"От кланицата до потребителя този продукт минава през девет посредници.."Това е проблема на нашето потребление и цените - нормално в цял свят има максимум 3-4 нива: производител, дистрибутор (търговец на едро) , търговци на дребно - клиент! Ау нас ... всеки си слага по нещо ... е, девет посредници ?
Това беше най-*** нещо което съм чел някога. Тази мома иска да каже че месото само по себе си не е вкусно, жилаво и сиво е :) т.е ако не сложиш саламура в месото, не става за консумация. Значи всички хора които си правят филе елена, пържоли и каквото и да е друго, са го правели грешно досега. Не добавят саламура...ти да видиш.
Инжектирали какво ли не, ами така е при демокрацията и пазарната икономика. Вие нещо друго ли очаквахте?!
В коментарите има повече инфо отколкото в смотаната статия , вече ще четем само коментари ! Стига мида прочета текста на МЕСАРЯ за да разбера и да се посмея .Евалла
От както инжектират т.н. "Саламура" онкоболните скочиха до небето. Защо такава саламура не инжектират в Германия например? Защото там не ползват и Е120 като оцветител!
Иглата са я сложили да си почистиш зъбите,след като хапнеш смлени пениси и човки.За Бога хора не купувайте.
Гледах едно клипче как инжектираха вода в рибата, че като я замразят да си тежи...надали тук е точно от консервантите...но пък ми прави впечатление 9 посредника докато стигне до потребителя, 9! и никой не носи отговорност за качеството!
Инжектират се ОВКУСИТЕЛИ , АРОМАТИ , КОНСЕРВАНТИ И ОЦВЕТИТЕЛИ ! Кой според вас ще си играе да опушва месото ? Има така нареченият пошилен аромат и то родно изобретение добавяш ароматизатори и си ОК . Същото е с купешката ракия разреден спирт с аромат нищо общо с полезното и приятното ! А скъпите "отлежали" уискита и вина да не мислите че някой ги чака с години ? Складовете са реклама всичко на пазара е ХИМИЯ за това по-добро от домашно приготвеното НЯМА ! Е за туй Б.Борисов има градина
Над 90 % от мандрите и хранителните предприятия са на назначени капиталисти от БКП-БСП-ДС . И какво очаквате да се случи . Нищо само проблеми с тези неграмотни другари .
Отчайващото е, че всяка храна - била тя полезна или вредна - е пълна с химикали.Дори прясното месо.Купувайте по възможност от по-сигурни места месо. Когато започнете да го варите, пържите или печете поне малко трябва да ви замирише на неговия характерен мирис. Ако пък усетите миризма на кисело или някакъв неприятен мирис, по-добре не го яжте. Макар и в суров вид, то е достатъчно обогатено с химикали.Лошото е, че дори скъпите меса не са гаранция за качествоЗа колбасите не говоря - те са боклу
Много прасета наркомани се навъдиха напоследък.... В това ще ни убеди собственикът на тази така наречена фирма.
Паднах от смях! Инжектирала се саламура, която окрехкотявала и овкусявала месото! Ти да видиш! Нас за баламурници ли ни има тази! Инжектират се всевъзможните им л**на като сол, сол, сол, вода, сол, Е-та хем да тежи повече, хем и да те трови! Отврат! Като всичко у БГ пак никой няма да е отговорен и да има наказани! Rest In Peace България!
А какво ли е инжектирала иглата ? Абе аз не вярвам , потребителите в България са напълно защитени , на етикета пише точно кво има ...Е121 , Е132 и ..игла 0_o
Не ги купувайте тия *** - от кога месото има жълто-оранжчев цвят и от него тече слуз? Тия вакуумираните "пушени" меса разни салами и кренфирши нямат нищо общо с храна. Ако толкова ви се яде филе - 1кило прясно контрафиле е приблизително 10лв, киснете го с сол, после го оваляте в чубрица и за 1 месец в хладилника имате чисто месо без Е-та.
Аз отдавна не ям преработено месо - слагат натриев нитрит, който е канцерогенен, има Е-та, декстроза, и т.н. Взимам си сурова мръвка, мятам на тигана или във фурната, и воала.
Хапваш си филе и изненада – игла между зъбите