20

Анонимен

преди 8 години

До bezrabotna kola Застраховката е на СОБСТВЕНИКА на колата и се отнася САМО за ЕДНА кола. СОБСТВЕНИКА може да предоставя управлението на колата на всеки правоспособен гражданин, с пълномощно. Де юре - ако си дадеш колата на приятел и той направи беля - ако не си му направил пълномощно - може и да пиеш една студена вода. (Съпруг/съпруга, деца/родители -нямат нужда от пълномощно). Ако колата е на фирма - то работника който я кара трябва да има пълномощно, иначе нито ГО нито КАСКО важат.

19

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 17Абсолютно сте прав *** какво да ги праят тия печатници построени с европейски пари?

18

bezrabotna kola

преди 8 години

Абе, каква Гражданска отговрност - пък се прави на кола а не на човек? нали е Гражданска? или признаваме колите за граждани? ами мояйта кола е безработна - може ли да взима помощи тогава?

17

Анонимен

преди 8 години

до 14защото си от т.н. средна класа. Масовата популация, обаче, има 1 кола и 3-*** шофьора. А сега "покажи на тези хора", как да плащат три пъти повече.

16

EHO

преди 8 години

До АнонименА какво правим като има 1 кола и няколко шофьора? Очевидно не се кара едновременно от всички, нали?...

15

Анонимен

преди 8 години

Защото председателя на не знам си коя асоцияция е собственик и на печатницата, която печата гражданска отговорност. Всяка година само на него му се възлагат тези поръчки и няма нищо против да гушка по 30-40 лв на година.

14

Анонимен

преди 8 години

Ненужни са лепенките, разбира се. И винетка не е нужно да се лепи. Всеки, който е бил дори в съседна Румъния вижда как работят белите хора- не е като тук, да се олепиш като ученическа тетрадка с етикети. Управляващите у нас са си чисти селяня. От край време е било така. Бай Тошо повлече крак и от тогава- все селяни на чело. Какво друго да се очаква?

13

Анонимен

преди 8 години

Годишно за печатане настикери се харчят около 70млн. лева.Там е проблемът,тези пари ще се загубят.

12

Анонимен

преди 8 години

"Владимир Тодоров каза още, че има и доста добри предложения в новия Кодекс за застраховането, като въвеждането на по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите на пътя и бонус-системата за изрядните шофьори."Когато застраховката стане за шофьора, а не за МПС-то, това може да стане. Сега си е просто оскъпяване на застраховките и нищо повече. За съжаление много мазо хисти се ловят на тази въдица.

11

Анонимен

преди 8 години

Трудовата заетост у нас не е в заводи и предприятия,а предимно в служби и бюра

10

До 1

преди 8 години

Напълно съм съгласен. И в двете държави контрола е много по-висок. Всяка кола, която премине покрай камерата е проверена. А тук една камара *** карат без винетки и гражданска, защото те проверяват само ако те спрат, а патрули по пътищата почти няма.

9

Мнение

преди 8 години

За да може да стане невалидна като ти счупят стъклото и ти сложат новото. Вярно е, че ги местят, но риск винаги има. И така държавата ще спечели още една винетка.

8

Анонимен

преди 8 години

Защото *** църуля е свикнал листя да има,да се рови в книжа и бумаги, като дива *** в мамули. Колкото повече бумаги му покажеш, толкова му е по-добре, така си оправдава заплатата, ровейки в хартията.

7

Анонимен

преди 8 години

Оставете хората.Какво ще спечелим, ако стане ГО електронна? Цената ще остане същата, а ще оставим много народ от брокери, застрахователи без хляб. Това повече е проблем. Едни и същи бок..ци просто ще вземат да се гушат повече.

6

Анонимен

преди 8 години

и без "експерт" е ясно, че щом имаш полица, стикерът ненужно пречи на видимостта през стъклото. Нали, обаче ГО е бизнес стикерът също се плаща. Социално полезен, така да се каже, за кастата.

5

Анонимен

преди 8 години

Истината е, чер и самите компании искат да стават нещата онлайн, но регулатора твърди, че имаш договор само ако е подписан на хартия. Конркетно за лепенките се замислете кой печели от това? За застрахователите това е ненужна бумащина и натоварва хората им, но за една издухана малка печатница със силно лоби тези лепки са им хляба от ХХ години.

4

ашкоосун бабо машала

преди 8 години

Това е наследство от 90-те , когато "будни" граждани следяха наличието на лепенки и ако липсваше такава ти изготвяха оферта , която трябваше да приемеш , ако искаш да си видиш колата отново

3

Анонимен

преди 8 години

Защото мафията има интерес да не се гласува електронно и да няма електронно сключване на гражданска отговорност. Докато Октоподът е жив така ще е.

2

Георги Ж

преди 8 години

Добро утро, технологио!

1

Анонимен

преди 8 години

А винетката защо трябва да се лепи на стъклото? В Румъния нищо не се лепи, а камери следят дали автомобила има валидна винетка чрез разпознаване на номера и проверка в базата. Същото е и в Унгария. Закупуване на винетка в тези държави става по интернет за 2 минути.