18

иван

преди 8 години

корейците могат да спасят света като пуснат няколко ядрени ракети на съединените фашиски щати.

17

Христо Тамарин

преди 8 години

Историческа справка за разделянето на Корея - трета част.Изводът, който можем да си направим, е че още във Потсдам Сталин е планирал Корейската война. Едва ли СССР не би намерил сили да окупира цяла Корея. Ако беше приел, цяла Корея щеше да е социалистическа, и на САЩ нямаше да им пука, както не им пукаше, че цяла България беше социалистическа. И нямаше да има корейска война през 50-те.

16

Христо Тамарин

преди 8 години

Историческа справка за разделянето на Корея - втора част.Сталин бил на особено мнение.От една страна, той се оплакал, че нямал сили да окупира цяла Корея и държал да си я поделят. Разделили я по 38-мият паралел, както си е и сега. На север - за Сталин, на юг - за американците.От друга страна, Сталин искал да окупира част от Япония. САЩ категорично отказали - нали СССР нямал сили за Корея, а сега иска намеса в Япония. Сталин успял да си вземе само южните курилски острови на своя глава.

15

Анонимен

преди 8 години

Историческа справка за разделянето на Корея - първа част.Въпросът се е решавал на срещата в Потсдам през 1945 между Сталин, Труман и Чърчил, когато след капитулацията на Германия се обсъжда как да се доведе до успешен край войната с Япония. САЩ (президентът Труман) по принцип не искат да се намесват на материкът. За себе си оставят битките в морето, по въздухът, и на островите. Т.е. самата Япония е остров и САЩ я оставили за себе си, ама Корея е на материкът и САЩ не искали да ходят там.

14

Анонимен

преди 8 години

САЩ и техните разбирания за демокрацията никога няма истински да пожелаят мир на полуострова. За тях е по изгодно страните да не се разбират, така по лесно се контролират и ограбват.

13

Христо Тамарин

преди 8 години

САЩ няма за какво друго да преговарят със Северна Корея освен за ядрените оръжия на Северна Корея. Другото са две неща, на които САЩ отговарят твърдо с НЕ:=> САЩ да се изтеглят от Южна Корея. Няма как да се изтеглят, понеже ако се изтеглят, Северна Корея веднага ще нападне Южна Корея и САЩ трябва да се върнат при по-неизгодни позиции.=> Да се даде хуманитарма помощ на Северна Корея. За водородна бомба пари имат, за ориз пари нямат. Да *** от глад.

12

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 16 тебе са удряли по главата вече, не се стягай!

11

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 2САЩ не искат мира, рано или късно ще получат секира!от някоя осрaна ушaнка ли?

10

Анонимен

преди 8 години

До САЩ и КНДР2 ДИКТАТУРИ еднакво отвратителниза разлика от руската диктатура, която е най-демократичната

9

САЩ и КНДР

преди 8 години

2 ДИКТАТУРИ еднакво отвратителни

8

До 7

преди 8 години

Разбира се, че не, но използват ситуацията. Всеки път като вземат да се сближават двете Кореи (относително сближаване разбира се) и някое руско торпедо с името и адреса на севернокорейския злодей вземе, че удари я рибарска лодка, я корабче. Забележи, аз не защитавам никого. Онзи дръпнатия дебелак, в ученическата униформа е силно луд. И ако трябва да избирам коя страна да управлява света, определено избирам Щатите пред Китай и Русия. Но нека наричаме нещата с истинските им имена.

7

САЩ и МИР

преди 8 години

Не, това няма как да се случи. Само войни носят ДИМократите

6

ПреЦедента

преди 8 години

Не случайно е ФАЩ , къв мир, кви 2 лева!!!

5

Да го кажем направо

преди 8 години

РЕАЛНО ,САЩ никога не са искали мир в който и да е конфликт.Те винаги са подклаждали войните,със интриги и спонсорство.На днешно време САЩ имат нужда от голяма война-която да не е на тяхна територия и те да участват пряко или коствено там.Дали ще е Корея,Гибралтар или Украйна със Сирия--важното е да воюват под претекст че нлосят демокрацията.Това е реалито на кратко.....

4

Анонимен

преди 8 години

Те палатките са вече вдигнати и опънати на майдана 2016 в Киев.

3

без

преди 8 години

Американците имат сметка от конфликта между северна и южна Керея, защото така имат основание да поддържат голяма войска и въоръжение в близост до Китай. Номера от седянката.

2

точната хронология

преди 8 години

Нека да е ясно: именно севернокорейците предложиха обсъждане на мирен договор", щатите го отхвърлили и Корея направила следващия ядрен опит...Нямам повече въпроси!

1

Анонимен

преди 8 години

А кога ще пишете че в Украйна се мъти нов маймундан?