63

Блокиран в Дневник

преди 8 години

Искам сега едно сравнение между мерцедес С класа и мерцедес камион.Това са самолети с различно предназначение и не разбирам защо се сравняват.Руските Су ще бъдат придружавани от изтребители.Тези изтребители може да ги сравните с турските ф16

62

пена

преди 8 години

Да се сравнява Ф16 със СУ24 е безсмислено. А и при въздушен бой от разстояние (с ракети) самолета е без значение. Единственото нещо, което решава такива битки са радара и обхвата на ракетите. (радара се ползва за засичане на врага, насочване на ракетите и заглушаване на вражески радари/ракети) Като гледам руския СУ24 въобще не е имал радар щом ракетата ги е изненадала :Д

61

Цък

преди 8 години

Аналог на америконския А-10 е руският СУ-25 - и двата самолета со дозвукови "Щурмоваци".Су-24 е свръхзвуков бомбардировач.Защо руснаците казват "удар в гърба"?Защото по правило двойка бомбардировачи се съпровожда от един или два истребителя!Но, руснаците не го направиха, защото смятаха турците за партньори не само в политическата, но и в икономическата и военна област на сътрудничество.Е, да се доверяваш на туските политици се оказа опасно.Дано и нашите пжлитици си вземат поука!

60

Анонимен

преди 8 години

12 юни 1999: Су-30МК се разбива по време на авиошоу в Париж, двамата пилоти катапултират успешно и няма жертви на земята. 30 април 2009: Индийски Су-30МКИ катастрофира, а пилотът му загива. 30 ноември 2009: Индийски Су-30МКИ катастрофира, двамата пилоти катапултират успешно. 13 декември 2011: Индийски Су-30МКИ се разбива край град Пуна, пилотите катапултират успешно.

59

Анонимен

преди 8 години

До Анонименf16 е лек изтребител, по-скоро сравним с МИГ29 с модификациите. Въпреки, че няма да остане длъжен и на су-30, зависи от снаражението. Ако гледате тренировките с индийските, те са с модификации от су-35, а освен това са тренирали само догфайт.

58

Г

преди 8 години

И какво точно означава "не са очаквали"? То да не е селската седянка, че да не са очаквали? Това са бойни машини с, подчертавам, дигитална авионика. И да очакват, и да не очакват, компютъра засича и прихващането, и изстрелването на ракетата. Две войнствено настроени държави с вече несменяеми лидери си мерят онея работи, цял свят се побърка да ги анализира... Едните купуват евтин петрол от ИДИЛ, другите от Асад, какво толкова има да обсъждаме?!

57

Анонимен

преди 8 години

67Ето, личи си колко четеш изобщо и е ясно, че някой ти плаща за това което пишеш. Елементарно е - напиши в гугъл The National Interest и хубаво прочети кой го издава. Напълно американско списание. Вижда се кой е платения ***.

56

до 71

преди 8 години

Ми щом сам казва, че са с различно предназначение, за какво изобщо ги сравнява?

55

що ревете ве

преди 8 години

Що ревете бе! Сравнявали "несравними самолети". Ами той автора точно с това започва, че са самолети с различно предназначение!

54

ХМ

преди 8 години

Може да сравнят и СУ-35

53

Анонимен

преди 8 години

"Автор: Екип на Dnes.bg"А, аз си мислех, че няколко мозъка работят по-добре от един. Ето, че опровергахте този мит.

52

До 65

преди 8 години

Не ставак смешен, тия пилоти да не са тръгнали на разходка, на военна мисия са, имат система за оповестяване, имат радар, имат топлинни примамки, такава ракета лети поне 15 секунди преди да порази целта, и естественно ще дойде изотзад, топлината ракета следи топлината диря на самолета, тя фронтално не идва.

51

тролгеносен

преди 8 години

Обърнете внимание кой обикновено "цитират" продажните сайтове и руските трплейбуси. The National Interest ....Трябва да звучи "авторитетно" , сиреч американци го казват. Всъщност тази помия си е спонсорирана директно от руснаците. Някой наши сайтове мноооооооооооого го обичат това "списание". Много!! Всеки ден все него цитират!:))))))

50

Анонимен

преди 8 години

64 ГешаГовориш наизуст. Потърси специализирана литература по въпроса за военната мощ на Русия и САЩ, ще научиш доста интересни факти. Особено интересни са материалите за мобилизирането на сухопътна армия от НАТО - изключително бавен процес. Например Германия отговаря за мобилизацията на своите войски и тези на Полша. Докато всички страни от НАТО се наканят да съберат войските, вече ще са мортус, тъй като руските сили са компактни и лесно се разгръщат.

49

ХМ

преди 8 години

Как може да напишат такова тъпо сравнение. Да бяха направили сравнения на МИГ-31, МИГ 35 или на СУ-30.Това че руснаците си до-изчерпват ресурса на старите самолети, си е само от практична гледна точка. При сериозно военно положение, други ще са самолетите

48

Анонимен

преди 8 години

При положение, че ИД нямат самолети и всички страни наоколо са смятани за приятелски какво очаквате да пратят с един два или колкото там са били бомбандировача? И как да очакваш ракета в гърба особено въздух въздух след като би трябвало да няма други самолети?

47

Анонимен

преди 8 години

Според русофилите, Турция е трябвало да изпрати някой пътнически самолет, та да е равностойно

46

Анонимен

преди 8 години

Абе пилотите са си бъркали в носа, и са си мислили че може да си правят каквото искат

45

Анонимен

преди 8 години

Без коментар: Руският многоцелеви свръхманеврен изтребител Су-35 е огромна заплаха за който и да е западен изтребител, той няма конкуренция дори в лицето на най-модерната американска разработка F-35, пише The National Interest. Конкуренция на руския самолет може да бъде само американският му аналог F-22. Но дори най-новата разработка на американската авиация изтребителят-бомбардировач от пето поколение Lockheed Martin F-35 Joint Strike Fighter (JSF) F-35, не може да се конкурира със Су-35.

44

Анонимен

преди 8 години

Хората са го казали по-долу. Каква е тази некомпетенетна статия. На авторите препоръчвам да прочетат малко повече за Су-34 и Су-35 - руските изтребители и тогава да ги сравняват а американските изтребители.