57

до 75

преди 8 години

китайския език наистина е перспективен но не е за всеки защото е итонационен език .големия проблем не да научиш писмеността защото това се учи.А да свикнеш да слушаш думите и силата на изговаряне едновремено за да разбереш съдържанието.ПРимер: мон - има осем смисъла но като го кажеш силно има един.

56

Питам

преди 8 години

Как руския да е втори чужд език? Българския да е втори ,а руския матерен.Нали сме братя с руснаците?

55

Анонимен

преди 8 години

BADESHTETO NA SVETA E V RUSIA I ZATOVA TRIABVA DA SE IZUCAVA RUSKI,A NE ANGLIISKI.ANGLIISKIAT EZIK E EZIK NA OMRAZATA I VOINATA.RUSKIAT EZIK E EZIK NA LUBOVTA I MIRA.

54

П.Петров

преди 8 години

Преди време гледах клип как един "индианец" кърти мазилка с изключено хилти.Та езикът е като инструмент, ако си умен може да е много полезен(ще намериш начин да извлечеш максимална полза), а ако си ***, изобщо не ти трябва никакъв, с ръце и грухтене пак може да се оправиш ако се наложи.

53

АлексСпб

преди 8 години

До 61 ... Има ги и сега по 60-70 - марокански (досущ като турските - пластмасови, не миришат на домати даже ). Има и нашите (Русия и Баларус) от 80 до 200, което е напълно нормално за сезона....

52

72

преди 8 години

В ЕС най лесно човек комуникира и се оправя с Английски и Руски.Въпреки че руския не е език на европейката общност.

51

щое това българина

преди 8 години

Отричаш се от собствения си език и писменост и пишеш всичко на английски що за народ е това.Погледнете рекламите на магазини къде се изписва нещо на кирилица.Продажна нация.

50

Анонимен

преди 8 години

Ruski - ako niakoi shte hodi da jivee tam. Inache e bezsmisleno.

49

Американ

преди 8 години

Не е важно колко се изучават, а колко се научават. Щото май в Бг не е много.

48

Odysseus

преди 8 години

Даже като се замисля, не е необходимо в днешно време да се учи особено и българския. защо да се губи време? Английският е достатъчен.

47

обективен

преди 8 години

Одисейчо, провери в нета за балкантурист! Явно още съществува! Хотелите, които на времето са били част от веригата на Балкантурист и днес са предпочитано място за почивка! Дори дузвездният "Преспа" в Пампорово, по мое мнение е много по-добре уреден от 3-звезден хотел!

46

Анонимен

преди 8 години

Противно на приетото мнение за близост, руският нито е толкова близък и никак не е лесен за българи. От друга страна нивото на огромното мнозинство съвременни даскалици по него е такова, че е по-добре да не се учи. Повечето от тях са назначени с протекции, колкото да ги назначат някъде.

45

До 47

преди 8 години

Това са пълни глупости с тея цени, които говориш! Живея в Русия и кило домати е 1.5 евро!

44

обективен

преди 8 години

До анонимен 60,Е аз нямам такъв спомен, но както и да е! Нормално е в средата на зимата доматите да са по-скъпи! В България да не би да не е така! Помниш ли лятото и есента каква беше цената на доматите и каква е сега? Кажи сега след месец-два колко ще струват доматите в Русия, че живи и здрави, да видим дали си дал правилна прогноза!

43

обективен

преди 8 години

Одисейчо, човека от Балкантурист ти каза, че е необходим руския! Статията принципно е тенденциозна! На времето ни даваха право да избираме какъв език да учим- руски или френски, понеже нямаше достатъчно даскали(ци) по английски език! Аз избрах руски и не мисля, че съм сбъркал особено! Благодарение на този си изор днес чета и разбирам руски без никакъв проблем и затова не съм подвластен на медийната пропаганда в България- като минимум полза! Затруднявам се с говоренето, но това е друга тема!

42

обективен

преди 8 години

До 47, Кой си мислиш, че лъжеш! Хората трева не пасат! Много лесно може да се провери, че средната цена на доматите в Русия е около 100-150 рубли, тоест около 2.50-3.50лв. или до около 2 долара за кило! Не изключвам възможността някъде да има и такава цена, каквато си посочил- например в Салехард или Норилск, ама то дотам доматите и трудно стигат принципно, а и в северните райони на Русия заплатите принципно са високи!

41

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 40АНОНИМЕН 40,МНОГО СИ НЕГРАМОТЕН!САМО С РУСКИ ЕЗИК МОЖЕШ УСПЕШНО ДА СИ НАМЕРИШ РАБОТА В ГЕРМАНИЯ,В АМЕРИКА,В ИЗРАЕЛ И МН.ДРУГИ ДЪРЖАВИ....

40

Анонимен

преди 8 години

Казвам че руснака е .у.к който обърна гръб на собствения си народ за да си излекува егото

39

до 47

преди 8 години

Е и, кво?. ти нали си купуваш по евтино турски зеленчуци?. Кво си са закахърил?.

38

до 41

преди 8 години

Нещо сте ми съмнителен. да не сте обратен?.