79

Богомил

преди 8 години

Още по-смешно е да се нарича "Византия" - гръцка. Константин Велики е мизиец-българин. Юстиниан Велики(с тракийско име Петър Сабазий), когато е искал да каже, че някой е крадец и мошенник, е казвал, че той е грък. Така казваше и моя дядо за хората от съседното село. Защо ли? От -ти до края на V - ти век императорите в Константинопол са траки, наричани и българи. Лълководците също, например роденият в Сепарева баня Велизарий. Това е българска доминация в Цариград. Това е смърт за гърците.

78

Анонимен

преди 8 години

Удивително, доколко враговете ни, с помощта на техните български слуги, кои платени, кои от глупост. Каква Византия през V -ми век? Няма такава империя! Константинопол отдавна е паднал, когато немските историци измислят името "Византия", за да не пишат Римска империя или Източна римска империя. Защото те претендират, че създадената много векове след Рим, империя на франките, е единствената римска империя. Толкова е просто, колкото са неграмотни и немислещи повечето коментиращи днес.

77

Богомил

преди 8 години

До Анонимен Драги, защо разпространявате измислените истории от нашите врагове, гърци, руснаци, анстроунгарци и т.н.? Българите никога са нямали ханове или канове! Никъде няма следи зя това!Никъде! Напротив, има факти, че са се наричали князе. Вижте "Именник на българските владетели. Княз(канас). Канасубиги- княз от бога! Нищо общо нямаме с тюрките, не само генетично , но и културно. Ние българите сме траките, местни народи, създатели на първата човешка цивилизация, преди Шумер и Египет. Н

76

Анонимен

преди 8 години

Много моля и онзи АПОСТОЛОС МИХАС да не си въобразява че Византия някога е била гръцка държава !!! Нищо подобно ! Нека хубаво си прочете историята на Гърция, но не тази която е писана от такива пишман професори като нашия Божо Димитров, а истинската, защото тогава Гърция като държава не е съществувала, така както и България !!! Аман от "националисти" които кълват на всичко "патриотично" щом това задоволява побъркания му национализъм !

75

Врявата е излишна 2.

преди 8 години

Затова е най-разумно да не допускаме в държавата си куцо и сакато, а наказанията за каналджийство да бъдат като за тежко национално предателство - то заслужава само смъртно наказание!Въпросът тук е дали да се свиваме или високо да заявим това, което предлага проф. Димитров? Да продължаваме да търпим това, че с мълчание и пренебрежение подминават важни факти от националната ни история или да напомним на кравари и алкохолици, че не друг, а българите са спасили християнска Европа преди 12 века?

74

Врявата е излишна

преди 8 години

1. Нашият министър-председател ясно заяви, че няма намерение да допусне участието на България в тези военни действия.2. Някой веднага припомни, че сме част от съюз и ако той предприеме военни действия, няма къде да ходим - каквото правят съюзниците ни, това ще правим и ние, щем не щем.3. Доколкото аз можах да разбера, професорът предлага, ако има широкомащабна военна акция, предприета от съюза, в който участваме и ние, тази акция да носи името на хан Тервел. В това има логика,но носи и рискове

73

Анонимен

преди 8 години

Божо пак се изцепи неподготвен ! Отново се опитва да подмени историята като забравя че ние тогава сме били Византия, заедно със още десетки народи в това число и Гърци, Сърби, Македонци, Даки и т.н. ! А същия този Тривелий е бил един от многото военни началници на Византийската империя който е отговарял за територийте в чийто предели се намира днес и нашата страна ! Така че, много моля Божо да не пренаписва историята така както на него му харесва !!! Тривелий е защитавал Византия, а друго !

72

Анонимен

преди 8 години

В подкрепа на Калоян 110 - фактът че, евреите стоят зад мултикултуризацията на Европа някои може да наричат конспирация, но самите евреи не само че, не го крият, но дори се гордеят с тази своя инициатива. Потърсете какво казва Barbara Lerner Spectre от шведския Институт за Еврейски Науки. Има го на видео, има го и накрая на нашумялия напоследък ""With Open Gates" BEST VERSION Extended Cinematic 1080p " на youtube

71

Членска карта №7

преди 8 години

До МаркНека не прекаляваме!Нищо общо нямаме с руснаците, погледнато от чисто физическа страна. Общи корени на езика имаме, това е безспорно. Вероятно заслуга за това имат богослужебните книги, писани на южно славянско наречие.... Нашия език и сръбския са най- близо до църковнославянския.Божо, разбира се е една политическа въртиопашка, а в исторически план си е чист фантазьор.Но Тервел наистина е бил значим владетел, дори поради факта, че поти не е водил войни.

70

Марк

преди 8 години

Българи и руснаци имат близък език,еднаква писменост и религия,на 50% еднакви имена,еднакъв външен вид.За всеки чужденец това е очевадно,както и това че произхода е някакъв общ.Затова и Холивуд снима тук филми в които действието се развива в Русия,защото приликата е голяма.Не виждам нищо лошо в това и не разбирам защо тук в този форум много хора отричат това и се развиват разни теории.Все едно да кажеш че с брат твой нямаш нищо общо.Отстрани е непонятно?

69

Анонимен

преди 8 години

Вероятно само в Българска История пише така

68

Анонимен

преди 8 години

Божидар Димитров парво да докаже с ДНК-експертиза че има български ген , че се казва Божидар не го прави 100% балгарин , колко Роми има с име Божидар в България

67

Калоян

преди 8 години

Наистина българите спасиха Европа от ислямизация през 716г, щяхме да я спасим и срещу османците, но синедриона с подлост успя да отслаби и раздели България на части чрез оная *** Сара, като посяваше разкол и ереси и с типичните си интриги. Защото ционистите открай време кроят Европа да се ислямизира, всъщност те финансират и двете ислямски инвазии - и арабската и турската и в средновековието са търговци на европейски роби, проклетниците. Сега пак те стоят зад масовата емигрантска ислямизация

66

Анонимен

преди 8 години

Александър Македонски е бил женен за Персийка от там нататък всичко е мешена скара , трудно може да се докаже Произхода

65

Анонимен

преди 8 години

Дасикане Рома -побългарените роми ли са ги спрели , хахаха смях в залата

64

burike

преди 8 години

До 99.Ти,там ли беше?А,колкото до чичо Божко,трябва да се гордеем,че го има!Чета олигофренски коментари,и се чудя учителят ви по история дали не е завършил в някое СПЗ!

63

не така

преди 8 години

до 86 "историк"Напълно погрешни твърдения ! Прабългарите не са тюрки и никой освен руските "учени" не е доказал това ! Българите са говорили на същия език и преди Борис I и това е български език , който е говорен от половин Европа по това време . Вярно е само това , че траките също са българи и че славяни няма и не е имало никога , това са московитски измишльотини !!!

62

Анонимен

преди 8 години

Да, ей сега от НАТО ще нарекат операцията така... :)

61

pff

преди 8 години

Тоя изкукуригал дъртак къде се намесва във теми по който не екомпетентен! Най много да ни докара ислямитите тука ... а на тях няма да им е никак трудно като знам какъв разграден двор е нашата държавица

60

циник

преди 8 години

ГЛУПОСТИ - идеята на историка, не историята!!!