13

Сп??нс

преди 8 години

Портокалите и мандарините не били оранжеви !?понякога прекалявате с теориите за световната конспирация , при положение че половин българия е минала през цитрусовите градини на италия , гърция и испания ,трябва наистина да не си излизал от паланката дето живееш за да твърдиш подобно нещо ..... Друг е въпросът че съм против това да се консумират храни донесени от 10 000км , след като имаш достатъчно на 10км

12

Анонимен

преди 8 години

До чукчаВсички банани са генно модифицирани. Абсолютно всички сортове банани които ядем са изкуствено създадени и не се срещат в природата. "Естествените" банани просто нямат нужните вкусови и естетически качества.

11

от 8

преди 8 години

Ясно ми е защо се получава, затова и започнах с " каквито и да са", просто не ми харесва този ефект и затова ги изхвърлих, морковите също. А да не говорим за негативното влияние и на други храни, които иначе се водят здравословни, но също са неблагоприятни за външния вид.

10

Анонимен

преди 8 години

Едно време нашите баби на село само портокали са яли ;) На кого са му изтрябвали и сега, има толкова голямо разнообразие от храни!

9

до 8

преди 8 години

До АнонименПожълтяването се дължи на натрупване на каротин, не е от други вещества. Същото се случва и като прекалиш с яденето на моркови. :D

8

еколог

преди 8 години

Гледах смешното видео по темата. Не чух нито веднъж думата фунгицид, а споменатите имазалил и TBZ (тиабендазол) са точно такива. Да не говорим, че бяха написани и грешно на етикетите. И двата фунгицида се смятат за малкотоксични, но както вече казаха сами решавайте дали да ги ядете.

7

Анонимен

преди 8 години

Каквито и да са- по- добре без тях! До миналата година ядях редовно мандарини и портокали, и по лицето ми се образуваха оранжеви петна. Тази зима почти на сила хапнах един портокал и кожата ми е чиста и бяла, това ми е най - важно.

6

Химик

преди 8 години

Пълни измислици.Занесете продуктите в легализираните лабораторрии и ще разберете с какви химически съставки са покрити плодоветен.Никой не може да докаже от къде са внесени плодовете,около химически централи на Арабските страни и други които се изнасят само за бедните страни

5

знаещ

преди 8 години

И портокалите и мандарините се "боядисват" в специални пещи за да добият равномерен цвят. Ако ги видите как изглоеждат на дървото дълбоко се съмнявам, че ще ги купите.В интерес на истината оцветителите са абсолютно безвредни, още повече че никой не яде цитрусите с кората, за разлика от оцветителите в безалкохолните, които си ги пием на воля.

4

българин от ЕС

преди 8 години

Ами това е нормална практика, у нас е позволено да се слага покритие от боя, восък, фунгицид, и пакакъв пестицид по кората на цитрусовите плодове, за да може те да се запазят и да имат по-добър търговски вид. Хората у нас си падат да си купуват оранжеви портокали, а реално портокалите ако са истински нямат такъв цвят, затова и се оцветяват, за да ги харесва народа. У нас е разрешено, защото за нас не е вредно за разлика от другите държави, където хората са кекави и това е вредно.

3

пипи

преди 8 години

само дето на снимката са мандарини ;)

2

х

преди 8 години

Остана ли истинска храна?

1

Анонимен

преди 8 години

Не въобще не са опасни, направо ги яжте с корите, а доматите направо с колците