Руският президент Владимир Путин. Снимка: Reuters, архив

Турция отново, както през 1877 – 1878 г., стои на страната на злото. Това заяви председателят на Държавната дума Сергей Наришкин при откриването на изложба с гравюри и фотографии, посветена на 138-годишнината от освобождението на България от османско иго в резултат на Руско-турската война, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Изложбата е подредена в долната камара на руския парламент.

"Както е известно, историята се повтаря и днес в глобалното противопоставяне между доброто и злото в Близкия изток и Северна Африка Турция отново е на страната на злото, на страната на тези нови варвари на XXI век – международните терористи. А Русия, като в предишните години, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация. И несъмнено, както е преди, доброто ще победи злото“, заяви Наришкин.

Той напомни, че след Руско-турската война от 1877 – 1878 г. е настъпило възстановяването на българската държавност и пълното освобождаване на българския народ от османски гнет.

"Тази изложба, представена днес в Държавната дума, отдава почит към паметта на руските войници и българските опълченци, които рамо до рамо са се сражавали с общия враг“, добави той.

"Благодарни сме на българския народ за грижовното отношение към падналите воини на руската армия. Улици и площади в българските градове носят имената на руски генерали“, отбеляза Наришкин.

"Отношенията ни с България, културните, духовните връзки, родството ни са по-силни от всякакви опити за разединяване на народите ни и на страните ни“, подчерта председателят на Държавната дума.

Коментари Напиши коментар

197

анонимен

преди 7 години

Всички пишещи против Русия са турски ***.Не им се връзвайте.Българите винаги ще бъдат благодарни на Русия,че ни освободи от омразното турско робство.

196

Анонимен

преди 7 години

До кирилТи откри Америка Добро утро

195

Анонимен

преди 7 години

До ХъмДа те третират като задунайска робската губерния добри чувства ли са, братски чувства, и братски цени, най скъпите горива в ЕС, те и с украинците бяха с добри чувства и с турците бяха с добри чувства, даже президента лили Путин заяви пред ердоган че му е писнало от нас българите