37

Анонимен

преди 8 години

Държава за ПРОДАН

36

Българин_

преди 8 години

Долу масонската клика и платените предатели на България. Много скоро ще дойде края на глобалния терорист, развратител и содомит и тогава ще свършат ручейчата на платените предатели. Тогава ще ви видя какви ще ги запеете. Обаче няма да ви се размине.

35

халив Багдади

преди 8 години

До Су 34 сирийската барабар с руските инструктори при руско командване КО се правиш на улав слушай си песента на всеки ден на защитника на руската *** и ПОМНИ този ФАКТ котела расте между другото паднал е още един град по пътя алепо дамаск ЧЕСТИТ празник в КОТЕЛА

34

българина

преди 8 години

Поклон!

33

купувам-продавам

преди 8 години

Не случайно няма свидетел от Българска страна при подписване на Санстефанския мирен договор , тоест Османска империя продава България на Русия

32

Анонимен

преди 8 години

Уууууу , измийте си кървавите ръце ! Преди тая пропаганда я правеха най новите членовете на ОФ , за по дълга кариера ,но днес вече никой не им вярва на руснаците и те самите агитират .

31

Анонимен

преди 8 години

Нормално е да няма присъстващ от българска страна. Ние тогава не сме имали държавност и държавни органи и постове, кой искаш да присъства?

30

(-_-)

преди 8 години

Анкара винаги е била с въпросните терористи.. За САЩ иде реч, а Турция е стара *** на американците, както и Саудитска Арабия, която пък е инкубатор, спонсор и поддръжник на цял куп световно известни терористи.

29

Българин

преди 8 години

Слава на Русия ! Вечна памет на загиналите братя за България !

28

Анонимен

преди 8 години

Е, това е вярно, но нима си мислиш, че без мълчаливото одобрение на когото трябва някой в Европа щеше да разреши на българите да нарушат международен договор и да се обединят двете Българии?

27

Анонимен

преди 8 години

Договорът е подписан около 17 ч. на 3 март (19 февруари стар стил)[2] 1878 г. в Сан Стефано (днес квартал на Истанбул), от граф Николай Игнатиев и Александър Нелидов от руска страна и от външния министър Савфет Мехмед паша и посланика в Германия Садулах бей от страна на Османската империя. Няма присъстващ свидетел на подписването от българска страна.

26

Анонимен

преди 8 години

Глупави хорица безплатен обяд няма, Никой никого не е освободил без да има полза от това !

25

Анонимен

преди 8 години

Когато са ни избивали и са издевателствали над нас по всякакъв начин, само една държава ни е помогнала - Русия! Много са се възмущавали, има коментари за Априлското въстание на Виктор Юго, Достоевски, Толстой и много други. Но само руснаците са дошли тук да се бият и да умират с нас за нашата свобода! Това никога не може да се забрави! Винаги ще бъдем признателни и благодарни! С руснаците имаме една кръв, вяра и език!

24

Анонимен

преди 8 години

Парите за освобождението никога не са били платени от българска страна. Като манипулирате, мислете... информацията вече е навсякъде. Дългът за освобождението е опростен, без да се изплаща никаква част от него.

23

Анонимен

преди 8 години

Санстефанският мирен договор среща неодобрението и на съседните на княжество България балкански държави.Сърбия иска Видин и изявява претенции за Македония. Подтиквана от Австро-Унгария, Сърбия насочва стремежите си за териториално разширение на изток, към българските земи. По това време сърбите целят да възстановят териториите на Велика Сърбия от времето на Стефан Душан, в която влизат земите на цялата македонска област и градовете Щип, Велес, Горна Джумая, Белоградчик, Кюстендил и други

22

Анонимен

преди 8 години

Наскоро четох, че кюрдите и българите са братя по съдба, като кюрдите са изтеглили късата клечка. Хайде братушки, поправете тази несправедливост. Създайте нова държава Кюрдистан, а Турция ще е справедливо да се раздели на 3 равни части - една за България, Гърция и Кюрдистан.

21

Анонимен

преди 8 години

В края на март 1878 г. от Русия в Австро-Унгария е изпратен граф Игнатиев, който трябва да постигне разбирателство по спорните въпроси. Той среща упреци от страна на австро-унгарския министър на външните работи Гюла Андраши и императорът Франц Йосиф, че Русия не спазва предварителните договорености и съставя Санстефанския договор в нарушение на уговореното в Райхщадското споразумение и Будапещенската конвенция.

20

халив Багдади

преди 8 години

До Един виц о вица е по готин с 400 калибри космонавти а АРМИЯТА ВИ Е В КОТЕЛ баш на празника и ГОЛЯМА гавра ви набутаха между другото поздрав с saleel al sawarim да си я слушкаш със здраве на всеки Празник на руската армия И да ПОМНИШ този ФАКТ

19

бг

преди 8 години

Не можахте да се ориентирате вече цял век , славяни ли сте или българи. Руските олигарси отново се заиграват с българския народ. Преди много не го правиха понеже русофили в България имаше много , но хората вече не са прости както преди. На Русия и е през оная работа за българската нация. За нея България е най вече гео политически фактор и нищо друго. Ако Москва поне малко мислеше за доброто на българите , нямаше да позволи обезлюдяването на България.

18

Анонимен

преди 8 години

На 25 февруари в Сан Стефано пристига великият везир Ахмед Вефик. Продължават обсъжданията относно границите на България, но не се постига споразумение. Преговорите са прекъснати на 28 февруари. На същата дата граф Игнатиев уведомява главнокомандващия на войските княз Николай Николаевич, че примирието трябва също да бъде прекъснато, а настъплението подновено. Николаевич изпитва притеснение, че подобни действия биха довели до война с Обединеното кралство. Договорът е подписан на 3 март 1878 г., клаузите на мира са представени след ратифицирането му, което става две седмици по-късно на 17 ***