69

Бранник

преди 8 години

Моят баща е бил областен воевода на организацията "Бранник" в третия по големина град в България. Четох му досието водено преди и след 9.9.1944 г. Никъде не видях той да се е занимавал с гонения на евреи или комунисти. Това не попречи да ни преследват затварят и издевателстват над нас и да ни наричат фашисти до към 1972 г.. После се закротиха. Е какъв фашист е бил баща ми и неговата организация.

68

пешо

преди 8 години

бре, не мога да повярвам! комунисти и фашисти се карат. 10 промити мозъка срещу други 10 промити мозъка, кой от кой по-луд и са написали 130 коментара. вие сте две страни на една и съща монета, и двете страни искате да колите и да бесите докато останат само вашите хора. вие сте зверове, а не човеци.

67

Кой ?

преди 8 години

Кой от управляващите преди 9 септември 1944-та е бил фашист?Цар Борис 3-ти ли дето не е дал нито един български войник да загине?И заплати с живота си затова!Генерал Луков ли благодарение на когото Кюстедил е още български град,а не сръбски?По скоро фашисти са ония дето преди 9-ти септември се правеха на партизани,а след 9-ти септември клаха и бесеха наред като еничари!По нашият край на такива им казват коматисти,а не комунисти!

66

факти

преди 8 години

Миналата година генерал Луков беше обвиняван за смъртта на Сава и Васил Кокарешкови въпреки,че е бил убит 10 месеца преди това.Комунистите ще измислят какво ли не само и само да очернят националните ни герои които не са били комунисти.Преди 30 години за Вазов се говореше,че бил "каиталистически"автор,а за братята му генералите Георги и Владимир Вазови не бяхме и чували.Историята трябва да се учи от фактите,а не от управляващите,дето я коментират.

65

Богомил

преди 8 години

До циникаТрябва ли да чета подробните биографии на всичките осъдени и убити, включително и убитите без съд и присъда? Ще ми трябват поне 10 години, ако чета всеки ден по една биография, а ако чета и досиетата с доносите, ми трябват 100 години. А защо комунистите не "яхнаха" тази вълна? Защо когато "фашистките" български дипломати в цяла Европа издаваха български паспорти и съветска подводница е потопила пълен с бягащи от нацизма евреи кораб в Черно море, нашите комунисти мълчаха? Защо?

64

циника

преди 8 години

Богомилчо, това че Пешев е яхнал едно надигащо се обществено движение за спасяване наевреите не го парви борец против антисемитизма. Всъщност, запознай се малко по-отблизо с биографията на Пешев.

63

Богомил

преди 8 години

До анонимния # 96 Вярно, Димотър Пешев е осъден на 15 години , а не на смърт. За фашизъм и антисемитизъм. Не е ли абсурдно спасителя на евреите да се осъди за фашизъм и антисемитизъм? Но защо търсим логика в действията на комунистите, там където я няма. В Нюрнберг, където са съдени всички нацисти от Международният трибунал, са издадени само 12 смъртни присъди, а народният съд на комуностите, осъди на смърт 2730 българи. Не е ли абсурд?. Убийци! Натегачи и слуги на Москва! Българоубийци!

62

България над всичко

преди 8 години

генерар Луков е български герой отдал живота си за майка България никога не е бил фашист а родолюбец затова ибрикчийте болшевики и техните господари от москва го саботират

61

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен тъ.панар 110Наистина се е казвал Луков - от името Лука. Понеже си ***, безбожен, не знаеш че има СВЕТИ ЛУКА.

60

АнтиАнтиФа

преди 8 години

"Организаторите на шествието "Без нацисти по улиците ни!" се солидаризират с всички жертви на ултранационалистическа престъпност бежанци и мигранти, роми, евреи и други" - с една дума, най-невинните, най-стойностните, най-будните граждани на България, хахаха! КОГА ЩЕ СИ ОТВОРИТЕ ОЧИТЕ БЕ, ПРОМИТИ МОЗЪЦИ, ДОКОГА ЩЕ ЗАЩИТАВАТЕ ТАЗИ ПОБЕСНЯЛА ***!? Какви "жертви" са те бе, ненормалници?!

59

Анонимен

преди 8 години

Тоя наистина ли се е казвал Луков ?Много глупаво и селско име - лъха на чесън.

58

Анонимен

преди 8 години

НЕ НА ФАШИЗМА !

57

Анонимен

преди 8 години

Логично - времената се смениха и сега в България фашистите са на почит.Младите са с промити мозъци, а Боко и Плевнелиев им ги допромиват допълнително.Както и медиите на Прас-Прес.

56

Григор

преди 8 години

Никога не съм бил на Луков марш но след тази тенценциозна повърня няма как да пропусна догодина. За това, което въпросният човек е направил за България не се казва и дума но надълго и широко се обяснява за ценностите на контрашествието.

55

Анонимен

преди 8 години

При управлението на ГРОБ се наблюдава и невиждан разцвет на фашагите.В цяла Европа фашистките маршове са забранени със закон, обаче не и за Фандупкова.

54

България над всичко

преди 8 години

ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ ПАТРИОТ ОТДАЛ ЖИВОТА СИ ЗА ОТЕЧЕСТВОТО ВЕЧНА МУ ПАМЕТ

53

Петър

преди 8 години

Така, че тези форми на управление които по своята същност са националистически тоест защитаващи народа а не олигарси чрез корупция както е при демокрацията имат какво да предложат и с известни поправки, изменения и подобрения на неприятните си черти могат и трябва да са важна алтернатива на корумпирания и прогнил модел на не0-либерализма и т0лерастията. Защото хората осъзнават, че в не0-либерализъм и т0лерастия не може да се живее нормално.

52

Петър

преди 8 години

Също така войните не са предизвикани от тези два вида управление а са предизвикани от либерализма и неговата несправедливост, неговата деградация на европейските народи, разбойническите банкови картели и цялостното обедняване морално и материално породено от нео-либерализма което предизвиква негодуванието на хората както и днес е същото положение - корупция, емигранти, престъпни малцинства ... да не продължавам.

51

Петър

преди 8 години

За фашизма не претендирам да съм твърде запознат, но и той е една успешна идеология. Без да изпадаме в емоции наследени от пропагандата от втората световна война можем да заключим, че това са идеологии които имат своите грешки, но и имат много повече ползи - силни държави, силна армия, силен народ, силна икономика и т.н. Демокрацията не е дошла вследствие на грешките на тези два вида управление а точно обратното те идват заради слабостите, корупцията и др. гадости свързани с демокрациите.

50

Петър

преди 8 години

Виждам, че тука някои хора се дерат и плашат като викат - нацизъм, фашизъм а забравят, че комунизма беше признат за престъпна идеология! Да разгледаме обективно нацизма и фашизма? Нацизма аз виждам да прави три грешки. Първа и най-голяма грешка опитва се да замести Божието Слово Християнството с неоезичество. Втора грешка нападат Полша, трябвало е да спрат до там и да си развиват държавата. Трета грешка опитват се да избият евреите вместо да ги пратят вкупом в изрел.