73

Анонимен

преди 5 години

Никакви радикални промени не са нужни, образованието не дължи нищо на бизнеса.

72

Анонимен

преди 5 години

След погрома над работещите предприятия, се опитват да приватизират и образованието. Няма кой да ви се върже! Бизнеса да си направи негови университети да видим ще изкласи ли някой в тях!

71

Todor Kostadinov

преди 8 години

Уважаеми Доц. Вазов,точно вие ли говорите по тази тема, точно вие в чийто университет се плаща за да станеш студент ?

70

Ганчо

преди 8 години

Всички сме леко психясали и болни. За това новия закон трябва да намали университетите на максимум 5бр., а всичко останало да е колежи с право за до обучаване в университетите при показан успех над 5.00. Стига производство на безработни или продавач- консултанти с висше образование.

69

Ганчо

преди 8 години

Боже защо не се върне Татовото време за университетите. Спомняте ли че те бяха 5 броя. За да влезнеш в тях битката беше жестока. Сега какво е - всеки областен и всеки кмет иска в неговия град да има университет с преподаватели идващи от други вузове - хвърковата чета от наемни хабилитирани. Да се върне времето на държавната заявка за определени специалности. Сега всички учат за счетоводители, психолози, кинезетерапевти и др. леки специалности. Но както виждате икономиката ни е нула.

68

По Точно

преди 8 години

До анонимен 73Невежество твоето име е БОЙКО БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОАТО МУ, БАРБАР С ПЛЕВНЯТАЦЯЛАТА ТРУПА НА ГРОБ

67

Анонимен

преди 8 години

Икономика не наука , религия за грабеж.. Когато 50% от студентите учат деградираща човека религия.. резултат е налице.. Още в първи курс им се задава точно определена рамка на мислене, уточняваме мислене и начин на разсъждение, а не просто преподаване на официални теории и становища. Нямаш право да критикуваш пазарните и либералните доктрини.. А на всичко отгоре трябва да се вживяваш и показваш верност към религията

66

Анонимен

преди 8 години

До тя - "МИСЛЯ ,ЧЕ ТОВА Е НАПЪЛНО УМИШЛЕНО! СЪСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ ВСЯКЪДЕ!" И каква може да бъде целта на такова съсипване, според теб, и кой го провежда?

65

Сен Гален

преди 8 години

Лошото е че в българските университети всички студенти са "за плащане". В българските няма групи от напреднали студенти, всички са в крюпа. Като се вземе пред вид, че масата са загубеняци, те теглят надолу и дори да е студент с качества, не може да ги развие. Добавям, че истински качествените западни университети си търсят за преподаватели изявени учени, които да развият научно мислене при студентите.В България и до сега се става преподавател с връзки и Единици са подготвените и признати в света

64

Петър

преди 8 години

"смята ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ"..просто няма да чета статията след това..ВУЗФ висше училище ли е?Може ли да се нарече така..Половината от състудентите които познавам от този вуз са малкоинтелигентни и с много пари..точно като хората които ни управляват от парламента..това са им децата...как може ректора на този ВУЗ да дава мнение?КАК МОЖЕ ДА ПОВДИГА ВЪПРОС въобще?...ако не е свързан с градския кефен..

63

Анонимен

преди 8 години

Първите 2 години на запад ти преподават студенти , така е запад .. В това няма лошо , най-лошото е че от подобни наркомани и *** гейове ти зависи заверката по предмета.. Случвало се да пишат на цялата група , че е преписала и плагиатствала.. От кой да препиша като германците с мен не говорят .. другите са индийци.. Единственото хубаво е че изпитите са много трудни , и не може да се преписва.. В България нарочно свалят нивото да преминат повече , иначе трябва да останат с 10 сту

62

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 65,Да така е , но не си разбрал, че това е отбиване на номера и е само за навлеците по Еразмус. *** и вземи един изпит като редовен студент и тогава ще си говорим.

61

Joko

преди 8 години

Има една българска поговорка... "Сети ли се Рангеле..?!?!?" Филтърът за да се преустанови тази дивотия е елементарен: 1. Не можеш да кандидатстваш с диплома по-ниска от 4:50 и 2. не можеш да станеш студент с оценки от приемните изпити по-ниски от 4:50. Друг е въпросът за качеството на преподаване в университетите. Скоро разбрах, че в т.н. УНСС няма заверка на семестъра ! ! ! Урааааа !

60

патил-препатил

преди 8 години

Образованието и в западна европа се обезмисли от многото маймун закачен на клона.Особено за бедни остевропейчета като нас файда няма. Завършваме западен университет с нечовешки усилия и след това и там и тук никой не ни ще. ЗА КАКВО ПИТАМ ДА МЕ ДИСКРИМИНИРАТ И УНИЖАВАТ ПО ЗАПАДНИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ. Преди 15-20 год си струваше, отдавна вече не

59

Хаха

преди 8 години

До Анонимен.."учил еразмус.."!!!Че като гледам и лайковете,не само висшето не е за всички,ами и други неща.Вижте в чичко Гугъл поне какво е "еразмус" и тогава лайквайте.А образованието в Германия и изобщо на запад няма нищо общо с нашето.Там се УЧИ и наученото е в сферата на практиката!От такива като този тук ,дето пише глупости ми се повръща.Не стига ,че се нароиха 1000 университетчета и 10000 преподаватели,ами и студентите влизат с тройки,да има печалба в унито.Който иска образование-навън!

58

Анонимен

преди 8 години

че те вузовете се напълниха с неграмотни,нахални,високомерни и най-вече неграмотни-ще стават лекари/ужас/,ще стават учител/още по-голям ужас/,ще стават инженери...комитети някакви ги защитават от дискриминация,т.е. да не им пишат двойки-ако си кадърен кой ще те дискриминира??!!-ама те и тези от комитети също неграмотни.....

57

Партизанката

преди 8 години

Човекът е напълно прав!Това го няма никъде по света.Във всеки град-университет.Всеки-студент.И приемат всякакви-мутрички,селяци,неграмотни,хулигани,психичноболни,-само защото университети лапат ли лапат пари.И всеки с диплома-естествено,срещу пари.А какви излизат всички накрая?Все по-некадърни.Да не говорим,че повече от половината студенти са неграмотни и изключително неспособни да учат.

56

Анонимен

преди 8 години

Западното образование също не е добро.. Бил съм 1 година на еразмус в Германия.. На лекции почти никой не ходи.. Учи се от скриптовете от сайта на университета.. На упражненията ти преподават студенти с 1 година по старши.. И това няма лошо.. От този говняяр .. ти зависи заверката по-предмета.. На 80% решена задача може да ти пише 0 точки.. В България на упражнения ми преподава доцент или докторант ..

55

Анонимен

преди 8 години

Така е то, когато образованието е бизнес.

54

Анонимен

преди 8 години

До некадърен даскал..."кандидати"..сори