди 8 години

шефове били...кви шефове сте вие, комуниди крадливи, алчни - откраднете 2 милиона по програми и после си викате ратаи за по 500 леа да ви сгрибат, а вие на мерцеседа и у гърция....вашта мама долнаааа!!!!

5

Илиян

преди 8 години

Във всяка една нормална държава, след като бъдеш нает на работа преминаваш през обучителен курс. Само българските бизнесмени това не го разбраха. За съжаление бизнесменчета български капитализма не е само наемай и експлоатирай. Трябва да пойнвестирате и в обучение.

4

sante_dog

преди 8 години

Нали са наясно тези работодатели, че няма как един току що завършил да може да работи като този с 10 години опит? Както се казваше за да получиш трябва и да дадеш - има достатъчно програми за обучение на служителите. Ама не тук всички искат служителите им да знаят всичко и сами да се подготвят и да инвестират в себе си. Най-големия актив на една фирма винаги са служителите и!

3

Анонимен

преди 8 години

Университета дава само базови познания, не бълва тесни специалисти. Работодателите да си обучат персонала. Но с трици маймуни не се ловят.

2

Анонимен

преди 8 години

А колко от наетите са доволни от работодателите си?Че нещо тия феодалчета май се позабравиха малко, а?

1

ф 22

преди 8 години

Така беше заложен прехода.Да се сърдят на медии,медиатори и политически експерти дето 20 г от сутрин до вечер твърдяха ,че с малко английски и комп . 21 век ни в кърпа вързан.