21

Галилей

преди 8 години

НАСА пак се н......аса, не вярвам да са чак толкова *** или нас не взимат за ливади..какъв слънчев вятър ги вее на бяла кобила......какви 5 лева.....И без да си астроном е ясно, че в посока от Сльнцето навън....Марс е СЛЕД Земята и е на стотици милиони км. по-далеч от Слънцето от нас. Така че ако е имало такъв слънчев вятър пърево щеше да отвее Земята.....Много моля пишещите да мислят малко повече, а не да препечатват всяка глупост на НАСА. Излага те се....

20

Марин

преди 8 години

От НАСА много са го закъсали за пари. Снощи си изгубих времето да гледам този цирк. Това се знае от хиляда години.

19

Анонимен

преди 8 години

21До някъде си прав, но има още фактори.Ще те оставя да поразсъжаваш над въпроса за течното ядро, магнитното поле и връзката им с атмосферата и слънчевия вятър.

18

тццтцтцтцтцтцтц

преди 8 години

ми че то се знае от 1000 години ,че слънчевият вятър е отнесъл атмосферата на Марс

17

е

преди 8 години

отново CGI матрЯл от наса... ако някой го интересува има клипчета в тубето на интервюта с майстори на видео обработката които са работили за наса... защо им са били явно всичко което се вижда там горе не е толкова привлекателно за окото и трябва да се доокраси преди да бъде пуснато в медийте. истината е, че просто смучат милиони долари а резултатите от работата им са материали с ниско качество на които служители от наса трябва да обяснят какво точно се вижда. 10х NASAWOOD за новата боза:)

16

Анонимен

преди 8 години

И какво ме грее това? Да не би тази новина да ми плати сметките за ток и парно?

15

:)

преди 8 години

Тази "новина" беше господстващата теория още когато бях хлапе (а това беше доста отдавна).

14

мда

преди 8 години

Колко м ее яд че трябваше от всички коментара да прочета толкова глупости от политически до битови за да намеря написаното от някой който явно разбира материята и да прочета нещо интересно... Защо се пънете господа платени писарушки дори под такива статии като тук освен вие самите никой не се интересува от глупавите ви коментари.. Оставете глупавите си коментари за политическите новини и дайте възможност на хората които ги интересува тази тематика да прочетат нещо на спокойствие.

13

шут в г*за

преди 8 години

Недейте стряскате така! На 3 и 4 ноември при залез гледах някакво интересно явление в небето. А то се оказало полярно сияние заради необичайно силен слънчев вятър.

12

Анонимен

преди 8 години

"топла, влажна, с много вода"......., много еротично! :))))))

11

до 12

преди 8 години

Да. Има такава теория но много я отричат. В една руска социална мрежа я коментирахме и повечето участници казваха защо няма доказателства, парче метал или друго да е останало. Може много да се коментира на тази тема.

10

Анонимен

преди 8 години

Аз знам тайната на Марс. Атмосферата е "издухана" от марсианските седе..сти. Доказвам го с факти. След идването си в България през 1989 година издухаха над 60% процента от младите хора в чужди държави.

9

Добра теория

преди 8 години

И докато чакаме слънцето да издуха атмосферата на земята, гепаджийте ще опоскат бантустан!

8

до номер 5

преди 8 години

Поздрав с песничката: "Оооо, колко си ***!!!! Има ли смисъл с теб да говоря?"

7

Анонимен

преди 8 години

ДО 2Земята има магнитно поле, което отразява слънчевия вятър.

6

vlady

преди 8 години

Гравитацията на Марс е около 2.5 пъти по-малка от земната съответно втората космическа скорост е около 6km/s срещу 11.2. Съответно дисипацията е значително по-силна - повече молекули, атоми и йони имат скорост превишаваща втората космическа и това неизбежно води до загуба на значителна част от първичната атмосфера в сравнително кратко време. За сравнение Юпитер с около 2.5 пъти по силна гравитация от земната и втора космическа скорост около 60km/s е задържал първичната си атмосфера.

5

Анонимен

преди 8 години

Просто и Марс е управлява със "финансова стабилност" и затова сега изглежда така :D

4

-10

преди 8 години

Тия от НАСА запричличаха на "Въпрос на гледна точка" на ТВ7 :-)

3

-10

преди 8 години

Дрън, дрън, дръм. И е било пълно с мармоти завиващи шоколад в станиол!

2

Анонимен

преди 8 години

Това да не е същият "вятър" дето във видеоклипа развяваше американският флаг на луната?. ;)