15

*

преди 8 години

А като го направиха за всички държавни служители беше много добре нали г-н Калфин.С това признавате ,че в държавната администрация заплатите са двойно замръзнали-един път от това че не са увеличавани със стотинка от 6-7 години насам и втори път с това ,че преди няколко години ни вкарахте класа в заплатите.Сега всеки който идва от студентската скамейка на работа взима почти колкото служител с 20 г.стаж,а той трябва и да го въвежда в работата.

14

ognyanz

преди 8 години

Калфин е прав. Добавката за прослужено време поне държавните служители я получават. Ако се включи еднократно в заплатата, оттам нататък служителят трябва да разчита само на доброто желание на някого да му актуализира заплатата. Знаем какво означава това при нашите условия.

13

Анонимен

преди 8 години

TOVA E EDN KOMUNIST,A AZ NAKOMUNISTI NE VIARVAM

12

Perlitstiropor

преди 8 години

Uh, kak sha vi razmraziavat bugarite -osobenite chlenove - s prasnkite?,:-):-):-):-)

11

дебелогъз депутат

преди 8 години

Заплати и пенсии нетрябва да мърдат така простосмъртните ще се научат да уважават своите олигарси.

10

Анонимен

преди 8 години

За заслуги има бонуси но те по правило се раздават на натегачи връзкари или симпатични колежки.

9

Анонимен

преди 8 години

Опитът и професионализмът се трупат с години,не е редно новобранец дето се налага да му държа ръцете да взема същата заплата.

8

Анонимен

преди 8 години

Промяната на заплатата е нормално да се случва в рамките на организацията (независимо дали държавна агенция или частна фирма) по заслуги, а не по подразбиране, както е сега!

7

Анонимен

преди 8 години

ЧУМАТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ.

6

Калфин

преди 8 години

ГГЕРБ ни води към пропаст.

5

Анонимен

преди 8 години

Замръзва?От думите му нищо не се разбира. Някакъв механизъм, ама какъв е и той не знае. Процента прослужено време е единственият начин заплата малко по малко всяка година да расте. Не да чакаш веднъш на 5-10 год. да я дигнат с 20лв. Атестацията също е добър вариант, но дали е приложима навсякъде? Ако се премахне прослуженото време, и няма какво да предложат (обикновено ще е нищо), заплатата ще удари дъното. Човек работил 30г ще получава като новоназначен, без никакъв стаж, на една и съща позиция

4

Анонимен

преди 8 години

Просружено време и какво, колегати ти взима с 200 лв. Повече от теб, защото 30 години се влачи на работа, а ти със знанията го учиш, как се работи на компютър.

3

Валерия

преди 8 години

Това е абсолютно вярно. 2011 добавката за прослужено време влезе в работните ни заплати и оттогава не са мръднали. От първи януари разликата между мен и чистачката ще е 20 лева.

2

до Западноевропеец

преди 8 години

Подкрепяй ! То от такива като теб дето гласуваха за Борисов обрекоха страната на невиждани кражби , бедност и престъпност! Къде в света бодигард е начело на държавата, това е абсурд!!!Той няма речник, няма визия , няма интелект! В момента комфорта на Борисов се осигурява от 16-те милиарда , които изтегли! Ами после? Вие дето гласувате за Борисов помислете поне за децата ни, не виждате ли , че няма никаква икономика , никакво адекватно управление, разчита се на данъци и фондове , така ли ще жив

1

Западноевропеец

преди 8 години

ПОДКРЕПЯМ ВСИЧКО НАПРАВЕНО ОТ ГЕРБ!!!