8

Анонимен

преди 8 години

Всичи плащания, които не са образни с вноски в НОИ трябва да се отделят и да нямат нищо общо.

7

До Shark

преди 8 години

Работата е там, че онези с фалшивите инвалидни пенсии и с многото деца не внасят нищо в хазната и не желаят да работят, защото им се вижда ниска заплатата, която се дава за неквалифициран персонал.Това е смисълът на написаното от 5 - много пари се изсипват наготово в помощ на онези,които не дават нищо на държавата,освен още и още гърла за хранене.Крайно време е хората с пълен трудов стаж да си поискат своето, а също и да се спрат всякакви помощи на здрави хора на които може да се намери работа

6

Работник

преди 8 години

Да се внасят осигуровки на действителните заплати.

5

дебелогъз депутат

преди 8 години

Тия гърчоля пенсионери да не реват,защото тука пенсионерите от юли 2016г им вдигат страшно много пенсията с стаж от 157лв на цели 162лв.Товя се казва висок европийски жизнен стандарт,и в Буркино фасо не вземат такива високи пенсии между другото.

4

Анонимен

преди 8 години

С 384 евро се живее прекрасно и в Гърция и в България. Орязвай Ципура, орязвай! Дай им на тия ромеи да се разберат и да осъзнаят колко сгрешиха като гласуваха за теб.

3

Shark

преди 8 години

До 4. Принципно си прав, но всичко произтича от проблем 1. Именно защото политиците не искат да се намали сивия сектор много хора са принудени да работят там и се съгласяват на непълни осигуровки, понеже такава възможност закона е дал на работодателя. С инвалидните пенсии се злоупотребява именно заради ниските пенсии и доходи, ако хората получаваха прилични доходи никой нямаше да си прави труда да си издейства инвалидна пенсия. А с последното не мога да се съглася.

2

До 4 - Пропускаш, че

преди 8 години

се дават няколко милиарда годишно за социално подпомагане на онези, които не желаят да учат и да работят, но започват да правят деца още на 12-13 г. Нали вече беше изчислено, че ако тези пари се пренасочеха към пенсиите само на трудовите пенсионери, те ще се увеличат с по 180-200 лв месечно.Да не говорим пък и за това, че точно сред тези - социално подпомаганите, са и най-многото фалшиви инвалиди. Прибави и около половин милиард, който пак те взимат под формата на детски надбавки.

1

Чудя им се на нашите

преди 8 години

пенсионери. Ако се обединят в една партия или гражданска организация, ще пометат всяка друга политическа сила, защото ще са с несравнимо по-голяма членска маса. така могат да защитят правата си, особено онези, които са трудови пенсионери с пълен трудов стаж - та нали само те са над милион и половина.Те обаче са се разделили на множество малки пенсионерски организацийки, не могат да се гледат помежду си, а когато тръгнат да гласуват, повечето от тях гласуват за БСП и чакат да им върне социализма